Термин Декември 2025 👶

• 40 246
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
И аз много се притеснявам за прегледите. На последната ЖК пулсът ми беше към 120 Joy
За мен ФМ са много по-стресиращи и успокоителни едновременно.
Предната бременност бях още по-зле, там след всеки преглед сравнявах измерванията на глава, кости и тн с таблици, следях на кой персентил са и тем подобни. Сега само ги поглеждам и се доверявам на мнението на лекаря. Това е голям напредък.
Обаче съм спокойна тамън 1 седмица и после пак се започва.
Според мен е нормално да ни е страх.
Аз също все още се притеснявам да коментирам с хората бременността си и да правя планове въобще.

# 451
Аз вдигнах кръвно на последния преглед, а съм с доста ниско....
А никак ли не споделяте за бременността? Аз се опитвам и споделих вече с няколко човека, но още има хора, на които не съм казала, въпреки че съм почти в пети месец вече. Когато споделих с майка ми, тя ме насърчи да празнувам този период и да не се притеснявам, мисля, че е права, просто ми е трудно.
Разгледам и бебешки неща, карат ме да мисля позитивно и да си прожектирам по-положително бъдеще. Разбира се, нищо не пазарувам. Може би ще изчакам до 6-7 месец.

# 452
Притеснявам се, минават ми неща през ума преди всеки преглед сега дали ще е живо като го видят и тн. Но гледам и да се радвам.
С предна плацента съм и мисля, че вече усетих едно леко бълбукане.

Тези дни съм на прегледи, включително и фетална ехокардиография да огледат сърцето на бебчето.

# 453
А никак ли не споделяте за бременността? Аз се опитвам и споделих вече с няколко човека, но още има хора, на които не съм казала, въпреки че съм почти в пети месец вече. Когато споделих с майка ми, тя ме насърчи да празнувам този период и да не се притеснявам, мисля, че е права, просто ми е трудно.
Разгледам и бебешки неща, карат ме да мисля позитивно и да си прожектирам по-положително бъдеще. Разбира се, нищо не пазарувам. Може би ще изчакам до 6-7 месец.
На най-близките ми хора казах доста рано. Имам нужда от подкрепа обикновено. Обаче също имам приятели дето се виждаме веднъж на 1-2 месеца, пишем си пак толкова пъти и на тях не съм казвала. Също с родителите от квартала ми е едно по-такова странно усещане и не искам да се изтъпанча с корема пред тях все още на площадката. Иначе имам 3 приятелки, с които нон стоп коментирам какво се случва с бременността, но ме е страх да мисля за бъдещето. Фокусирала съм се само върху сега. Въпреки това пък имам много добро усещане за бременността, мъжът ми също. Много се надявам всичко да върви както трябва.
Днес минах ранната фетална морфология и за първи път имах желание да кажа на целият свят Grinning
Много ми хареса какво е казала майка ти и мисля, че е много права.

# 454

Освен мъжът ми знае само една приятелка (работи обаче в лабораторията където ходя). На никой не сме казали и чакам да мине първата фетална и пренаталния тест и ще кажем на родителите ми

# 455
Здравейте, да се включа и аз по темата с притесненията. В 14 седмица съм и последно бях на фетална на 26.06. Та вече и мен почват да ме хващат притесненията и то не за друго, ами защото от седмица взех да се чувствам много добре и нямам проблем по принцип, но сякаш и гърдите не са ми толкова болезнени… та много хубаво не е хубаво 😅 и сега се чудя дали да не си запазя час, че имам чак за 22.07.

# 456
Аз си усещам бебето отдавна,да както искайте го разбирайте.
Познавам си тялото изключително добре и знам,кое какво и как се движи и случва в него.
С първото ми дете също беше така обяснението беше ,че съм с тънка коремна стена и разбира се не бях с предна плацента ,вчера моята девойка така хубаво се завъртя ,че чак ме заболя,а вече и баща й и батко й усетиха как ме рита,че даже се и видя.
За мен това е едно спокойствие, но виждам ,че девойката си има правила,ако седна по свита,се почва едно бутане-демек тясно ми е .
И така нататък, иначе и аз съм в началото на август на фртална морфология и се притеснявам, но като я усещам всеки ден ми е една идея по-добре,въпреки че,там се гледат органи, а тя като се движи ми дава сигнал,че е там просто.
Абе не знам и аз съм спокойна точно 2 дена след прегледите..хубавото е ,че на 15ти имам преглед и поне малко,може би ще се успокоя..

# 457
Май и аз 2-3 дни съм спокойна и после паника. Ходя на всеки две седмици, а края на месеца и по-често ще съм, защото ще сменям лекар и искам да проуча няколко.
Иначе за симптомите и моите ряяязко отшумяха, АГ онзи ден каза, че си е напълно нормално и очаквано. В гърдите имам супер леки болки, нищо общо с тези в началото, гаденето мина, метален вкус в устата още имам леко.
Бебето не знам дали го усещам, първа бременност ми е, струва ми се, че да, или поне преди от черва не съм имала такива усещания.

Absent, ти в коя седмица си? Понеже казваш, че още не си минала първата фетална, или прегледа около 12 гс не го броиш като фетална?

# 458
Май и аз 2-3 дни съм спокойна и после паника. Ходя на всеки две седмици, а края на месеца и по-често ще съм, защото ще сменям лекар и искам да проуча няколко.
Иначе за симптомите и моите ряяязко отшумяха, АГ онзи ден каза, че си е напълно нормално и очаквано. В гърдите имам супер леки болки, нищо общо с тези в началото, гаденето мина, метален вкус в устата още имам леко.
Бебето не знам дали го усещам, първа бременност ми е, струва ми се, че да, или поне преди от черва не съм имала такива усещания.

Absent, ти в коя седмица си? Понеже казваш, че още не си минала първата фетална, или прегледа около 12 гс не го броиш като фетална?

Аз съм с януарски термин, но първото ми дете е родено 33 дни преди термин и за това влезнах и в тази група. Днес ми е първата ФМ и днес съм точно 12+0

# 459
И аз съм с януарски, но е в началото, а ми е втора бременност и се съмнявам да дочака термин.

# 460
Момичета и при мен чат пат има някакви притеснения, но вече съм в 19г.с и от 1 седмица много активно усещам малката да рита и да шава вътре, което ми дава много голяма доза спокойствие. За феталната не се притеснявам, което е много странно, даже нямам търпение да дойде края на месеца, за да мога най-накрая да ѝ видим и личицето. При мен ритниците са особено активни рано сутрин и по обяд и също като съм гладна Smiley Сигурна съм,че не са газове, просто защото при газове, след като усетя подобно движение идва и звук, хахаха.

# 461
Миналата година малката я усещах още от четвъртия месец. МЖ обаче е друга бира и не усеща...и не усеща... вече края на 18 г.с. Чудехме се, че вече е време да усеща малкия, и, както си седяхме, гледам, че коремът ѝ мърда насам-натам! Гледа тя и вика "е как така, аз нищо не усещам" Joy

# 462
Аз съм в 17гс и предна плацента и също още не го усещам, като попитах лекаря ми каза ,че след 3-4 седмици ще започна да усещам

# 463
Момичета, 18та седмица съм, от 2 дена усещам под пъпа като втвърдяване само на една област. За кратко е и после, когато пипна пак го няма. Не знам дали са контракции или е бебето?

# 464
Днес сутринта и аз имах втвърдяване като станах, бързо отмина, без болки. Също съм 18 седмица.
Чакам и следя другите да се включат.

Също, вече усещам бебето и виждам как рита, не е всеки ден, четох че е нормално, но Боже, това чувство е велико! С предна плацента съм и мислих, че по-късно ще го усетя, но ме изненада приятно преди няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт