Отговори
# 165
Проблемът не е в това, че някоя жена е майка, а че поема всичкото гледане по време на болест.
Знам оправданията, защо бащата не може, но около мен е пълно с мъже, които вземат майчинство, гледат болните деца и майката не трупа всички негативи.
Съсредоточете се не само върху подобряване на уменията, а и върху разпледеляне на гледането на болно дете от бащата.

# 166
Проблемът не е в това, че някоя жена е майка, а че поема всичкото гледане по време на болест.
Знам оправданията, защо бащата не може, но около мен е пълно с мъже, които вземат майчинство, гледат болните деца и майката не трупа всички негативи.
Съсредоточете се не само върху подобряване на уменията, а и върху разпледеляне на гледането на болно дете от бащата.
Бащата е излизал болнични,бабата я гледа когато е болна. А и детето не се разболява често. За половин година два пъти е била болна.  Вече разреди много разболяванията за наше щастие. Та аз не съм излизала болничен докато работих. А сега търпя негативите явно от жени ,които са злоупотребявали с болничните, защото истината е,че има и такива. Още с влизането са ми задавали този въпрос.
- Добър ден! Имате  ли деца ? На колко са?
Виждам,че явно аз попадам на такива фирми.
Искрено се радвам ,че повечето не сте имали този проблем. Аз немога да повярвам че ми се случва. И не нямам нито тикове ,нито изглеждам зле и т.н. Дано отмине този период за мен.

# 167
Сериозно, добър ден имате ли деца? Преди някакво представяне изобщо? А вие не започвате ли да се смеете или да покажете колко невъзпитано е това?
Аз не ходя на интервюто дори, ако не ми изпратят официален имейл с покана адрес и час, а не просто по телефона здрасти ела еди къде си. Не знам какъв човек си позволява така да интервюира хората !
Вие кажете добър ден и се представете, или кажете нещо иронизиращо ситуацията. Питайте а вие? Или кажете, че децата ви са малки за работа и мислите, че интервюират вас, а не ви задават лични въпроси. Или питайте "а за кого гласувам няма ли да ме питате"?

# 168
И аз си мислех, че това с болничните и децата е виц, докато не преживях на живо няколко майки, които решиха, че в голям колектив болнични може да се вземат почти всяка седмица за по 5 дни и за всяко нещо. Когато се налага да работиш вместо тях или да търсиш хора, на които постоянно да обясняваш, защо се налага да работят за 2-ма, рязко разбираш хората, които не искат да наемат хора с деца. Независимо от обясненията как има кой да им гледа децата.
Пробвайте в по-големи фирми или такива, с дейност, която може да ви се стори нетипична за вас.

# 169
И аз си мислех, че това с болничните и децата е виц, докато не преживях на живо няколко майки, които решиха, че в голям колектив болнични може да се вземат почти всяка седмица за по 5 дни и за всяко нещо. Когато се налага да работиш вместо тях или да търсиш хора, на които постоянно да обясняваш, защо се налага да работят за 2-ма, рязко разбираш хората, които не искат да наемат хора с деца. Независимо от обясненията как има кой да им гледа децата.
Пробвайте в по-големи фирми или такива, с дейност, която може да ви се стори нетипична за вас.
Много добре знам това и го разбирам.Аз също съм го изпитала лично на гърба си. Колежката ми също беше с малко дете и излизаше постоянно в болничен защото нямаше помощ. Аз трябваше да работя за двама и да поема и нейната смяна. Така работното ми време ставаше 12 часа и докато се прибера ставаше 22 вечерта,а съм излязла в 6.30 сутринта. Не виждах детето си будно. Отлично знам какво се случва ,но не мислех ,че ще е толкова трудно наистина.

# 170
Ее ама не може така, ти сега имаш ли борса? Защо не запишеш някой курс, също дистанционно образование, вече всеки има бакалавър най-малкото. Учудвам се, че млад човек няма...
От борсата дават и безплатни курсове, уплътни времето с това и виждай детето повече сега. Какви са тези крайности във всичко!

# 171
Имам колежка детето и е малко и редовно боледува.
До такава степен, че колежката ми вече не и прави впечатление.
Все ще го израсте вика.
За щастие и началниците са разбрани, но и  колежката ми е работлива и не иска да излиза редовно болнични и да ни оставя всичко на нас.
Намира кой да гледа, но понякога не може.

# 172
  • Melmak
Бюрото по труда организира разни курсове, за работещи имаше езикови, но мисля, че за търсещи работа също има много как да си вдигнеш квалификацията. Помисли в тази насока. Явно кандидатстваш на места с голям брой други кандидати и не виждат смисъл да взимат теб, като същото може и още 10 човека да го вършат.

# 173
Аз тази зима бях буквално постоянно болна. Невинаги си взимам болнични. Но поне 3 пъти ми дадоха и такъв. Почти не съм била здрава, ужас. Така че всеки може да боледува много, без дори да гледа болно дете. Мен ме ловят всякакви вируси, грипове и подобни, нямам сливици и всичко ми слиза в гърдите. За един ден съм с бронхит или пневмония. Няма как да си контролираме здравето и болестите, нито на нас, нито на децата.

# 174
Да, както казах една колежка 6 месеца болничен счупен крак, другата 2 месеца тежко заболяване, но в България като чуят дете и те отписват.

# 175
Когато отсъства някой с дълъг болничен, обикновенно се маневрира и дългосрочно с хората или с дейностите.
Когато е спорадично за 2-3 дена, през 2-3 седмици е друго.
За малки фирми е много стряскящо.

# 176
  • София
Аз като бях с малко дете, предприех друга тактика: написах в сиви-то, че имам дете, на колко годинки и че имам кой да ми помага с отглеждането. Знам, че не е релевантно, но така поне си спестих разкарването и - ние много Ви харесваме, ама ...

Аз пък твърдо вярвам, че да си майка не е престъпление. Да, децата докато са малки боледуват, факт, но особено ако има и помощ Детелина, вярвам, че ще изгрее слънце на нейната улица.
Понеже, когато имаш дете и нямаш работа е по-трудно, бих препоръчала да се съгласи колкото да започне на по-ниско заплащане, това би привлякло работодател да я назначи - останах с впечатление, че се търси административна работа без високо ниво на специализация. След това, разбира се, търсенето не спира, но когато вече сменя работодател, темата с детето остава малко на заден план. Зная, че не е идеалното, но пък е някаква възможност.

# 177
slanchezara и това също е много добра тактика.
Така отсяваш и не се разкарваш.

То не е престъпление, но сякаш е.
Щом се отказва на майка да работи за да може да си гледа детето.
Ок, има майки имат мъже, които също помагат, имат свекърви и други роднини, които могат да ударят едно рамо.
Но ако е самотна майка и близките и са на другия край на страната или чужбина?
Направо за осиновяване да го дава, че да може да работи.
Имах колежка беше вдовица, майка и също работеше и не можеше винаги да го гледах. Свекървата надалеч и болна.
И на кого?

# 178
В по- малките градове съседите си помагаме.

# 179
Вие си помагате, други не си помагат особено в голям град.
Ситуации всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт