КАРТИ ТАРО - ТЕМА 34

• 11 517
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Бихте ли ми помогнали при разчитането на картите. Въпросът е , ще бъде ли изпълнени съдебно решение. Рицар пентакли е на дъното на колодата,затова съм снимала и него Тълкувам ги като забавяне и неяснота, без точен отговор да или не. Моля, ако може някой да се включи, доста съм притеснена и объркана:(

Рицар на пентаклите (на дъното на колодата)
 Това е основната енергия на процеса – бавен, методичен, но надежден ход.
Този Рицар не бърза, но стига до целта.
Обикновено сочи постепенно, стабилно изпълнение, след като бъдат спазени всички формалности. Показва институционален, „служебен“ ред – точно какъвто е съдебният процес.
Това е знак, че решението ще се изпълни, но със значително закъснение и след упорита административна процедура. Рицар на мечовете
Тук има бурен стремеж към действие, но и конфликтен елемент.
Може да показва страна, която се опитва да оспори, бави или атакува решението.
Също така, този Рицар често носи новини или движение по казуса (възможно е известие от съд, ЧСИ или институция).
Тълкувай го като внезапен тласък напред, но съпроводен с напрежение и словесни сблъсъци. 7 жезли   Карта на защита, борба и доказване на правота.
Показва, че ще трябва да отстояваш позицията си до край, вероятно с още едно действие или документ.
Процесът не е приключил — има още едно усилие, което трябва да бъде направено, за да се стигне до изпълнение.
Успехът е възможен, но само при постоянство и твърдост.Висшата жрица
Тук идва мълчание, тайна или административна неяснота.Институциите (или определен човек в тях) не разкриват пълната информация – нещо се държи „под повърхността“.
Също така може да е знак, че съдбата все още „планира кога“ да се задейства процесът – като цикъл, който трябва да узрее.
 Изпълнението ще стане, но на по-късен етап, когато скритите фактори излязат наяве.
Да – съдебното решение ще бъде изпълнено, но по-бавно от очакваното, след напрежение, допълнителни проверки или повторно подаване на документ.
Реалният резултат идва с усилие, не по милост.
Реалното изпълнение на съдебното решение най-вероятно ще се случи в рамките на 6 – 10 седмици от момента на питането.
Първият реален знак за движение (писмо, обаждане, документ) се очаква още през следващите две седмици,
но окончателното изпълнение – края на декември – януари.
Съвет
Не натискай процеса прекалено – „рицарът на пентаклите“ изисква методично изчакване.
Подготви документите си и пази копия – „рицарът на мечовете“ подсказва, че може да се поиска повторна проверка.
Когато „жрицата“ отстъпи, ще получиш потвърждение – вероятно около пълнолуние.

# 241
А някой пробвал ли е chatgpt да му тълкува картите? Знам, че звучи нелепо, защото тарото е в голяма степен интуиция, но аз опитах и мисля, че беше доста адекватно тълкуване Rolling Eyes не знам от къде черпи информация като цяло, но  имаше уловени доста нюанси , които като съм чела из сайтове за Таро и не съм ги улавяла. Някой ако му е любопитно може да опита. Моя въпрос беше свързан с работа, чата ми " разтълкува" подредбата , че ще започна , че ще бъде свързана с отговорност и деца, и че имам помощ от женска фигура - наистина жена ме препоръча и ме взеха.

# 242
Смешно, не смешно и на мен ми ги тълкува що годе адекватно 🤷♀

# 243
kukuruku80, сърдечно ти благодаря за изчерпателния и точен отговор!

# 244
Здравейте  , първоначална обратна връзка: картите за понеделника отговарят .

За вторник си изтеглих рицар пентакли.
Очаквам да продължа методично едно по едно нещата.

Едит: наложи се непредвидено да излезна от работа по лични причини...

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 11:11 от Amandine

# 245
Здравейте,

Имам нужда от помощ при следния въпрос:
Как ще се развие връзката между двама души?
Питам за първи път картите този въпрос, безпристранстна съм към ситуацията, но пак не мога да я тълкувам правилно. Предисторията е, че мъжът по мои наблюдения не е много влюбен, жената го усеща и е много ревнива, не без поводи.

Моето тълкуване е, че вероятно ще се разделят по смъртта, Слънцето го приемам като детинско поведение от негова страна (но не знам дали не си проектирам личното мнение) и Обесеният като нужда да се погледнат нещата от по-филосовска перспектива. На дъното на колодата е тройка меча, затова не мога да приема Слънцето в случая за безоблачното им бъдеще заедно. Вие какво мислите по темата?

# 246
Здравейте,

Питам за първи път картите този въпрос, безпристранстна съм към ситуацията, но пак не мога да я тълкувам правилно. Предисторията е, че мъжът по мои наблюдения не е много влюбен, жената го усеща и е много ревнива, не без поводи.

Моето тълкуване е, че вероятно ще се разделят по смъртта, Слънцето го приемам като детинско поведение от негова страна (но не знам дали не си проектирам личното мнение) и Обесеният като нужда да се погледнат нещата от по-филосовска перспектива. На дъното на колодата е тройка меча, затова не мога да приема Слънцето в случая за безоблачното им бъдеще заедно. Вие какво мислите по темата?

Слънцето е Его

# 247
Здравейте,

1. Смърт
Тази карта рядко означава буквален край, но почти винаги показва дълбока трансформация. В отношенията това може да е: приключване на стар модел на поведение или цикъл;
необходимост да се „пусне“ нещо, което вече не служи;
възможен край на самата връзка — но с цел ново начало, не просто загуба.
Тук нещо старо умира, за да се освободи място за нещо по-здравословно и истинско.
 2. Слънце
След Смъртта идва Слънцето — изключително положителен знак. То символизира яснота, искреност, възраждане и любов без маски.
Това може да показва, че след труден период настъпва просветление — възможност за ново начало, може би дори с този човек, но на много по-чиста, откровена и зряла основа.
Ако връзката е приключила, Слънцето може да говори за излекуване и намиране на радост отново — „след бурята изгрява Слънцето“.
3. Обесен
Тази карта често идва като призив за смяна на гледната точка, приемане на пауза, жертва или търпение.
В контекста на връзка — тя показва, че:
ситуацията не може да се насили, трябва да се остави да „виси“, докато не се види истината от нов ъгъл;
някой от двамата може да се чувства блокиран, но това състояние служи за вътрешен растеж;
има нужда от вътрешно освобождаване, преди да се продължи.

Карта на дъното: Три меча
Тази карта дава контекста — болка, разбито сърце, предателство или разочарование. Това е основният фон на ситуацията.
Може би става дума за връзка, в която е настъпила емоционална криза, раздяла или осъзнаване на дълбока рана.

Обобщено тълкуване:
Това е процес на болезнено, но необходимо изцеление и трансформация:
Смърт → старото умира;
Слънце → идва яснота и нов живот;
Обесен → но трябва време, търпение и нова перспектива;
Три меча (дъното) → това се случва след или поради наранено сърце.
Тълкуването може да е:
Краят на една фаза или самата връзка, последван от израстване и ново начало — но само след дълбоко осъзнаване и приемане на болката.
Или — трансформация вътре в самата връзка, но цената е да се откажете от стари навици и илюзии.

# 248
Здравейте,

Според мен в тройка мечове вече всичко е ясно. Да , има обида, нараняване отдрпване, но то вече не е тайна, картите са на масата. Смъртта носи край при всички случаи, нищо повече няма да е същото, но забележете, че в далечината ,небето се прояснява и Слънцето се опитва да изгрее. След смъртта идва новото начало, нещо ново. Слънцето е душата на нас хората. Това мястото в , което,  нашите мисли и идеи от подсъзнателно ниво са минали в съзнателно и ние ще сме готови да работим за осъществяването им.
Тук отварям една скоба за да обясня , че ние сме Дух, Душа и Тяло - Луна, Слънце,  Асо Пентакли.
За да стигнем до Слънцето,  обаче, трябва да се мине през глупакът. Трябва да се приеме ситуацията,  такава, каквато е. Не можем  да я променим. Трябва да изключим Егото и да приемем нещата . Това отнема време и изобщо не е лесно.
Точно за това ще трябва да си повисим. Аз приемам тези карти така.

# 249
Всички тези тълкувания са прекалено по учебник.
В нашия живот уви масово хората не сме достигнали до високите проявления на картите.

В конкретния случай картите са ужасни и сами по себе си и като комбинация.  Питащата има правилно тълкуване що се касае до резултата.

# 250
Вчера задълбах с търсенето на отговор и специално за Обесения много ми хареса тълкуването в един чуждестранен форум, че когато касае връзка/отношения, много често означава, че връзката виси на косъм. Т.е. аха да рухне. Много добре пасва и на тази ситуация, за която и аз питам. Много обичам, когато значението е буквално нарисувано на изображението на картата. Страхотно Таро.

# 251
Здравейте,

1. Смърт
Тази карта рядко означава буквален край, но почти винаги показва дълбока трансформация. В отношенията това може да е: приключване на стар модел на поведение или цикъл;
необходимост да се „пусне“ нещо, което вече не служи;
възможен край на самата връзка — но с цел ново начало, не просто загуба.
Тук нещо старо умира, за да се освободи място за нещо по-здравословно и истинско.
 2. Слънце
След Смъртта идва Слънцето — изключително положителен знак. То символизира яснота, искреност, възраждане и любов без маски.
Това може да показва, че след труден период настъпва просветление — възможност за ново начало, може би дори с този човек, но на много по-чиста, откровена и зряла основа.
Ако връзката е приключила, Слънцето може да говори за излекуване и намиране на радост отново — „след бурята изгрява Слънцето“.
3. Обесен
Тази карта често идва като призив за смяна на гледната точка, приемане на пауза, жертва или търпение.
В контекста на връзка — тя показва, че:
ситуацията не може да се насили, трябва да се остави да „виси“, докато не се види истината от нов ъгъл;
някой от двамата може да се чувства блокиран, но това състояние служи за вътрешен растеж;
има нужда от вътрешно освобождаване, преди да се продължи.

Карта на дъното: Три меча
Тази карта дава контекста — болка, разбито сърце, предателство или разочарование. Това е основният фон на ситуацията.
Може би става дума за връзка, в която е настъпила емоционална криза, раздяла или осъзнаване на дълбока рана.

Обобщено тълкуване:
Това е процес на болезнено, но необходимо изцеление и трансформация:
Смърт → старото умира;
Слънце → идва яснота и нов живот;
Обесен → но трябва време, търпение и нова перспектива;
Три меча (дъното) → това се случва след или поради наранено сърце.
Тълкуването може да е:
Краят на една фаза или самата връзка, последван от израстване и ново начало — но само след дълбоко осъзнаване и приемане на болката.
Или — трансформация вътре в самата връзка, но цената е да се откажете от стари навици и илюзии.
Като ползвате ChatGPT за коментари, поне не ги копирайте дословно...

П.П. Някой по-назад беше питал за мнението ви за AI тълкувания, ето пример.

# 252
За мен смъртта не е винаги край, зависи от комбинацията с другите карти. Обесеният ми е малко " странна" карта, аз я тълкувам като човекът, който наблюдава отстрани, но не действа.. Питала съм въпрос дали Х ме харесва и се падна обесеният, примерно в такъв контекст го разбирам като " може би, но само наблюдава, няма да предприеме нищо".
А това когато буквално картите обрисуват отговора и на мен много ми допада. Бях питала Какво НЕ харесва един човек у мен и се падна магьосникът обърната - че не обича да му играят номерца, опитите да го манипулират. Аз точно така се държах с него честно казано, малко с женски номерца опитвах да действам, но не се хареса хахха.
 Имах и въпрос Какво поведение ще се хареса на Х от моя страна/и харесва у жените по принцип/ и се падна Кулата - той е точно такъв тип, обича жени огън, които да го разтърсят, да го извадят от равновесие макар и не само в положителен смисъл, обича да има емоция просто. Много буквални са картите понякога.

# 253
За мен смъртта не е винаги край, зависи от комбинацията с другите карти. Обесеният ми е малко " странна" карта, аз я тълкувам като човекът, който наблюдава отстрани, но не действа.. Питала съм въпрос дали Х ме харесва и се падна обесеният, примерно в такъв контекст го разбирам като " може би, но само наблюдава, няма да предприеме нищо".
А това когато буквално картите обрисуват отговора и на мен много ми допада. Бях питала Какво НЕ харесва един човек у мен и се падна магьосникът обърната - че не обича да му играят номерца, опитите да го манипулират. Аз точно така се държах с него честно казано, малко с женски номерца опитвах да действам, но не се хареса хахха.
 Имах и въпрос Какво поведение ще се хареса на Х от моя страна/и харесва у жените по принцип/ и се падна Кулата - той е точно такъв тип, обича жени огън, които да го разтърсят, да го извадят от равновесие макар и не само в положителен смисъл, обича да има емоция просто. Много буквални са картите понякога.

Задавала съм същия въпрос със същия отговор Кулата и е точно така.
Кулата е още и фалос, значи огромно сексуално влечение + че е и карта на Марс.

# 254
Аз мислех, че асо жезли е и фалос Grinning или може да са и двете?

Общи условия

Активация на акаунт