Априлче 2025г./тема 8/

• 36 647
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Мики да, нещо подобно е и при нас. Дано да е някакъв период. Иначе и при нас като заспи в 23ч след 5 часово мрънкане спи до 05:30 сутринта.
Да попитам има ли вече сложили първите ваксини при педиатър. Чета че се слагат на 2 месеца, а ние имаме час сега за 13.05, когато сме на месец и половина. Мисля че не е проблем но все пак.....

# 661
Ние сме на 20ти, което е 1 и 20 дни. Така че няма грижи. Тъкмо драмата ще е по-малко Simple Smile

# 662
Ние сме на 14.05 при педиатърката, мисля, че и ваксина ще й сложи. Ние ще сме точно на месец и 5 дни. Пак ще пиша дали е сложила ваксина. Като че ли имам спомен, че се слага сега на този преглед.

# 663
Ние имаме час на 13.05. Ще сме на месец и 2 дни. Педиатърката мисля, че каза, че тогава ще е само мерене и теглене, а на следващия месец ваксина. Така пише и в картончето за нанасяне на данни - първа ваксина на 2 месеца.

# 664
Ние сме на 22ри и тогава ще сложат ваксина, ще е на 2 месеца и 4 дни. На 22ри миналия месец бяхме на преглед, като беше на 1 месец и само я мереха и теглиха.
За ваксините казаха че ще слагат през седмица, сега има 2 задължителни и също ще сложим и ротавирусна - майка ми определено ме убеди да сложа като каза че с мен и брат ми е лежала в болница заради ротавирус.
Четох, че на някои слагат всички ваксини наведнъж.

# 665
Ние сме на 22ри и тогава ще сложат ваксина, ще е на 2 месеца и 4 дни. На 22ри миналия месец бяхме на преглед, като беше на 1 месец и само я мереха и теглиха.
За ваксините казаха че ще слагат през седмица, сега има 2 задължителни и също ще сложим и ротавирусна - майка ми определено ме убеди да сложа като каза че с мен и брат ми е лежала в болница заради ротавирус.
Ние ще слагаме след 02.06 тогава ще е 2 месеца и 2-3 дни и ще слагат всички+ ротавирус. Дано няма проблем.

# 666
Ние ще слагаме след 02.06 тогава ще е 2 месеца и 2-3 дни и ще слагат всички+ ротавирус. Дано няма проблем.

На нас сложиха всички наведнъж, щом навърши два месеца. Много плака вечерта, нямаше други реакции и температура, но превантивно му сложиха свещичка още в кабинета... По принцип знам, че се изчаква със свещичките, но педиатърката така каза и му сложи.

# 667
Привет група, я ми споделете колко често акат вашите бебета, че нашата педиитърка ме наплаши , че трябва да са до 6 бр за 24ч, а ние определено ги подминаваме поне към 8бр-9бр на 24ч сме, та и се притесних. аМ фризовом яде, акото е жълто , като каша…средно количество…
Имаме ужасни колики и газове , постоянно се напъва, мрънка, ръмжи и разплаква накрая…. Дали и това постоянно напрежение да и влияе.

# 668
Ако е новородено може. Но ние сме месец и половина вече и сме по 1-2 на ден. Как 6 пъти акане, то това да не е право черво все още, като в началото Simple Smile

# 669
Ако е новородено може. Но ние сме месец и половина вече и сме по 1-2 на ден. Как 6 пъти акане, то това да не е право черво все още, като в началото Simple Smile

По принцип имахме много запек, сменихме млякото с фризовом защото то е за лесно и бързо храносмилане, веднага започна да ака нормално, но много начесто, а сега ме е страх да сменям пак млякото

# 670
Първият месец и при нас рядко имаше памперс без код горчица. После станаха по-пълни на количество, но по 2-3 на ден. От няколко дни обаче са по 5-6 на ден. Не знам дали е съвпадение, но от толкова дни сме и на Bio Gaia, Colief и grape water.  Предполагам има значение, че ние сменяме памперса и в средата на храненето. Повечето пъти заспива докато яде и сменяме памперса, защото няма разсънване това дете. После продължава да яде и понякога пак пълни памперса. Пощипване по бузи, гъделичкане и др рядко имат някакъв ефект.

Днес бяхме при Фурлакис благодарение на Joss Stone. Много благодаря ❤ За щастие мускула на шията е наред и даде съвети какво да пробваме, за да не си върти главата само на една страна. Ако няма резултат ще започнем с физиотерапия. Препоръча ни и възглавници за съм и би трябвало да и се оправи кривата глава. В Токуда ни стреснаха, че ако не направим физиотерапия ще и остаме така крива главата. Невроложката, при която ходихме каза, че това нямало оправия, ама от косата нямало да се вижда 🙄

Показа как да държим детето и как да я оригваме. Ние грешно сме го правили, но ще се поправим.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 16:51 от Пълнолуние

# 671
Моли, от фризовома е това акане. Едно време даваха да се смесва с фризолак, за да се намали. При нас с каката се стигна до рев до посиняване от болки и при смяна с друго мляко се оправиха нещата.
Аз имам друг въпрос - при някое бебенце да има запушен слъзен канал?
Бяхме на очен лекар и ни изписаха капки за очи и сме по-добре, но четох, че е временен ефектът от капките и нашата операция под пълна упойка... Sad  много съм притеснена...

# 672
  • Русе
Началото на месеца таткото ни донесе някакъв вирус и всички се разболяхме,  оказа се,че е било вирусен ларингит. Почти се оправихме вече, при бебо имаше хрема, но тази хрема така и не спря, сополите даже се сгъстиха и го мъчат.  Вчера бяхме на доктор, освен физ рр, ни изписаха капки Каларгол. Кактус, какво мислиш по въпроса от професионалнална гледна точка?
Дано да се оправя вече,че от едни сополи може и беля да стане. Иначе доктора не се впечатли, каза че другата седмица ще е здрав и ще слагаме ваксините, тогава бебо ще е на 7 седмици.
Иначе вчера (6 седмици) го изтеглиха 5500 (роди се 3840), и вече е 57см (от 53).

Връщането на мляко при нас продължава,но не ни слагат диагноза рефлукс. Действително той повръща като се свие от газове, да си свърши голямата работа и след хранене, явно преяжда.

Моя хемороид вече не боли,но за сметка на това кърви. Много противна работа били тези хемороиди.
  И да се оплача,  като бях с голямата кашлица през бременността получавах инконтиненция, изключително неприятно беше.
Проблема обаче се е запазил и сега като кашлям пак се случва,  в по малко измерение, но се случва, не излизам вече без превръзка. Много е неприятно.

# 673
Гери, нашето бебче е със запушен слъзен канал. При нас капките не помогнаха, но педиатърката ни каза, че до една годинка ще се възстанови от самосебе си. Препоръчаха ни масажи на слузната торбичка, но честно казано не съм убедена в ефективността им. Имаме час за очен лекар скоро, ще споделя какво е казал.

# 674
Здравейте, момичета.
Чета Ви редовно, но не успявам да се включа.
Ние вече сме на 50 дни и акаме след всяко хранене. По 8 пъти на ден. Наддаваме добре. Не знам колко е нормално. Изцяло на кърма сме.
Запушен слъзен канал имахме и ние. Оправи се след 4 дни интензивни масажи в пространството между оченцето и нослето. Има доста клипчета в интернет. Иначе беше супер зле: сълзене , гурлички, секрет…

Общи условия

Активация на акаунт