Априлче 2025г./тема 8/

• 36 489
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, целуват ли бабите бебетата ви? Говоря за вашите майки и свекърви?
Свеки ще идва на гости за две седмици и отсега му говори как няма търпение да го "нацелува" и донякъде се надявам, че просто така е изразът. Обаче, ако започне много да го мляска, няма да ми е приятно сигурно, по- скоро имам притеснения от този херпес, за който чета на доста места по форуми, че е опасен и се случва от целувките на възрастни към бебетата. Иначе, нямам нищо против да го целува, милва и да му се радва, но пуст страх..  Как е при вас?

# 721
Дори не давам да го гушкат. Може по крачетата да го пипат, толкова. Идват вкъщи, но дрехите отвън се преобличат и тогава може да го доближават.

# 722
Момичета, целуват ли бабите бебетата ви? Говоря за вашите майки и свекърви?
Свеки ще идва на гости за две седмици и отсега му говори как няма търпение да го "нацелува" и донякъде се надявам, че просто така е изразът. Обаче, ако започне много да го мляска, няма да ми е приятно сигурно, по- скоро имам притеснения от този херпес, за който чета на доста места по форуми, че е опасен и се случва от целувките на възрастни към бебетата. Иначе, нямам нищо против да го целува, милва и да му се радва, но пуст страх..  Как е при вас?

Чак да го мляскат не давам, но да го гушкат не мисля, че е проблем. Все пак тези деца не ги гледаме в инкубатор трябва да се сблъскват с всичко и да изграждат имунитет. Според мен всичко крайно е грешно, след няколко месеца ще пролазят как ще ги опазим от всичко тогава? Давай го да му се радват и не се притеснявай, ако има нещо да става ще се зарази и от теб.

# 723
Само гушкане за сега. Но самите те не са напирали за целувки.

# 724
Аз и баща й я целуваме, другите не 🤭. Ама вече и целувките ще спрем, излязоха й пъпчици, не е ясно от какво точно, но за всеки случай. То отвътре ми идва да я нацелувам. Вече само по челото.
Иначе всички си я носят и гушкат. Не искам да им забранявам, радвам се, че ме отменят малко и мога да свърша нещо друго.

# 725
И ние сме с пъпчици и мисля, че е бебешко акне. За сега само майка ми и баща ми са я виждали и едната леля. Ние имаме изискване да са здрави и да не са били болни в близките дни. Още не съм я водила при пра баба и, но и това ще стане. Постоянно пита за нея, но нямаше как.

В Лидл има бебешки дрешки. Половинката взе 62/68 размер за да имаме за лятото, но ми се виждат много големи.

# 726
Здравейте. Мамите, които дохранват с Ам , колко мл изпиват вашите,бебета?

# 727
Момичета, намерих полезна информация и ще я споделя с вас 😊🌷 Помпата ми за кърма засмуква зърното и част от ареолата, а се оказа, че трябва да засмуква само зърното....моята помпа е с фуния 24мм и мислех, че ми трябва по-голяма, а се оказва, че ми трябва по-малка. В моя случай зърното е около 15-16мм и ми трябва по-малката фуния, която е 21мм. Надявам се така цеденето да е по-ефективно.

# 728
Кактус, браво, точно това ми се върти в главата от няколко дни, дали да не пробвам с по-малък размер за зърното, специално за помпата. Точно навреме поднесена информация. Мислех, си, че с по-малък размер, може да засмуква по-добре, и да стимулира за малко повече кърма. Много искам да си я храня само с кърма. Но все не успявам. Събирам за 3 хранения изцяло на кърма. Останалото е с АМ. Крайно недостатъчно за мен.
Отново започнах и чая на ХИП, но този път ще пия по 2-3 чая на ден. Преди пиех по 6-7 чая, на всяко кърмене, горе долу. Но се оказа, че чая ме приспива, заради анасона. И бебка също беше доста сънлива. Сега като е в умерени количества, може да е по-добре. Ще опитам. Хапвам и овесени ядки с кисело мляко. Не мога да ям много неща, заради ИР. Някой друг сеща ли се какво мога да включа в менюто си, без да навреди на ИР, без жито.

# 729
Мики, много се радвам, че информацията ти е била полезна 🤗 Аз събирам кърма колкото за едно хранене за сега 😃 Аз пия чай Лактеса, а той доста сваля кръвната захар, за това си позволявам жито, но не всеки ден.

# 730
Кактус, браво, точно това ми се върти в главата от няколко дни, дали да не пробвам с по-малък размер за зърното, специално за помпата. Точно навреме поднесена информация. Мислех, си, че с по-малък размер, може да засмуква по-добре, и да стимулира за малко повече кърма. Много искам да си я храня само с кърма. Но все не успявам. Събирам за 3 хранения изцяло на кърма. Останалото е с АМ. Крайно недостатъчно за мен.
Отново започнах и чая на ХИП, но този път ще пия по 2-3 чая на ден. Преди пиех по 6-7 чая, на всяко кърмене, горе долу. Но се оказа, че чая ме приспива, заради анасона. И бебка също беше доста сънлива. Сега като е в умерени количества, може да е по-добре. Ще опитам. Хапвам и овесени ядки с кисело мляко. Не мога да ям много неща, заради ИР. Някой друг сеща ли се какво мога да включа в менюто си, без да навреди на ИР, без жито.

Мики, най-сигурния начин, да събираш повече кърма, е да се цедиш или бебето са суче редовно. В интернет има много схеми. Не знам коя от тях помага, но при нас сучем/цедим 8 пъти на денонощие. Вечер/през нощта има 1-2 хранения от шише с кърма, защото съпругът ми поема грижата, но през останалото време давам 1/2 гърди (зависи какво е настроението й и моето) + цедя лявата почти всеки път, защото й е неудобна, от нея пие по-малко и дохранваме с кърмата от нея. Супер напрягащо е цялото това нещо, надявам се скоро да мине само на сучене, защото често нямам сили и нерви за целия процес. Ще видим докага ще изкарам

# 731
Аз засега само се цедя, на 2-3 часа. Вечерта, обаче пропускам. Иначе и аз мислех да я пробвам пак на гърдата, да видим дали ще суче. Вечер я слагам за малко, да се успокои, когато реве и да заспи. Ама ме олива цялата с кърмата, пробвах и с S размер, тя просто си дърпа протектора, и пак всичко пада върху мен. Засега най-доброто е директно от мен, да суче. Ама проба грешка и я отказахме от този начин. Иска ми се поне до август да й давам кърма.

# 732
Как ви остава време да храните, цедите и да излизате на разходки? На мен ми е много тегаво цеденето. Аз изцяло я кърмя и сутринта се изцеждам по около 60мл и замразявам като събера от 2 дена да имам запас ако се наложи.

За храненето не знам дали можете киноа да хапвате? Аз сега я преоткрих.

# 733
През нощта и вечер задължително изцеждане. Аз спя от 21 до 3, но ставам към 23-00 да се изцедя. После, ако не я яла, кърмя в 3, 3 и нещо или цедя.

Тегаво е с всичкото, всяко хранене е час, час и половина. На моменти страшно ме изнервя това и искам да спра с цялото нещо - поне един път на ден съм така. Ако тя е тегава и суче кофти, всеки път искам да спра Simple Smile)

# 734
Много ми е болна темата с кърменето. Опитах всичко чайове, сега пия добавка "more milk", опитвам с power pumping. Като цяло я кърмя на гърди, тегля преди и след да знам по колко изяжда, това по съвет на консултант, после й давам изцедена кърма и адаптирано мляко. Помпата ми е електрическа на Canpol, единична е. Помпите на Medela са добри, но бяха над бюджета ми . Дайте ми съвет, моля, за увеличаване на кърмата

Общи условия

Активация на акаунт