Априлче 2025г./тема 8/

• 38 645
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Ние започнахме да излизаме малката каро стана 10 дена, но и в Пловдив си е жега и с предстоящите идни горещи дни се възползваме максимално. Излизаме всеки ден от 1 до 2 и 30 и от 4 до 5 и 30. Малката си е бомба. Само да надуши количката и е заспала.

# 556
И ние излизаме от ден 20ти горе- долу. Първата разходка беше почти час, чак се притесних, че прекалихме. Вече излизаме всеки ден по два пъти- веднъж в слинга сутрин, да разходим кучето. И веднъж с количката през деня да напазаруваме и разни такива неща. Много спи навън. Не съм го кърмила навън, храня го със шише, и без това и вкъщи дохранвам. Simple Smile започва да се затопля навсякъде и осъзнавам колко е хубаво да имаме пролетни бебчета. 🥰
Кактус, как е бебе Дарин? ❤️ Ти как си?

# 557
Момичета, вие как обличате бебчетата  навън?Ние все още не сме правили разходки и се чудя как да я обличам за тях.

# 558
Пълнолуние, при нас окапа косичка само по скалпа, беше леко сух скалпа и малко се лющеше и се чудих дали да не взема да я мажа с нещо, но се оправи сам и сега гледам, че расте нова косичка.

И ние поръчахме gripe water и ще пробваме. Засега е само на омнибиотик панда, но от вчера гледам пак я боли коремчето.

Като почиваме с таткото правим по 2 разходки, прибираме се да я накърмя и пак излизаме.
Обличам я с боди и ританки, в чувалче и одеалце, не знам дали не е много, но при нас доста духа и е хладно (не че ще духа пък в количката Grinning)  Като е по-топла сме без чувалчето или без одеалото, на момента преценяме и махаме.

# 559
Sande и при нея има 1-2 сухи люспи и май е започнала да изкарва нова косичка, но може да е остатък от старата. Ще видим тези дни.

От някакви лекции си спомням, че обясняваха да обличаме бебето с един пласт дрехи повече от нас.  Аз обаче съм супер зиморничева и не знам дали моята преценка е адекватна. Аз например не мога да вирея вкъщи на температура по-ниска от 24 градуса. Просто съм родена за някоя по-топла държава 😀 На мен ми е много трудно да преценявам как да я обличам. И често проверявам вратлето дали не се е изпотила.

Тези дни мисля да и извадим паспорт и да я тестваме с някое пътуване. За сега май до Боровец имаме план да отидем преди Гърция. Дано да обича да пътува, че майка и вече истерясва да седи на едно място. Ако имате идея за място подходящо за бебета, давайте идеи.

# 560
Момичета, да ви попитам как е при вас положението с лохиите, изчистихте ли се? При мен минаха 32 дни от раждането, вече беше спряло, съвсем лек кафеникав секрет и днес вдигнах една чанта с покупки и се появи леко течение с по-червен цвят. В Понеделник съм при АГ, нямаше по-ранен час. Доколкото разбрах ни се полага един безплатен преглед по НЗОК до 42 дни след раждането. Правилно ли съм разбрала ?

# 561
На мен още ми цапа от време на време, особено след като съм кърмила, или съм се изцедила с помпата. При мен са минали 22 дни от раждането.
АГ ми каза да отида на контролен преглед след 45 дни, от махането на конеца. Не уточни безплатно ли ще е. Каза, че ще ме прегледа и ще ми вземе микробиология, да видим как вървят нещата и дали всичко е наред.

# 562
Само да кажа за цедящите момичета - купих си спектра 2, че вече не се издържаше с ръчната.

Иначе ние сме на разходки от 15тия ден. Гледам да не я обличам много, в общия случай с боди и панталонки или боди и ромпърче. Мятам отгоре една муселинова пелена за разкош. Ако духа, слагам одеало върху отвора на количката. Нашето определено не харесва да му особено топло и задушно.
Гледаме да се разходим навън поне 2 пъти на ден. Днес бяхме целия ден навън, при наши приятели в Драгалевци и беше просто прекрасно.

# 563
  • Русе
У дома всички сме хремави и с болки в гърлото. Бебо е с хрема. Капя физ разтрвор и дърпам с Носко. Притеснено ми е да не стане беля и този сопол да докара друг проблем на бебо. Много е малък, страх ме. Дано да се размине само с това...

# 564
Мирела, нали го кърмиш? Вземи си на теб биозин и витамини. Сигурна съм, че ще се оправи малчо...
И аз си взех двойна помпа - моята е на  Cangaroo и съм много доволна.
За съжаление нямам кой знае какво количество, но вчера имаше едно хранене изцяло на кърма и направо щях да се пръсна от радост.

# 565
И аз съм със Spectra, ни напоследък не ми остава време и да се стимулирам с нея. Последните дни доста я мъчат газовете/колики и малката постоянно е сърдита и плаче. Вчера дори има малко часове сън през деня. Спеше по 40 мин и после няколко часа рев. Дадох и капките на Grape Water и ефект 0. Чудя се дали да не пробваме и хомеопатия, но ще питаме лекарката в понеделник. На една лекция бяха препоръчали Камилия колик бейби и едни гранулки в зависимост от това какви са действията и при колики. Нашата се опъва назад и съм записала, че се дават Dioscorea villosa 9 СН. От днес сме и с Колийф вместо Био Амика и ще видим дали ще има по-голям успех.

Мирела Стискам палци да оздравеете бързо.

При мен също има зацапване, а днес става 1 месец от раждането. Леле колко бързо мина 😀

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 11:20 от Пълнолуние

# 566
И аз съм със Spectra, ни напоследък не ми остава време и да се стимулирам с нея. Последните дни доста я мъчат газовете/колики и малката постоянно е сърдита и плаче. Вчера дори има малко часове сън през деня. Спеше по 40 мин и после няколко часа рев. Дадох и капките на Grape Water и ефект 0. Чудя се дали да не пробваме и хомеопатия, но ще питаме лекарката в понеделник. На една лекция бяха препоръчали Камилия колик бейби и едни гранулки в зависимост от това какви са действията и при колики. Нашата се опъва назад и съм записала, че се дават Dioscorea villosa 9 СН. От днес сме и с Колийф вместо Био Амика и ще видим дали ще има по-голям успех.

Мирела Стискам палци да оздравеете бързо.

При мен също има зацапване, а днес става 1 месец от раждането. Леле колко бързо мина 😀
Бебка е на Био гая с вит. Д( комбинирания продукт) и на Колийф и съм доволна за сега…пу..пу…😁

# 567
Здравейте мами , бебка е на 6дни и още от 4тият я почнаха колики , колкото и да не вярвах , че е възможно 🥲 През деня е едно сравнително спокойно и спящо  бебе , а през ноща все едно не е същото дете , плаче и се дере до почервеняване , опъва се на дъга , сгъва се ,каркори и коремчето , има газове и за цяла нощ има максимум 1 час сън разпокъсано и то на ръце . Въобще да споменавам ли , че с таткото от 3 дни имаме 4 часа сън общо . Ужасно ми е трудно , първо бебе ми е и просто не знам какво да правя . Почнах биоАмика по препоръка от болницата , но промяна през нощта няма. Сега пратих таткото да вземе Колийф и мисля да давам него вечерта , а Био Амика през деня . Взех и коланче с костилки . На пределя на силите съм си и ще съм много благодарна , ако ми дадете съвети и какво е помогнало на вас

# 568
Криси, това не са колики, спокойно. 🤗 Колики имат много малък процент от бебетата и те се проявяват чак след втората седмица. Всички бебчета имат газове още от раждането. Просто им е незряла СЧС. Напълно нормално е да плачат, ритат с крачета, да почервеняват, ще мине. В никакъв случай не се дават капки против колики или пробиотици. Направих консултации с два изключително добри неонатолози. Не разчитайте на съвети от педиатрите, те нямат компетенция за новородени, а за деца. Най-доброто е кърмата, това е ясно. Натискаха ме за кърменето и се радвам, наистина ми е много трудно обаче....

# 569
И аз търся ортопед, при нас има малка  деформация на едното стъпалце, та ще ходим поне на две мнения. Моля и за препоръка за памперси за момче, че с тези памперс премиум кеър сме нон стоп мокри.
Моли съчувствам ти. С голямото дете бяхме със страшни колики. В общи линии нищо не помогна . Смених ме млякото на фризовом, за по-лесно изхождане и повлияване на коликите, та имаше малко облекчение.  Имаше и рефлукс,  пълна програма. И сега ни почват от рано. Изписаха ни в събота и още първата вечер беше неспокоен. Вчера педиатъра каза, че има начални колики и почнахме с колийфа.

И нашето момче се роди с плано вагус ходило, ще ходим на ортопед във Варна при д-р Живков, препоръчаха ми го.

Общи условия

Активация на акаунт