Априлче 2025г./тема 8/

• 36 881
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Поръчвам го и аз този сироп Gripe water. На нас педиатърката ни изписа Еспумизан и някакви свещички със семена от Ким. Свещичките ги давам през ден, Еспумизан три, четири пъти на ден. Никакъв ефект почти или минимален.

# 631
Момичета, по тема за болките и изтръпването на ръцете аз от 4 месец всяка нощ бях с изтръпнали ръце, моята АГ каза ,че било от хормоните и щяло да се оправи след раждането. Исках да попитам вашите мъници колко често се изхождат по голяма нужда? Ние ходим веднъж на ден, като се има в предвид,че сме на смесено хранене АМ и кърма. Иначе за колики пием Абоколикен и Биогая, има колики, но не мога да се оплача.

# 632
Мен ме боли от известно време стомаха и предположих, че някоя подправка ме дразни. Мъжа ми взима едни кюфтета тук до нас. Преди бяха супер, но сега са добавили и други подправки, някоя от тях ми дразни. Просто забелязвам, че след хранене с тях и ме почват болките. Аз ям само месо и салата краставици с авокадо. Или кюфтета и салата. От месото, което си правим вкъщи ми няма нищо. И предположих, че и нея може да я дразни стомаха. Защото виждам, че е спокойна с АМ, наблюдавам я от доста дни вече, а като приема кърмата, започва да се криви. АМ изцяло давам нощно време от седмица и вечер е спокойна. През деня давам кърма. И онзи ден 5 часа неспирно реве, и реших да спра кърмата за ден, за да видим какво ще се случи. Беше пълно спокойствие. Пак си будуваше, но не ревеше така. Успяхме доста неща да свършим и си отпочинахме психически от плача.
Днес пак почнах да давам кърма, но мен стомаха не ме боли вече и е спокойна. Реве като е гладна или нещо й е неудобно. Или ходи по номер 2, няма толкова много газове. Между другото и аз имах страшно много газове. И явно това също е било от мен.
Така си мисля, но всички около мен, с изключение на мъжа ми, казват, че говоря глупости. За това реших да пробвам един ден без кърма.

Цвети, при нас е един или два пъти на денонощие. И ние сме на смесено хранене.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 16:32 от miki8713

# 633
Момичета, отмених си консултацията с Хедра на 13 май, заради несъвместимостта на лекарствата за ДВТ с кърмене. Може някой да се възползва, със сигурност е много полезна.

# 634
Момичета, не знам вие как сте, но аз се чувствам все едно се разпадам.
Изкарахме две тегави нощи с много малко сън при мен, днес не съм имала повече от 10 мин без да ми е на ръцете, на гърдите или да я возя в количка, за да спи. Едвам си стоя на краката в края на деня.
Опитвам се да кърмя и от двете гърди и е просто някакъв кошмар - тя заспива постоянно, хапва 10 мин, спи 30. Като я будя се чувствам виновна, като я оставя да спи ме хващат лудите... Не се спи в креватчето, но като ми доближи гърдата и заспива. Отгоре на това, яде по малко от гърда - 30, 40 мл, пак трябва да се цедя, да дохранваме с шише. През нощта задължително 2 цедения... Въобще, отчаяно ми е, изнервено и уморено до краен предел.
Не знам майките, които кърмят на поискване как го правят - просто сте свръх ора.

Някоя от вас взима ли детето в леглото си, за да го кърми през нощта? Заспивате ли заедно?

# 635
  • Варна
Аз не кърмя, но бебето спи при мен и то върху мен. Така изкарва спокойно ноща.
При нас напоследък следобедния сън е много зле, днес от 16:00 до сега се кисели и заспа в 20:30.

# 636
Момичета, не знам вие как сте, но аз се чувствам все едно се разпадам.
Изкарахме две тегави нощи с много малко сън при мен, днес не съм имала повече от 10 мин без да ми е на ръцете, на гърдите или да я возя в количка, за да спи. Едвам си стоя на краката в края на деня.
Опитвам се да кърмя и от двете гърди и е просто някакъв кошмар - тя заспива постоянно, хапва 10 мин, спи 30. Като я будя се чувствам виновна, като я оставя да спи ме хващат лудите... Не се спи в креватчето, но като ми доближи гърдата и заспива. Отгоре на това, яде по малко от гърда - 30, 40 мл, пак трябва да се цедя, да дохранваме с шише. През нощта задължително 2 цедения... Въобще, отчаяно ми е, изнервено и уморено до краен предел.
Не знам майките, които кърмят на поискване как го правят - просто сте свръх ора.

Някоя от вас взима ли детето в леглото си, за да го кърми през нощта? Заспивате ли заедно?

При мен е горе-долу същото, само че аз през нощта само цедя, иначе няма да взема и 40мин сън.Също не иска да си спи в леглото, слагам го заспал и след 10/15 Мин се събужда. Вечер и през деня спи често върху гърдите ми, през нощта го слагам в гнездо до мен. Надявам се да е период и да започнат да си спят в леглото. Таткото го поема по няколко часа, за да мога да взема сън без прекъсване. Но,. вече и аз съм доста изморена, изнервена и объркана.. направо не знам кога започва и свършва денят. Моят повръща след всяко ядене, педиатърката каза, че щом наддава, няма проблеми, но понякога го преобличам по 2, 3 пъти, за да е сух. Това, разбира се, го разсънва.. омагьосан кръг

# 637
Мила Чула съм, че някои хора слагат гнездото в леглото, за да научат детето да си спи в леглото. Не знам дали е добра идея и дали работи. За повръщането мисля, че ползват антирефлукс възглавниците, които са под ъгъл.

Joss Stone Надявам се скоро да се нормализират нещата и да имаш повече време за сън.

Аз днес бях на невролог и правихме ЕМГ. Според двамата лекари не е синдром на карпалният тунел. Нерва си е добре. Изписаха ми НСПВ и да направим снимки на шийните прешлени. За мен снимката е безмислена. Намерих си шината и пуснах да се пере и започвам да я нося. Малката продължава да не иска да си ползва възглавницата и да се разхожда из леглото и гнездото. Продължава да има периоди с рев и не спане, като предимно са вечер и през нощта. Но и през деня си ги има тези моменти.

# 638
  • Смолян
Мила Чула съм, че някои хора слагат гнездото в леглото, за да научат детето да си спи в леглото. Не знам дали е добра идея и дали работи. За повръщането мисля, че ползват антирефлукс възглавниците, които са под ъгъл.

Joss Stone Надявам се скоро да се нормализират нещата и да имаш повече време за сън.

Аз днес бях на невролог и правихме ЕМГ. Според двамата лекари не е синдром на карпалният тунел. Нерва си е добре. Изписаха ми НСПВ и да направим снимки на шийните прешлени. За мен снимката е безмислена. Намерих си шината и пуснах да се пере и започвам да я нося. Малката продължава да не иска да си ползва възглавницата и да се разхожда из леглото и гнездото. Продължава да има периоди с рев и не спане, като предимно са вечер и през нощта. Но и през деня си ги има тези моменти.
Аз съм от тези, които слагат в гнездото и до мен след храненето сутрин в 05 или 06 и така си доспиваме до 8-9😀, ама тя моята мома спи и в кошарата в него редовно.
Даже мисля да поръчам още едно

При нас коликите почти отминаха, ама газове колкото искаш и все едни звучни, като голям човек.
От три дни е в някаква стачка и не си изяжда млякото и в чудо се виждам

# 639
Ох, все едно нас описвате.... Направо и аз се виждам в чудо, както всичко си вървеше, ядеше на 3 часа, газове имахме, ама попосимо... и така от два дни е ужас... Joss Stone абсолютно същото ... Заспива на гърда, яде по 10 минути и заспива, държа я да се опигне и с надеждата да се събуди, но нито се опигва, нито се събужда и така си минават 30- 40 мин... от там я оставям в next to me-то, ние сме се преместили да спим в него в хола, ме да могат таткото и каката да спят, и там веднага ококорва очи и хайде пак на гърда, че да си дояде- евентуално... няколко пъти я засякох, че е яла по 70мл като трябва да са 110 мл (днес направихме един месец). Бяхме днес на преглед при ЛЛ, уж е наддала 700гр и 2 см, но на мен драмата ми е като Mila91, направо откачам няма ядене без да върне, повръща и след хранене и след преобричане и след сън и постоянно просто. Днес на прегледа оповръщахме всичко, връща си ей така по малко, понякога и направо си връща имам чувството че всичкото което е изяла, притеснено ми е да я оставя до тоалетната да отида, а да не говорим в колата като трябва да сме двете и да я закарам на преглед, онзи ден върна и така се задави, че акъла ми изкара въздух неможа дахси поеме. Лл каза, че сме с изявен рефлукс и ни каза преди кърмене да й давам по 30 мл фризолак вом... и от тук ни идва следващата драма... тя от шише не пие. В болницата не ядеше АМ което ни даваха и си бяхме на коластра-колкото толкова. Там шишетата бяха напрегнати Нук, аз съм взела в къщи Авент и от тях не пие. Днес след прегледа се опитах да й дам 30 мл АМ от шише, ей няма такъв рев-ама със сълзи и не го пи и това си е. Просто вече и аз се чувствам на предела на силите си, се си казвах и това ще отмине и всичко ще е спокойно, ама то постоянно нещо изкача или просто си продължава. В чудо се виждам с това повръщане. Ако трябва да се цедая и да й давам просто това ще е краят на кърменето ни, този филм го играх с каката и никога повече, то ставаш роб на помпата, шишетата, стерилизатора, бебето и.... немога, дори и сега ми минава мисълта да приключа с мъките с кърменето. Немога да се наспя, немога да си почина, а в къщи ме чакат още две деца и мъж, да сготвиш, да поподредиш, да изпереш всички, да изгладиш бебето и просто ми идва в повече, всички се опитват да помагат с каквото могат, но ей така ми липсва да може някой да я нахрани поне на едно от яденетата л, аз да поспя, но като аз съм с млякото и то е през 2 часа..... Ама ще видим до къде ще го докараме. А относно моите ръце, ЛЛ ми каза възпаление сухожилия и естествено с кърменето нищо не мога да пия и само ми каза с магнезиево олио да се мажа.

# 640
Забелязвам, че ако заспи в някой друг и я остави в кошарата, спи без проблем в нея. Но заспи ли в мен, оставя ли я , започва едно въртене, сумтене, докато не се събуди и не ококори очи. Тази нощ, таткото я гледа до 1.30, аз легнах в 22.00 ч., за да поспя малко. В 12 и нещо ме събуди да й сменя памперса, и пак легнах. Но не е успял да я приспи и ми я даде в 1.30, оттогава спи в мен. И аз с нея спах до 4
ч. Събуди се да яде и сега пак спи в мен. Не смея да мръдна да не събудя таткото, че е на работа, да поспи и той без да се буди.
С него се уговорихме, че макс до 1 ч. да стои, и да ме бутне да я поема. Ама той иска да я приспи и да легне. Онзи ден легнал в 2ч. Казах му, че все пак трябва да е адекватен на работа, и като може да спи в мен и да е тишина, няма смисъл да се измъчва. Отговори ми: Искам да поспиш.  Много мило ми стана.

Аз лично спрях да я кърмя, вече два или три дни. Малко ми се сливат дните и нощите. Първия ден рева, докато не я сложих на гърда. Сука малко и се успокои, не пожела повече да суче. Засега само се цедя и допълвам с АМ. Не вадя много кърма, но за през деня, успявам да направя две- три хранения изцяло на кърма. През останалото време е на смесено и само през нощта е на АМ изцяло.
Аз лично много се успокоих по този начин. Не всичко е на всяка цена, с кърма и без кърма пак ще пораснат бебчетата. А така като е с шише, всеки може да те отмени за едно или две хранения. Аз веднага връчвам на майка ми или сестра ми да я нахранята, като дойдат на гости, ако е време за хранене, разбира се.
После мъжа ми ме отменя за вечерта, и така си давам малко въздух вече. Иначе някаква лудост ме обземаше, чак аз се плашех от себе си.
За мен психичното здраве е много важно, ако аз съм добре и другите около мен ще са доволни и щастливи. И най-важното е, не бъдете, аз мога всичко сама. Не се срамувайте да кажете: Имам нужда от малко помощ, трябва ми въздух. Бебчетата не разбират, че мама също иска да спи, също иска да хапне, също иска да се изкъпе.
Да, допълня, че навремето бабите са се пенсионирали рано и са били свободни да помагат на майките. А сега всички работят и всичко пада на плещите на жената. Да не говорим готвене, чистене, пране, гладене. Какво остава за съня да има време.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 06:58 от miki8713

# 641
Мики, това за оставянето в кошарата е нормално. Само да ви припомня, че хората са печки с 37 градуса температура, а чаршафчетата са си хладнички... Едно време с каката слагахме бутилка (грейка) с топла вода в кошарата, преди да я сложим, и имаше ефект. Тогава беше зима и разликата беше още по-осезаема.
Да ви споделя - купихме люлка и над вечер я слагаме там и си заспива и успокоява. Забелязах, че започна и по играчките да се заглежда. Иначе беше само на ръце и много плачеше и нямаше възможност да обърнем никакво внимание на каката.

# 642
Гери, точно през нощта си мислех да поръчам люлка, че вече всичко ме заболя за я люшкам аз. Но се чудех дали ще я приспива. Навреме се включваш.

# 643
На мен в болницата ми направиха забележка, че я люлея, щяла да свикне и после няма заспиване без люлеене. И само я държа и гушкам, и тя се унася. Само като има колики, започвам леко да я люлея нагоре надолу и се успокоява понякога. Ясно ми е, че като поотрасне няма да мина без люлеене. Но засега поне това се въздържам да правя.
Аз няма да я науча, ама другите около мен вече я люлеят като я вземат. Не ми се иска да им правя забележка. Всички са много чувствителни. Особено майка ми.
Онзи ден й казах за люлеенето, че е прекалено силно, наляво, надясно. А тъкмо бях гледала едно клипче, че не е хубаво да се прави толкова силно, много леко и бавно да е. Ами, оттогава ми отговаря едно язвително и забележки започна да ми прави. Това не така. Онова не така. Както съм спокойна цял ден, и като дойде започва да ме напряга. Малката и тя почва да се криви. Всичко, защото й казах да не люлее така внучка си.
Започвам да й обяснявам кое защо го правя, обяснявам как е минала нощта, какво сме правили, била съм се оплаквала. Много се ядосах. Как не помисли, че аз друго на този етап нямам какво друго да споделя, освен как е минал моя и на бебка деня. Нямала съм за цел да се оплаквам, а просто да разкажа. Освен това, как може да си помисли, че ще се оплача от детето си. Да, на моменти е тежко, на моменти е прекрасно, на моменти е изнервящо, но като я погледна и знам, че съм я чакала 10 години, всичко минава.

Гери, това с грейката, ще кажа на мъжа ми да вземе и ще пробваме. Наистина чаршафите са си студени.

# 644
За съжаление имали проблем с газовете и колики (каквото и да е), не иска да заспива и плаче, пищи, става адски червена и тн. Лекото полюшване само помага да се успокои и да се унесе. Нито бял, нито розов шум помагат. Коланчето с топлите костилки също не помага. Тази нощ се събуди в 3 и беше адски нервна. Докато яде бута шишето, скимти, гърчи се, драска се по лицето … после плач, пищене. Ако имате други предложения ще се радвам да споделите. Ние нямаме помощ и сами си я гледаме. Има си своите предимства, но и недостатъци. Майка ми и баща ми живеят в друг град и я водим да и се порадват за два - три часа.  Майка ми има здравословни проблеми и въобще не съм си помислила да я карам да ми помага с каквото и да е било.

Общи условия

Активация на акаунт