Отговори
# 75
Според мен проблема не е толкова в детето, а по-скоро в това, че търсиш само дневни смени. В големите заводи повечето позиции са на смени, иначе там обикновено условията за работа са добри и не задават излишни въпроси, относно личния ти живот. Казвам го от личен опит, последните няколко месеца активно търсих работа и също основна пречка ми беше, че за момента не мога да работя на смени. Не знам за теб, но при мен беше и проблем това, че не шофирам. Имаше доста добри позиции, но в индустриалните зони и без служебен транспорт. Аз не съм добре с очите, имам далекогледство, късогледство и астигматизъм едновременно, преди година си правих скъпи очила и вече отново не са ми удобни. По тази причина не смея да изкарам книжка и се примирявам с ограниченията, които произтичат от това, но ако ти нямаш проблеми и нямаш книжка, съветвам те да изкараш, колата ти дава голяма свобода при избор на работа. Ако ти се работи в производство, може да погледнеш дали големите международни фирми при вас не предлагат позиции дневна смяна. Иначе на 50 годишните също им се налага понякога да отсъстват от работа, било да се погрижат за болен родител, може да се случи и те да се разболеят, може да се им се наложи някакъв ангажимент с пораснало дете или пък внуче. Никакъв сериозен аргумент за отказ не ми е наличието на пет годишно дете, но на тази възраст на дъщеря ми, не ми се е налагало да сменям работа.

# 76
Факта, че търсите работа точно в определен диапазон на работно време и че сте напуснали предходната работа приотизирайки детето мисля, че е проблема на работодателите. Знам, ме е гадно и неправилно, но са такива. Преди години работих на място, където искат да си без деца за да можеш да оставаш след работно време. Имала съм един работодател, който идваше 5-10 минути преди края на работното време да си приказва и развива теории. Не можеше точно в 17 часа да станеш по средата на "разговора". Ако за другите беше просто досадно, то колежката с дете в училищна възраст бързаше да го прибере. Шефа много се дразнеше. Какво ще правиш, ако в градината имат събитие и трябва да тръгнеш по рано.
Другия вариант е, че имат други кандидати или не търсят на "живот и смърт" човек на тази позиция.

# 77
На повечето места дори да не вземаш болничен искат да си   на разположение(тоест да те въртят както и е удобно). На мениджъра винаги ще му е най-добре да има хора, които ако някой отсъства или нещо стане, да сменят смени, да поемаш чужди и такива неща. Да оставаш като се налага. Според мене най-добре е да се съчетаят майка с дете и някой, дето иска да прави извънредни. Всички ще са доволни.
 На предишната ми работа толкова моми имаше, дават извънредни та пушек се вдига. Да си купела печка, телевизор, кола. Сами, свободни, ако им кажеш покой тази смяна ще се радват и майката ще е доволна.

# 78
Не съм сигурна, че детето е такъв проблем.
Аз правя интервюта за работа (не съм HR). Вече не само не се пита за деца, а и за години. Не ги и пишат в автобиографията си.
Гледат се умения и дали човекът ще пасне в колектива. В много случаи написаните умения се различават от реалните.
Помислете за придобиването на някакви допълнителни умения. Език, Ексел, други дигитални умения. Освен платени в интернет е пълно с безплатни онлайн нива за каквото се сетите.
Може би ще ви бъде полезно и да изгледате някое видео как да се представяте на интервю.
Успех в търсенето на работа.

# 79
А как така има кой да гледа детето, когато е болно, а няма кой да го вземе от градина?
Ами свекърите живеят в Асеновград,а ние в Пловдив. Те отказват да пътуват за по два/ три дни за да я вземат от градината. Канили сме ги да остават вечер когато това се случи за да не пътуват в двете посоки. Това също отказват - искали си техните легла,незнам какво. Съгласни са само да гледат детето за няколко часа докато някой от нас се върне. И са го правили докато аз работех. Никога не съм излизала болничен - те я поемат когато е болна. Странно е,но такива условия поставят. Пари за детегледачки е момента не можем да си позволим. Това също съм го мислила.

А ако е болно детето и вие сте втора смяна, чакат ли ви? Тоест, стоят, докато се приберете, което е в час, по-късен от вземане на детето от детска градина, или трябва да търсите някой допълнително да го гледа, докато се приберете?

Запиши нещо да учиш. Със средно образование автоматично биха те отрязали от всякакви неспециализирани офисни позиции. И може би се оглеждай за работа в производството.
Стоят да до към 21ч са стояли. Но това е извънредно по около 3/4 дни на два месеца примерно. Тогава бяхме двамата на смени с мъжът ми и това се е случвало много рядко.
Ами аз със средно преди години бях стоковед. Със средно бях деловодител. Има си достатъчно позиции. Така пише и по обявите като изискване за образование.Аз не кандидаствам по места със изискване за висше.На 90%от познатите му майки ,мъжете им са на редовна смяна.  Майките работят на смени. При мен и това не е вариант.И за производство съм кандидаствала. Обаждат ми се агенцията и ми казва жената,че според нея ще се справя много добре,но принципно търсят хора с опит в производството. А аз нямам. Кавали са ми,че самия работодател не иска хора без опит, защото бавят процеса.Да там изобщо не е ставало въпрос за семейно положение.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 10:00 от Detelina 99

# 80
Разбирам те, ти не кандидатстваш за позиции за висше, но реално за неспециализирани труд в офис на компютъра при стандартни работно време има страшно много кандидати и повечето са с висше и някак първосигнално получават предимство, защото това все пак не е физически труд, а работа на компютър и се предполага, че хората, минали през университет, са използвали повече работни програми и функции от интернет търсачки, социални мрежи, имат повече желание да научават нови неща и да се обучават и пр. Като добавиш и малко дете, което уж има кой да го гледа, ама не съвсем, и става трудно. Ти не се бориш за някакви тясно специализирани позиции, където има двама кандидати на кръст, ти кандидатстваш за позиции, където кандидатстват всички, които си търсят работа, и нямат някакви специализирани умения и квалификация.

# 81
Една моя позната, която е дори с по-малко детенце наскоро започна работа като асистент продажби онлайн магазин. Работа е в офис, но й дадоха служебен лаптоп и при необходимост може да работи от вкъщи. Редовна смяна е. Не е имало изискване за висше образование, тя също няма. Ако имаш добри компютърни умения, може да опиташ нещо такова.

# 82
Една моя позната, която е дори с по-малко детенце наскоро започна работа като асистент продажби онлайн магазин. Работа е в офис, но й дадоха служебен лаптоп и при необходимост може да работи от вкъщи. Редовна смяна е. Не е имало изискване за висше образование, тя също няма. Ако имаш добри компютърни умения, може да опиташ нещо такова.
Имам разбира се. Работя с графични програми,офис пакет,ERP системи и др. Явно няма късмет,знам ли! На каква възраст е? Понякога си мисля ,че и възрастта отчитат.Аз съм на 43 г.

# 83
Имам разбира се. Работя с графични програми,офис пакет,ERP системи и др. Явно няма късмет,знам ли! На каква възраст е? Понякога си мисля ,че и възрастта отчитат.Аз съм на 43 г.
Глупости. Хората се пенсионират вече на 70.Ако не ги искат никъде още от 40, цялата държава трябва да е армия от безработни.

# 84
На 33-34. В техния екип май са средна възраст между 30 и 42-43 някъде. Между другото и аз кандидатствах за там, но не ме викнаха и на интервю. И не знам дали е заради годините -аз съм на 50 или защото имам висше образование и са решили, че като ми излезе по-добро предложение ще се махна.

# 85
Глупости. Хората се пенсионират вече на 70.Ако не ги искат никъде още от 40, цялата държава трябва да е армия от безработни.
Незнам честно. Какво се случва при мен. Но на едно интервю за офис сътрудник в центъра на Пловдив ми заявиха,че бабички над 35 не наемали,но колегата решил да ми звънне.Явно такъв ми в късмета.

# 86
Скрит текст:
Незнам честно. Какво се случва при мен. Но на едно интервю за офис сътрудник в центъра на Пловдив ми заявиха,че бабички над 35 не наемали,но колегата решил да ми звънне.Явно такъв ми в късмета.
Е не! Flushed Какво ли не допускам, но това не мога да си го представя.
Моля те дай повече информация например за тази конкретна фирма - айде не я назовавай, но колко е голяма, с какво се занимава? Сигурна ли си, че става дума за центъра на Пловдив, а не някоя дива селска фирмичка?  Разбирам за сервитьорка или танцьорка, а то... Освен ако не си търси офис секретарка с екстри шефът. Но ако беше чак такъв мазник предполагам щеше да му личи като цяло. Опитвам да добия представа къде във 2-ия по големина град може да има чак такива идиоти и как попадаш на тях.

П.П. Аз никога не реагирам така, звучиш сериозно и темата що-годе също, но това е тооолкова абсурдно, че ми напомня за пързалка и пълна измишльотина. Както писах разбирам затрудненията, минавам през мои си подобни, но вече нещо ми звучи не таман...

# 87
Скрит текст:
Е не! Flushed Какво ли не допускам, но това не мога да си го представя.
Моля те дай повече информация например за тази конкретна фирма - айде не я назовавай, но колко е голяма, с какво се занимава? Сигурна ли си, че става дума за центъра на Пловдив, а не някоя дива селска фирмичка?  Разбирам за сервитьорка или танцьорка, а то... Освен ако не си търси офис секретарка с екстри шефът. Но ако беше чак такъв мазник предполагам щеше да му личи като цяло. Опитвам да добия представа къде във 2-ия по големина град може да има чак такива идиоти и как попадаш на тях.

П.П. Аз никога не реагирам така, звучиш сериозно и темата що-годе също, но това е тооолкова абсурдно, че ми напомня за пързалка и пълна измишльотина. Както писах разбирам затрудненията, минавам през мои си подобни, но вече нещо ми звучи не таман...
Абсолютно сериозна съм. И за мен е пълен абсурд това което ми се случва. Вярвате ли че съм стояла на пейките до реката и съм ревала от безизходица. Всичко спестено като пари замина. Фирмата е до Новотела в Пловдив - онлайн магазин ,така и не разбрах за какво. Защото започнаха да искат да сме пиели нещо и незнам какво.Аз им казах довиждане и тръгнах. Онзи ден ми звънят от една фирма за паркет. Ще отварят магазин в Пловдив,били от София. В процес на разговор ми се каза: - Само да нямате малки деца,че с тез деца е ужас. Колежката в София му звъняла в 8.30 че детето болно и няма да дойде и.т.н. Другата се сърдела ,защото трябва да поеме и нейните часове и ставало кошмар.

# 88
  • Melmak
Аз също не мога да повярвам, че абсолютно от всяко място те режат с едно оправдание.

Може би трябва да помислиш за допълнителна квалификация.

# 89
Ти за такива тъпанари ли искаш да работиш?
Хвани се в някоя верига, персонал имат, ще има кой да те покрива, а и не всички работят на смени има и длъжности с редовни смени. Все пак по-добре отколкото да стоите гладни.

Общи условия

Активация на акаунт