Отговори
# 90
Ти за такива тъпанари ли искаш да работиш?
Хвани се в някоя верига, персонал имат, ще има кой да те покрива, а и не всички работят на смени има и длъжности с редовни смени. Все пак по-добре отколкото да стоите гладни.
М да. Кандидаствала съм за магазини в които е обявено,че търсят хора само за първа смяна. Но от там изобщо не са ми звъняли. Ходила съм да си оставя Автобиография например в Билла,говорила съм със управител направо за почасова работа,но там нямаше как да е само до 17. По други магазини също. За сега не са ми звъняли. Незнам явно е нещо през , което трябва да мина .Знам ли вече.

# 91
Едва ли е възрастта. И аз сега ставам на 43, ама децата ми са големи и самостоятелни. Едно даже вече не е дете ☺️ но и малки като са били, не е имало драма изобщо. Макар че с малката даже и в майчинство не бях съвсем..
На повечето ми колеги на моята възраст децата са 2-10 годишни и нямат проблеми да излизат в болнични или по-рано от работа, ако се наложи. Но пък понякога е необходимо и остават извънредно, никой не мрънка за което... Мъже, жени...
Смятам, че не успяваш да се продадеш правилно. Детето не е оправдание.

# 92
Едва ли е възрастта. И аз сега ставам на 43, ама децата ми са големи и самостоятелни. Едно даже вече не е дете ☺️ но и малки като са били, не е имало драма изобщо. Макар че с малката даже и в майчинство не бях съвсем..
На повечето ми колеги на моята възраст децата са 2-10 годишни и нямат проблеми да излизат в болнични или по-рано от работа, ако се наложи. Но пък понякога е необходимо и остават извънредно, никой не мрънка за което... Мъже, жени...
Смятам, че не успяваш да се продадеш правилно. Детето не е оправдание.
Така ми казват на самото интервю! Много съжалявам ,но немога да Ви взема защото знам как е в малките деца на тази възраст. Това предполага често отсъствия! Как така с оправдам с детето? Казват ми го в очите и на място. На други място са ми казвали,че търсят жени над 40 години с идеята да имат пораснали деца и да не отсъстват заради тях. Това какво е? Достатъчно ми е трудно в момента.

# 93
Може би си отчаяна и това си личи и затова попадаш все на идиоти. Аз имах такъв период в средата на 90 те, тогава пък всички искаха опит. Според мен започни, ако можеш някаква работа, която да може да се съчетава с гледането на дете, пък дори и на граждански договор. В нашия край например гледам, че търсят разпространители на брошури на Кауфланд, анкетьори за социологически проучвания, временен персонал за етикетиране и подреждане на дрехи. Това последното е обикновено нощна смяна, но пък ако до тогава мъжа ти се е прибрал, може и да ти е удобно като времеви интервал. А като веднъж се почувстваш по-спокойно за пари, със сигурност ще излезе и по-добра възможност.

# 94
За развитие разпространението на брошури плащат 20 лева за голям район, затова се хващат пенсионери.

# 95
Може би си отчаяна и това си личи и затова попадаш все на идиоти. Аз имах такъв период в средата на 90 те, тогава пък всички искаха опит. Според мен започни, ако можеш някаква работа, която да може да се съчетава с гледането на дете, пък дори и на граждански договор. В нашия край например гледам, че търсят разпространители на брошури на Кауфланд, анкетьори за социологически проучвания, временен персонал за етикетиране и подреждане на дрехи. Това последното е обикновено нощна смяна, но пък ако до тогава мъжа ти се е прибрал, може и да ти е удобно като времеви интервал. А като веднъж се почувстваш по-спокойно за пари, със сигурност ще излезе и по-добра възможност.
Вече съм отчаяна да. Но когато напуснах старата фирма,бях надъхана много. Бях сигурна в себе си. Човек с опит, желание,голям град. Бях убедена,че ще си намеря работа до седмица.Това с децата изобщо не знаех че съществува. Бях чувала от познати през годините някакви истории подобни. Мислех си ,че се глезят и не им се работи. Искат да си стоят в къщи и се оправдават с децата. Здрав,прав човек да не може да си намери работа е много странно. Това мислех. Ето случи ми се. На човек може да му се случи абсолютно всичко в живота. Да разбира се,че може да не съм се представяла добре на интервю,но чак пък толкова.

# 96
  • По света и у нас
Слушай, проблема е че миналата година много народ беше съкратен, и сега пазарът на труда е наводнен.
В момента съм горе долу в подобно положение - на 40, безработна и гледам за работа. За 3 месеца нито едно интервю не съм направила. Само с ловци на персонал съм говорила но не и фирмите.
Колеги разни пускат плачливи постове в линкед-ин как са пуснали 96 апликации и никой не ги ще… А тук никой няма да те пита за деца или възраст.
Питат те само за пари и какво можеш, колко точно би работила и това е, какъв опит имаш.

Сега пазара е такъв после ще се промени. Ще си паднеш на мястото. Нали имаш мъж, той ще ви гледа докато си намериш нещо. Споко.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 18:46 от PriMadonna

# 97
Слушай, проблема е че миналата година много народ беше съкратен, и сега пазарът на труда е наводнен.
В момента съм горе долу в подобно положение - на 40, безработна и гледам за работа. За 3 месеца нито едно интервю не съм направила. Само с ловци на персонал съм говорила но не и фирмите.
Колеги разни пускат плачливи постове в линкед-ин как са пуснали 96 апликации и никой не ги ще… А тук никой няма да те пита за деца или възраст.
Питат те само за пари и какво можеш, колко точно би работила и това е, какъв опит имаш.

Сега пазара е такъв после ще се промени. Ще си паднеш на мястото. Нали имаш мъж, той ще ви гледа докато си намериш нещо. Споко.
Благодаря за подкрепата. Все пак гледам да се успокоявам,че няма да бъда цял живот безработна все пак.Успех от сърце 💓 и на теб.

# 98
Защо не опиташ през агенция?

# 99
Аз пак не разбрах какъв опит имаш? Да си работила 20 години рандъм длъжности и да имаш 20 години опит в дадена сфера/сектор/позиция са съвсем различни неща.

# 100
Със средно потърси в някое производство, то вече за билетопродавачки висшето и езика са предимство.

# 101
Защо не опиташ през агенция?
Имам СВ във няколко агенции! В производство искат опит. Поне тези агенции с които съм се свързала.

# 102
Само за шивашкото производство искат опит, за другите не искат.

# 103
Само за шивашкото производство искат опит, за другите не искат.
За насищане на платки искат! Жената много искаше да ме прати и преговаряше със фирмата,но не ми се обадиха повече. И не само мен. Пратила е хора без опит,обаче отказват със това,че новите бавят процеса и нямат време да ги чакат да се учат. Това са обяснили от завода. Не се сещам сега за кой беше.

# 104
Ти също можеш да помислиш как би могла да бъдеш гъвкава.
Аз например докато децата бяха на градина работех от 8 до 5 вместо от 9 до 6 за да мога да ги взимам от градина. Като тръгнаха на училище обаче, свършваха в 16.45, абсурд да ги взимам и намерих една баба пенсионерка, която ги гледаше за два часа докато се прибера от работа. Като са два часа на ден, не беше толкова скъпо.
Но със сигурност ти трябва място, където да има кой да те замества. Ако си продавачка в малко магазинче, отсъствието ти води до неотваряне на магазина и собствениците мрънкат. Ако си продавачка в Лидл, все ще има кой да те замести. Примерно

Общи условия

Активация на акаунт