Ту софия 2025 оценки

• 7 427
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Авиационна техника и технологии с бал 24,75

# 46
Здравейте! Първо получих имейл "приети сте по първо желание", а по късно друг в който пише "Извиняваме се за причиненото неудобство, ако сме причинили такова с предния имейл! Моля текстът "Приети сте по първо желание в ТУ - София..." да се чете "Приети сте след първо класиране в ТУ - София..." Как да го разбирам това, в резервите ли съм?

# 47
  • Русе
Аз го разбирам, че сте приета без да уточняват в каква специалност.
Другите какво съобщение са получили?

# 48
И аз получих същия мейл. Най-вероятно по грешка са пратили първия текст и после са пуснали корекция. Защото  всички получили първия мейл са прието след първо класиране, но не всички са били приети по първо желание.

# 49
аз по сайта съм приета по първо желание, ама имейла, който ми пратиха сутринта, го няма в  пощата ми, но пък не са и изпращали друг… 😂

# 50
Някой знае ли дали документите за записване са налични във всеки от филиалите или трябва да се закупят от другаде?

# 51
Здравейте!!! Някой може ли да ми каже колко струва семестриалната такса за специалност Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски език, редовно обучение,държавна поръчка в ТУ София? Предварително благодаря!!!!

# 52
Здравейте!!! Някой може ли да ми каже колко струва семестриалната такса за специалност Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски език, редовно обучение,държавна поръчка в ТУ София? Предварително благодаря!!!!

Ето линк към заповедта на Ректора на ТУ-София за определяне на таксите за тази година в зависимост на направлението и формата на обучение https://www.tu-sofia.bg/kcfinder-master/upload/files/%D0%A2%D0%B … 0%202025-2026.pdf  . Доколкото виждам, ИСИИ е с такса 600 лв на семестър (Направление 5.13 Общо инженерство)

Ulia, в сайта на ТУ София пише " Студентска книжка за ТУ-София (купува се от книжарниците в или около ТУ-София) и документи за записване на нови студенти в ТУ – София (получават се безплатно от факултета)."
Дано някой успее да ни ориентира къде се намират тези книжарници, от които да закупим студентските книжки.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 08:53 от punch

# 53
  • Русе
Че то има ли още студентски книжки?

# 54
При записването, освен копие и оригинал от дипломата + 4-те снимки, искат и студентска книжка, така ли? В мейла, който изпратиха не са споменали за книжката.

# 55
  • София
При набора в мейла го има това за студентската книжка. Само дето не знам в кой от двата, които получи след класирането.

# 56
Някой има ли идея колко са имали като бал на първо класиране, хората за специалност инжинерен дизайн?

# 57
  • Русе
Дъщеря ми ще е кандидат студентка следващата година и имаме въпроси. Къде е по-трудно изпитът по математика - в ТУ София или в Софийския университет. А в сравнение с матурата по математика как е?

# 58
  • Благоевград
Дъщеря ми ще е кандидат студентка следващата година и имаме въпроси. Къде е по-трудно изпитът по математика - в ТУ София или в Софийския университет. А в сравнение с матурата по математика как е?
В СУ е винаги по-труден и има само две дати, докато в ТУ датите са много повече и изпитите по-лесни.

# 59

Знам, че през последните 3 години матурата по математика ПП я водят по-лесна от изпита по математика на СУ(от това, което съм чула от приятели). Плюс това с нея(матурата) коефициента е 3.25, докато с изпита е 3. В ТУ се водят по-лесни, но трябва да тренираш да решаваш задачите за време (важи и за изпитите и в двата университета).

Общи условия

Активация на акаунт