Отговори
# 150
Наистина ли толкова подробно ви  разпитват? Къде живеете, колко далеч, особено ако сте в рамките на града не трябва да ги касае. И отговаряте стриктно? Май трябва да спрете да се обяснявате като ученичка, а да послъгвате или отговаряте много уклончиво, не знам. Локацията ме устройва като реплика трябва да е достатъчно при такъв въпрос, не да се стига дотам с какво ще пътувате колко и прочие.

Имам чувство, че може нещо друго да не им допада още отначало и стигат до подобни разпити, за да си намерят оправдание да ви разкарат. Не че е нужно да обясняват защо не са ви харесали, но... Ако искат бързо да прекратят интервюто е вариант. Помислете може ли нещо във визия или поведение да влияе, да сте по-нервна и неспокойна, многословна, някакъв тик или говорен дефект, нещо..? Не целя да ви засегна, аз също ходя по интервюта и на пп-кофти въпроси май от притеснение се обяснявам прекалено. И лош навик постоянно да си играя с 1 кичур коса, опитвам да се удържам че си е нервен тик това.

# 151
Извинете, дано не прозвуча грубо, но това, което срещате, са чисто селски изпълнения. Подминавайте.

# 152
Наистина ли толкова подробно ви  разпитват? Къде живеете, колко далеч, особено ако сте в рамките на града не трябва да ги касае. И отговаряте стриктно? Май трябва да спрете да се обяснявате като ученичка, а да послъгвате или отговаряте много уклончиво, не знам. Локацията ме устройва като реплика трябва да е достатъчно при такъв въпрос, не да се стига дотам с какво ще пътувате колко и прочие.

Имам чувство, че може нещо друго да не им допада още отначало и стигат до подобни разпити, за да си намерят оправдание да ви разкарат. Не че е нужно да обясняват защо не са ви харесали, но... Ако искат бързо да прекратят интервюто е вариант. Помислете може ли нещо във визия или поведение да влияе, да сте по-нервна и неспокойна, многословна, някакъв тик или говорен дефект, нещо..? Не целя да ви засегна, аз също ходя по интервюта и на пп-кофти въпроси май от притеснение се обяснявам прекалено. И лош навик постоянно да си играя с 1 кичур коса, опитвам да се удържам че си е нервен тик това.
Не съм се обяснявала разбира се. Нямам тикове,лоши навици и т.н.  Мисля ,че изглеждам добре. Може би наистина понеже търся във някакъв часови диапазон принципно.

# 153
Надявам се си си научила урока.
С честност до никъде няма да стигнеш.
Давай с познати, не става ли? Послъгвай.
Други варианти не виждам.

# 154
Надявам се си си научила урока.
С честност до никъде няма да стигнеш.
Давай с познати, не става ли? Послъгвай.
Други варианти не виждам.
Ммм даа. Знам ,но немога да лъжа хах. Зачервявам се ,изпотявам се Grinning  Разпитала съм навсякъде ,в момента нищо.

# 155
Ок, ти ако си работодател би ли взела работничка с малко дете и без 1 ден стаж за тази длъжност? Едва ли. Може да напишеш примерно че в чужбина си го работила, няма да тръгнат да звънят по чужбина.
 Аз на последната си работа малко преувеличих, не че не съм го работила това, но беше няколко пъти през агенция, поукрасих, но става въпрос за елементарна работа, дето и без стаж и със стаж все едно,но хората са предубедени. То и не случих на работодател. Малко си позакръглям стажа, ако има някъде дупка я запълвам.Каза че си търсиш от година работа, може би това е проблема, запълни тази дупка, измисли някаква фирма-фалирала е и това е.

# 156
Стажът и опитът са едно, децата - съвсем друго. Авторката казва, че има помощ за тях, изключваме чести отсъствия, не разбирам какво ги касае. Извън това, че изобщо не е професионално поведението им.

# 157
Нека ви дам една друга гледна точка, защото почти всички тук обвиняват работодателите. Преди години имах голямо желание да си отворя малко заведение, тип пекарна. Вложих всичките си средства, време и усилия за да го направя. Беше ходене по мъките, но накрая успях. Бяхме се уговорили с моя близка, че ще работи при мен, и така започнахме. Назначих си я на трудов договор, както си му е реда и работихме двете. В края на първия или втория месец ми съобщи, че е бременна. Това си беше шок за мен, защото още бях съвсем в началото, не го очаквах, а и тя беше над 40. Започна да излиза в болнични, а аз започнах да си търся други хора. Няма да ви разправям какво ми е струвало всичко това. В същото време и моите деца бяха по-малки. Беше много трудно. Не оправдавам работодатели, които дискриминират жените, затова, че имат малки деца или имат намерение да раждат, но и от друга страна ги разбирам, бизнеса си е бизнес. Но важното е, че това се случва най - често в малки фирмички. На авторката ще препоръчам да си повиши квалификацията и да търси и други възможности, не само административна работа. Предлагането на работни позиции в момента е силно ограничено, особено офисни позиции, а ако нямаш някакви специални умения, логично е да изберат някой по-млад или квалифициран.

# 158
Iv4eto_M, просто е трябвало да вземеш нов човек. Конкретно забременяването не може да се предвиди (аз го очаквам хипотетично от всяка жена). То не зависи от работното място, все пак е личен живот.

# 159
Кофти ситуация е когато човека ти е близък и е малка фирма, да. Не върви да го махнеш в изпитателния срок и най-малкото и друг да вземеш, финансово ще се натоварваш с осигуровките. Понеже и на мен ми се случи в изпитателен срок, мога да кажа, че ситуацията беше много по-различна. Фирмата беше от най-големите работодатели в България, а и аз бях преценила риска, че мога да бъда освободена и знаех, че имаме ресурса да се справим. Няколко месеца преди това, бях получила много добро обезщетение от предишната си работа, при напускане по взаимно съгласие, поради закриване на дейността. Освен това имах 11 години трудов стаж и щях да имам дълга борса. После щях да се оглеждам за работа и евентуално планирахме да почна работа около първата годинка, а таткото да поеме майчинството. Имам приятелки и с по-малки от годинка бебета започнаха работа без проблеми, просто друг човек беше поел майчинството - било таткото, било някоя баба. На едната бебето дори беше на 6 месеца, бабата го гледа до три годинки, никакви проблеми не е имала и болнични не е ползвала.

# 160
Е, какво толкова натоварващо има в осигуровките? Вземаш си нов човек и готово. Българския работодател все набутан излиза, все му тежат осигуровки.

# 161
Когато фирмата е малка, основно семейна, на работодателя му тежат всякакви непредвидени разходи. Той и без това плаща какво ли не към държавата - данъци, осигуровки, застраховки. Отделно често наеми, режийни, първите дни на болничните, заплати по празници. Много често е и взел кредит да работи. Излизането в майчинство не е само осигуровки, но и годишен отпуск. Нашата държава е много ларж, когато друг плаща, а тя си прибира осигуровки и данъци. За работодателите в такива фирми обикновено няма работно време и често се работи и в почивните дни.

# 162
Който иска да го осигуряват, а не да го освободят в изпитателния срок, си плаща сам осигуровките. Работодателя не е социална служба  да плаща осигуровки на някой, който не му работи.

# 163
Защо тогава малкия работодател не си наеме мъж и проблема е решен? Защото много често мъж няма да се хване за такива пари.

# 164
Нека ви дам една друга гледна точка, защото почти всички тук обвиняват работодателите. Преди години имах голямо желание да си отворя малко заведение, тип пекарна. Вложих всичките си средства, време и усилия за да го направя. Беше ходене по мъките, но накрая успях. Бяхме се уговорили с моя близка, че ще работи при мен, и така започнахме. Назначих си я на трудов договор, както си му е реда и работихме двете. В края на първия или втория месец ми съобщи, че е бременна. Това си беше шок за мен, защото още бях съвсем в началото, не го очаквах, а и тя беше над 40. Започна да излиза в болнични, а аз започнах да си търся други хора. Няма да ви разправям какво ми е струвало всичко това. В същото време и моите деца бяха по-малки. Беше много трудно. Не оправдавам работодатели, които дискриминират жените, затова, че имат малки деца или имат намерение да раждат, но и от друга страна ги разбирам, бизнеса си е бизнес. Но важното е, че това се случва най - често в малки фирмички. На авторката ще препоръчам да си повиши квалификацията и да търси и други възможности, не само административна работа. Предлагането на работни позиции в момента е силно ограничено, особено офисни позиции, а ако нямаш някакви специални умения, логично е да изберат някой по-млад или квалифициран.

Ами търсиш си нов човек.
Ти си майка. Как би се почувствала ако те отсвирват отвсякъде, защото си майка?

Общи условия

Активация на акаунт