Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 27 854
  • 462
  •   1
Отговори
# 420
E, през 2025  5 януари се е падал в неделя и тогава има логика да дават игрален филм вечерта. Ама този път се пада понеделник и си тръгват по обичайната сxема.
Това, " Легенда за Белия глиган ", някаква глупост ли е ?
100%

ВИВАКОМ АРЕНА
5 януари 18:50 Нокаут или всичко, което тя написа - Екшън-комедия, България, 2018 г., Реж. : Николай Илиев; С уч. на: Гари Дурдан, Джеймс Туминиа, Башар Рахал, След редица травми,...

БТВ СИНЕМА
8 януари 08:00 Мисия Лондон - Комедия, България, 2010. Режисьор: Димитър Митовски. В ролите: Юлиан Вергов, Ернестина Шинова, Любомир Нейков, Алън Форд...

10 януари 01:30 и 08.00 Да намериш Рин Тин Тин - Комедия, България, 2007. Режисьор: Дани Лърнър. В ролите: Бен Крос, Тод Дженсън, Уилям Хоуп, Иван Ранков, Атанас Сребрев и др..

НВО
8 януари 12:55 Уроци по немски - Драма, България, 2020. Режисьор: Павел Г. Веснаков. В ролите: Юлиан Вергов, Васил Банов, Меглена Караламбова, Лора Декова...

СИНЕМАКС
9 януари 09:05 и 17.10 Уроците на Блага - Драма, България, 2023. Режисьор: Стефан Командарев. В ролите: Ели Скорчева, Герасим Георгиев, Розалия Абгарян...

10 януари 04:35 Магаре - България, 2021. Режисьор: Мартин Негрев. В ролите: Красимир Доков.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 00:04 от diziler

# 421
# 422
  • Враца
Ха, ха, много ми хареса!
Изгледах го с интерес.

# 423
  • София
Ден преди премиерата:
"Мамник" оживява на малкия екран: Режисьорът Виктор Божинов в Студио Actualno (ВИДЕО)
"Важно е да кажем, че между литературно произведение и телевизионен сериал има разлика. Казвам, защото има хора, които на първо четене очакват да видят сериала да е едно към едно с книгата. Но това са две различни произведения и затова не казваме, че това е екранизация, а е по мотиви...", разказа режисьорът на филма Виктор Божинов.
https://www.actualno.com/interview/mamnik-ojivjava-na-malkija-ek … news_2539444.html

# 424
Ха, ха, много ми хареса!
Изгледах го с интерес.
Току що и аз го изгледаx, xaреса ми определено.
Това е от някакъв нов ютюб канал с български филми от 70-те и 80-те
https://www.youtube.com/@tornadousa9636/videos

Този, който качва, ако продължава така, скоро може и да го погнат за авторски права, знам ли. В ютюб затварят профили за няма нищо вече. Grinning Дори и преди час е качил някакъв филм.
Скрит текст:

Какво нещо са актьорите от онази школа. На сегашните, току що излезли от НАТФИЗ дори не им разбирам какво говорят, мън мън под носа. Като добавим и преиграването... пълна скръб.

# 425
България днес: "Мария Бакалова ще изиграе Лили Иванова във филм за легендата"

# 426
Хехе много готина маймунка

# 427
  • София
Започнаха снимките на новия български филм "Студ"
"Студ" проследява истории на жителите на трънско погранично село в продължение на три десетилетия в края на ХХ век, записани от изолирания от обществото Даскал Йордан. Истории за хоро сред вълци, за любов и самота, за караконджули и човечност. Ще останат ли живи във времето, когато селото замлъкне?
Прочее, трънските караконджули утвърждават мястото си на филмовата карта на страната ни. (Сега му е времето да се направят римейкове на "Баш майсторът" на трънски диалект, с трънска строително-ремонтна бригада и финално „Са да си опраймо есапите“ преди ръкостискането. А Мамникът ще бъде зазидан в комина, откъдето само ще мирише...)
https://www.actualno.com/cinema/zapochnaha-snimkite-na-novija-by … news_2540454.html

# 428
Хм, хич не си представях точно нея, но да видим какво ще сътворят. Кога се очаква филма?

# 429
Визуално ще я направят като младата Лили Иванова. Но не знам дали не се търси и имитация ,жестове... там най-добре ще се справят Виктор Калев и Стефан Илчев Grinning

# 430
Докато течеше кастинг, във фб мернах, че някой беше предложил Виолина Доцева, която е и актриса, и певица и си мислех колко добър избор би била.
В Гунди бяха заложили на непознати лица и това според мен беше доста печeлившо, сега с Мария Бакалова, която е малко недолюбвана в БГ, да видим какъв ще бъде ефекта.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 16:59 от Г-жа Шантал

# 431
Аз по Бакалова предимно xейт съм чел в коментарите. Не съм гледал нищо нейно, така че... нямам мнение.

# 432
  • България
Скрит текст:
Започнаха снимките на новия български филм "Студ"
"Студ" проследява истории на жителите на трънско погранично село в продължение на три десетилетия в края на ХХ век, записани от изолирания от обществото Даскал Йордан. Истории за хоро сред вълци, за любов и самота, за караконджули и човечност. Ще останат ли живи във времето, когато селото замлъкне?
Прочее, трънските караконджули утвърждават мястото си на филмовата карта на страната ни. (Сега му е времето да се направят римейкове на "Баш майсторът" на трънски диалект, с трънска строително-ремонтна бригада и финално „Са да си опраймо есапите“ преди ръкостискането. А Мамникът ще бъде зазидан в комина, откъдето само ще мирише...)
https://www.actualno.com/cinema/zapochnaha-snimkite-na-novija-by … news_2540454.html
Сега и "Глина" на Бешлийска може да направят на филм и Трънско ще се превърне в центъра на вселената на родната кино индустрия.
Град Трън заслужава голям надпис стил Холивуд. LaughingLaughingLaughingLaughing

# 433
Мария Бакалова няма да играе Лили Иванова. Това ми излезе преди малко - дори не е била на кастинг.
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22057383

# 434
И аз си помислих, че е фейк, а нямах време да проверя. Страхотно 😁 аз я харесвам, но щеше да е странна в тази роля.

Общи условия

Активация на акаунт