Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 29 702
  • 500
  •   1
Отговори
# 165
  • Галифрей
Забравяш за Революция z той беше такъв подобен.

Да и аз гледах и слушах гостуването му при Чефо,прав е за съжаление е така.

# 166
Аз пък съм чула от мой приятел който се е снимал във два български сериала , че една сцена се снима поне от един до два часа . И че доста сцени се снимат но не се използват . То си зависи според мен и от отделените пари и средства дали филма ще е качествен . Връщам се на " Диада " както и на " Чалга " тези филми си личи че са снимани просто ей така . Даже до колкото знам " Чалга"  е сниман само с телефон . Въпреки че съм и чула че " Алфа " също не е заснет с много приходи , но сериалът никак не беше лош . За мен в момента най добрите филми в последните години са " Игра на доверие " " В Сърцето на Машината " и " Гунди " в тези филми си личи че са вложени средства както голям професионализъм от страна на артистите както и на целият екип  .

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 12:36 от Жасмина 94

# 167
  • Галифрей
Е да в киното снимат по доста часове снимат една сцена 12 часа или повече зависи от времето и тн няколко пъти и после  друга ама това в по качествените продукции.
Личи си.Тъжното,че у нас малко филми снимат на година. Добре,че беше “ Гунди” така да направи един голям бум да даде тласък да правят повече такива филми.

# 168
Е да в киното снимат по доста часове снимат една сцена 12 часа или повече зависи от времето и тн няколко пъти и после  друга ама това в по качествените продукции.
Личи си.Тъжното,че у нас малко филми снимат на година. Добре,че беше “ Гунди” така да направи един голям бум да даде тласък да правят повече такива филми.
Той даде голям тласък . Но да не забравяме и " В Сърцето на машината " . Според мен тези двата са най добрите съвременни български филма в последните години . Доста се позачудих дали да не гледам и " Без Крила " но не мога да изтърпя да гледам Наум Шопов  повече от два часа . Сигурно има доста фенове но аз не съм сред тях .

# 169
"Без крила" и дума не може да става да се сравнява с "Гунди".
Много постно изпълнение, и като актьорска игра, и като заснемане, и като всичко. Едва го изтърпях.

# 170
  • Галифрей
“ Сърцето на машината”  не съм го гледала. Не мога да кажа 😁

Аз видях,че “ Без крила” го качват и в чужбински платформи, не мислех,че ще видя бг филм там. Не бих го гледала не виждам любим артист  там.

# 171
  • София
За мен пък "Без крила" е много хубав филм.

# 172
“ Сърцето на машината”  не съм го гледала. Не мога да кажа 😁

Аз видях,че “ Без крила” го качват и в чужбински платформи, не мислех,че ще видя бг филм там. Не бих го гледала не виждам любим артист  там.
Ами гледай го . Филмът е наистина доста добър , и със много добър замисъл . За първи път и във филм не само в сериал Александър Сан да е в по сериозна драматична роля , коренно различен персонаж от Косъма в "Под прикритие" . Темата на филма също е доста добре засегната . Общо взето както казах наистина го слагам в топ три на съвременните български филми .

# 173
  • Галифрей
Еми не искам да го гледам не е моето. Не харесвам такъв жанрове филм и избягвам да гледам такива неща. А Саното ми е в не харесвам графата. Дори Владо Зомбори да беше в главна роля пак не бих го гледала.

# 174
"Сърцето на машината" го гледах с ужасен звук по ТВ. Което много ме изнерви и ме накара да гледам по-критично на целия филм. Доста неща бяха заимствани от "Зеления път".

# 175
Аз не можах да го изгледам

# 176
Има взето от " Зеленият път " но мен не ме издразни ,и не ме изнерви . Малко или много взимаме идей от чуждото кино . Звукът аз нямах проблем както на много други филми .

# 177
За мен пък "Без крила" е много хубав филм.
И за мен.
Сърцето на машината обаче е ужасен, а Зеления път харесвам.

# 178
  • София
Магърдич Халваджиян е новият изпълнителен продуцент на предстоящия шести сезон на сериала "Под прикритие", съобщиха официално от "Глобал Филмс". До този момент тази важна роля беше в ръцете на Димитър Митовски, който продуцира първите пет сезона от хитовата криминална поредица. Сега той е креативен продуцент. Припомняме, че режисьор на "Под прикритие 6" е Виктор Божинов, който съвсем наскоро финализира снимките по сериала "Мамник" - проект на БНТ, продуциран също от Халваджиян.
https://www.actualno.com/cinema/magyrdich-halvadjijan-poema-pod- … news_2467189.html

# 179
Не знам защо не очаквам сезона на " Под прикритие " да е толкова добър без  Димитър Митовски . И защо пак Вергов във главна роля и нов сериал ? Този човек вече е на всеки час, и по  всяка телевизия . Има и други актьори не е само той .

Общи условия

Активация на акаунт