Априлче 2025г./тема 8/

• 36 528
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
А как знаем, че кърмата не достига?
Моята понякога спира да суче, но виждам, че ръчно мога да стисна и да излезе още. Отделно е на периоди - може да суче 10 минути или два часа...
Храни се смесено понеже борбата със засукването беше голяма, сега нещата са малко по-добре, макар че мисля, че захапката на едната гърда не е съвсем както трябва.
Като я кърмя обаче, обикновено памперсът е доста по-сух.
Та съм в чудене имам ли нужда от чай и други илачи или проблемът е в самото засукване или друго.
Като цяло в началото бяхме почти само на АМ и малко изцедена кърма.

# 736
Аз като правя контролно теглене, разбирам колко е изяла от гърдите, при нас изяжда средно 40 мл от двете гърди, има средно изцедена 30 мл и давам 20 мл АМ. Общо 90 мл. Качва кг, това също е показател. Мислех, че кърмата ще се дигна, но няма ефект. Смених няколко вида чай, но не видях особен ефект от тях .

# 737
Аз купих везна, но явно не е точна, защото преди и след не показа разлика, а със сигурност беше яла и от шише, където човек може да види количеството.
Освен това пакет захар от 500 грама го показа 495 де. Simple Smile

# 738
Цвети, аз пия чая на ХИП. Мисля, че вадя малко повече с него. Но го пия два дни вече. Пиех го в началото, за да тръгне кърмата, спрях го, и сега пак започнах. Повече отзиви ще имам след седмица може би. Сега вадя по 50 мл, на хранене от двете гърди. Цедя се на 2-3 часа. Събирам и давам като събера за цяло хранене. Надявам се, още да се увеличи кърмата.

# 739
Много ми е болна темата с кърменето. Опитах всичко чайове, сега пия добавка "more milk", опитвам с power pumping. Като цяло я кърмя на гърди, тегля преди и след да знам по колко изяжда, това по съвет на консултант, после й давам изцедена кърма и адаптирано мляко. Помпата ми е електрическа на Canpol, единична е. Помпите на Medela са добри, но бяха над бюджета ми . Дайте ми съвет, моля, за увеличаване на кърмата

Аз след изписването в продължение на една седмица я слагах на поискване, кърмехме се на всеки час и половина, за да стимулира и да си взима нужното. Спрях да дохранвам с АМ. След всяко първо или второ хранене използвах помпа, когато изпразваш гърдите - даваш сигнал на тялото, че кърмата не е достатъчна и така се увеличава производството и. Поизмъчих се, реално се едно правех само това по цял ден.
Така след седмица и нещо, вече усетих, че имам достатъчно кърма. Не е нужно гърдите да са супер тежки, препълнени, за да може да кърмиш. Кърмата слиза по време на процеса.

Като забравих да добавя, че през тази седмица пиех лактоген чай, хапчета Лактил и понякога една лъжица смлян сминдух в малко кисело мляко. След това намалих приема им и ги спрях.

Успех Simple Smile

# 740
За кърма знам помагат овесени ядки,родих секцио и кърмата ми още вечерта слезе.
На 2 ден вече беше изцяло на гърда.
Не знам дали има значение,но много овесени ядки ядох през последните месеци на бременността.
Качвам една снимка за инфо.🙂

# 741
Ох мами , има ли някоя от вас да се бори с рефлукс и много силни колики, как издържате, аз направо съм с психическа травма, навсякъде  я чувам как реве , дори да не съм в нас… направо си мисля, че само моето дете е така, а при другите е спокойно и лесно всичко ….

# 742
Далинда, аз вадя по 40-50 на изцеждане, нищо общо с тази снимка 🤣. Спрях да я слагам на гърдата вече. Някой път вечерно време иска, реве и докато не я сложа на гърдата не млъква. Но вече два дни не е търсила да суче.
Овесени ядки хапвам сутрин само с кисело мляко.

Моли, и нашата реве, понякога от 15.00 ч до полунощ, че и до 2 през нощта. Най-често почва в 21.00 ч. и до 2 ч. Голям кошмар е. Таткото я гледа, през това време, аз уж да поспя. Понякога утихва и спи. Но са редки случаите. Моля се да утихнат тези болки.

# 743
А защо не я слагаш?
То детето стимулира най-добре.
С помпата колкото и да цедиш,съвсем друго е детето да суче 🙂
Рефлукс не знам дали има,от 2 дни е яко връщане ,даже вчера докато ядеше направо избухна,с коликите същото ....всеки ден кризи 😵‍💫
Далинда, аз вадя по 40-50 на изцеждане, нищо общо с тази снимка 🤣. Спрях да я слагам на гърдата вече. Някой път вечерно време иска, реве и докато не я сложа на гърдата не млъква. Но вече два дни не е търсила да суче.
Овесени ядки хапвам сутрин само с кисело мляко.

Моли, и нашата реве, понякога от 15.00 ч до полунощ, че и до 2 през нощта. Най-често почва в 21.00 ч. и до 2 ч. Голям кошмар е. Таткото я гледа, през това време, аз уж да поспя. Понякога утихва и спи. Но са редки случаите. Моля се да утихнат тези болки.

# 744
Ох мами , има ли някоя от вас да се бори с рефлукс и много силни колики, как издържате, аз направо съм с психическа травма, навсякъде  я чувам как реве , дори да не съм в нас… направо си мисля, че само моето дете е така, а при другите е спокойно и лесно всичко ….

Всички минаваме през това, не си сама… аз си поплаквам даже от време на време, но ще мине, аз спрях да давам каквото и да било защото нищо не помага и като спрях ми се струва, че намаляха коликите.

# 745

Всички минаваме през това, не си сама… аз си поплаквам даже от време на време, но ще мине, аз спрях да давам каквото и да било защото нищо не помага и като спрях ми се струва, че намаляха коликите.

Толкова съм безсилна, отчаяна и на предела….
Все едно земята ме е притиснала, не мога да си се нарадвам на детето, постоянно е напр ще, плаче, пъне се , реве…изпитвам ужас от нощта , като дойде 17ч изпадам в нервна криза…всичко изкупих от аптеките, не остана нищо което не съм взела…хомеопатия също давам… има дни е една идея по спокойна, а други е страшно…

# 746
Момичета, а с връщането и рефлукса как е наддаването? И нашия юнак връща, на всяко хранене по малко, и много ме притеснява, че не наддава достатъчно.

# 747
Момичета, а с връщането и рефлукса как е наддаването? И нашия юнак връща, на всяко хранене по малко, и много ме притеснява, че не наддава достатъчно.

С какво мляко сте, нас ни пренасочиха към Аптамил АР за сега се овладяваме…

# 748
С Хип АР, след като бяхме на козе Holle и повръщаше всичко

# 749

Моята има рефлукс, рядко връща но и пречи много.. наддаде си 2 кг. първия месец, сега не знам другата седмица ще я теглят пак защото днес стана на 2 месеца. Ние сме с Аптамил Пре и Аптамил Комфорт редувам ги , от комфорта съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт