Предстоящ развод с дете на 6

• 4 184
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ти да я изпратиш?
И тя да тръгне...
Thinking
Защо се заяждаш? Малко сутрешен хумор беше това с изпращането. На крака сме и дошли Simple Smile
Сериозното е го казах в началото – ако си представи, че завинаги ще е сама и това е по-добре, значи няма какво да го мисли. После го илюстрирах. И се видя, че няма какво да го мисли. Решила е.

# 61
  • София
Това кое кога и дали ще ще случи след развода е съвсем индивидуално и дори най-добрата форумна врачка не може да го види!

Например, при мен за 2 години, нещата се обърнаха 20 пъти.

# 62
  • София
Това кое кога и дали ще ще случи след развода е съвсем индивидуално и дори най-добрата форумна врачка не може да го види!

Например, при мен за 2 години, нещата се обърнаха 20 пъти.
Точно ти знаеш колко лайнян може да бъде един развод. Стискаме палци тук да мине спокойно, разбира се.

# 63
Всичко при всеки е изключително индивидуално това нещо го разбирам, решението за развод не съм го взела от днес за утре, а това нещо го обмислям може би от година , консултирала съм се с адвокат, знам какви ще са разходите в добрия и в лошия случай, защото може да не стане от първия път....и с мъжа ми сме говорили и неговото мнение е щом не си щастлива така да бъде, тоест уж ме обичал,но сякаш му е все тая ....
Пуснах темата за да чуя наистина отстрани как изглеждат нещата и как мисли всяка една от вас...
А от какво ме е страх до сега ли ...от реакцията на детето и как би се отразило всичко, каква травма ще е за нея и съм във вечния въпрос тя щастлива ли е сега? И дали всичко да си продължава така? От години се оправям с грижите за нея сама, с покупки за дрехи, обувки, водя я на тренировки, графика ми се върти около нея, ако на мен ми се наложи нещо най често я гледа майка ми, защото баща й вече си е направил планове.
Въобще не си мисля че след развод ще е много лесно, но не е невъзможно, а и може да е наивно но вярвам в щастието и мисля че може някога да се случи.
В момента също съм сама от дълго време, но пред обществото се видя омъжена.

# 64
  • София
Вече това с детето никой не може да го прогнозира и виждаш, че нито дума не съм акцентирала върху това като чертах негативите. Децата могат да се травмират от брака, колкото и от развода. Детето е сравнително малко и ще се адаптира бързо, пък е и достатъчно голямо, за да разбере какво става. Изключително важно е да се обяснява напоително, че това няма нищо общо с нея, това са си ваши отношения и вие и оставате родители и я обичате. Децата са егоцентрични и приемат, че всичко е заради тях и се отнася само към тях, та трябва да и се избие от главата, че вината е нейна.
Другото важно е никога да не се говори против баща и, никога, да се надяваме, че и той ще с въздържа от коментари. Родителят, който говори против другия отблъсква трайно детето от себе си. Изобщо не я замесвайте във вашите истории. Ако баща и я взима достатъчно често бързо ще свикне и няма да има никакви проблеми. Много от децата в градината и училище, които ще среща също ще са с разведени родители и ще види, че не е нещо драматично.
Щом и досега реално си я гледаш сама може да не усети много разликата. Драмата я правят възрастните, децата си обичат родителите и са адаптивни.

# 65
  • София
Ами ето, Нино, ти си го усетила. И аз взех решението за развод в същия момент - когато видях, че съм сама и сама си правя всичко. Аз майка, аз баща, аз водопроводчик. Че за какво ми е тоя съпруг? За нерви?

# 66
  • SF
Да обмислям го вече много сериозно....просто не знам дали бъркам, дали ще е добре за детето и как би го приела.....една вечер след поредното каране заради различното ни мислене във възпитанието на детето, самото дете ме попита мамо с тати защо не се разделите.....

Е, детето е малко. Ще приеме родителските решения.
По принцип семейство с двама обичащи се родители е най-доброто за едно дете. Но ако при вас нещата са се разпаднали, детето така или иначе ще страда. Ако се разделите, може и да не страда. Не са соц времената, когато се е шушукало грозно зад гърба на дете на разведени родители. Сега много деца са с разведени родители, или с родители, които се наричат "приятелката ми, приятелят ми, майката/бащата на детето ми", с различни фамилии са, мама живее в София, татко живее в Германия, той там работи... Както го научите детето, така ще ви възприема.

# 67
Всичко при всеки е изключително индивидуално това нещо го разбирам, решението за развод не съм го взела от днес за утре, а това нещо го обмислям може би от година , консултирала съм се с адвокат, знам какви ще са разходите в добрия и в лошия случай, защото може да не стане от първия път....и с мъжа ми сме говорили и неговото мнение е щом не си щастлива така да бъде, тоест уж ме обичал,но сякаш му е все тая ....
Пуснах темата за да чуя наистина отстрани как изглеждат нещата и как мисли всяка една от вас...
А от какво ме е страх до сега ли ...от реакцията на детето и как би се отразило всичко, каква травма ще е за нея и съм във вечния въпрос тя щастлива ли е сега? И дали всичко да си продължава така? От години се оправям с грижите за нея сама, с покупки за дрехи, обувки, водя я на тренировки, графика ми се върти около нея, ако на мен ми се наложи нещо най често я гледа майка ми, защото баща й вече си е направил планове.
Въобще не си мисля че след развод ще е много лесно, но не е невъзможно, а и може да е наивно но вярвам в щастието и мисля че може някога да се случи.
Ами не чакай повече!
Аида- страхотни коментари , адмирации.
Усетих и аз ,че няколко потребителки те плашат ,че сама ще си останеш в детската стая на майка ти. Пълни глупости! Животът ти тепърва ще започне след развода! Ти дори не си имала пълноценно семейство с този, за да го търпиш това заради обществото. И изобщо има ли общество? И ако има, на теб какво ти пука за мнението на Пенка от съседния блок. Един живот имаме, втора серия няма!

# 68
  • Буркина Фасо
Ами ето, Нино, ти си го усетила. И аз взех решението за развод в същия момент - когато видях, че съм сама и сама си правя всичко. Аз майка, аз баща, аз водопроводчик. Че за какво ми е тоя съпруг? За нерви?
тя, логиката, е интересна. като мога да готвя , да пускам пералнята, да си зашия копчето, да пусна прахосмукачката за какво ми е жената?  Smiley

Скрит текст:
Ами не чакай повече!
Усетих и аз ,че няколко потребителки те плашат ,че сама ще си останеш в детската стая на майка ти. Пълни глупости! Животът ти тепърва ще започне след развода! Ти дори не си имала пълноценно семейство с този, за да го търпиш това заради обществото. И изобщо има ли общество? И ако има, на теб какво ти пука за мнението на Пенка от съседния блок.
Един живот имаме, втора серия няма!

rotfImbo

# 69
тя, логиката, е интересна. като мога да готвя , да пускам пералнята, да си зашия копчето, да пусна прахосмукачката за какво ми е жената?  Smiley

Скрит текст:
Ами не чакай повече!
Усетих и аз ,че няколко потребителки те плашат ,че сама ще си останеш в детската стая на майка ти. Пълни глупости! Животът ти тепърва ще започне след развода! Ти дори не си имала пълноценно семейство с този, за да го търпиш това заради обществото. И изобщо има ли общество? И ако има, на теб какво ти пука за мнението на Пенка от съседния блок.
Един живот имаме, втора серия няма!

rotfImbo
Хехе, сладур. Още си тук, радвам се Simple Smile

# 70
Мисля, че за детето е по-травматично да живее сред вечни скандали. Аз съм израснала в такова семейство и мога да кажа, че това има сериозен импакт върху мен. Аз съм разведена естествено, но и някак никога не съм вярвала, че може да съществува вечно здрава връзка и че ще бъда с един човек, докато смъртта ни раздели. Такава мисъл все още ме плаши.

На твое място бих се развела заради себе си и заради детето. Вярно е, че може и да не срещнеш друг мъж, с който да си паснете. Това по принцип е трудна работа и въпрос на късмет. Но ако си свободна поне имаш шанс да срещнеш някого вместо да си прекараш живота в скандали с безразличен мъж. Животът ти донякъде ще се улесни, защото без мъж вкъщи ще готвиш, пазаруваш, чистит и переш значително по-малко и яе имаш повече време за себе си и детето.

# 71
Именно това не искам да се случва, в стремежа си да остана да бъдем семейство, да е спокойна че тати е вкъщи, мисля че правя обратното, показвам й как не би трябвало да изглежда едно семейство....

# 72
Nino5656, а таткото, той на какво мнение е? дали смята, че "така сте си добре" или какво?

# 73
Да смята че така сме си добре и него по този начин го устройва да си живеем.

# 74
  • Melmak
Той си е супер. Защо да не го устройва? Ангажименти - нулеви, домът - под конец, секс, топла манджа. За къде да се пъне тоя?

Общи условия

Активация на акаунт