Съкратиха ме и не ми изплащат заплата - какво да правя?

• 1 911
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Трябва ви адвокат, който да ви даде насоки за действие и да проучи фирмата.
Аз мога да препоръчам за Пловдив, ако сте от региона.

# 16
  • Melmak
Все пак не при да се свържете с адвокат и инспекция по труда. На ваше място не бих вярвала и на дума от казаното от този тип.

И да ви е обеца на ухото да не работите за фирми с капитал 20 лв.

# 17
Щом собственика е евреин, работата е ясна! На тия хора им е в кръвта и гените как да преебат някого. При положение че няма активи, едва ли нещо може да вземеш освен някакво оборудване или обзавеждане, което да ползваш или продадеш /заложиш/. Ако решиш да ги съдиш, даже и да ги осъдиш, едва ли има какво да вземеш, но ще дължиш пари на адвокати и на съда. Трябвало е по-рано да обмислиш за такъв вариант и да се подсигуриш или презастраховаш. Все пак ако си официално съкратена, а не е по взаимно съгласие, имаш право на по-продължително обезщетение от бюрото по труда и за по-голяма сума, ако не се лъжа на 60% от заплатата ти, на която си била осигурена, а продължителността зависи и от трудовия стаж, може да е 9 месеца или цяла година. А докато си взимаш парите от бюрото по труда, винаги има вариант да заработваш частно и без договор и да ти плащат на ръка.

Подкрепям!

# 18
Наистина побързай да се регистрираш в бюрото по труда, щом си вече съкратена.
От този храст заяк няма да излезе - и да го съдиш, ще вземеш само на босия цървулите.

# 19
Абсолютно колкото по-бързо идеш на борсата толкова по-добре за теб !

Общи условия

Активация на акаунт