Термин Декември 2025 👶

• 31 458
  • 700
  •   1
Отговори
# 90
Днес пуснах ТСХ  и Фт4 за другата седмица имам кръв и урина .Ще падне търсене къде да ги правя тъй като не сме в България и малко се бавим и нямаме тукашно здравно осигуряване ,ама всичко ще се нареди .Приемам Еутирокс и следим щитовидната всеки месец .
Миналата бременост не правих генетични тестове,но тази предвид че правя 35г. ще направим .

С предната бременност ми казаха още в 12 г.с. и познаха, та сега имам очакване пак да ми кажат Grinning При мен предстои тази седмица един преглед, изследвания и на 23.05 съм на  БХС и ФМ. Аз продължавам да си имам гадене почти целодневно и от всичко, особено вечер е доста неприятно. С предната бременност пак ми се гадеше доста, но някак си по-стоически приемах нещата. Сега или съм се разглезила или симптомите наистина са по-тежки.  Вие пускахте ли вече някакви изследвания? Аз досега само ТСХ и фТ4 съм изследвала. Мисля преди ФМ да си пусна по-пълните изследвания и да накарам АГ да ми вземе микробиология, че ме притесняват тези инфекции доста.

# 91
И ние не сме пускали изследвания, в 10 г.с. ще се записвам на ЖК и тогава ще пускаме всичко по каса.
БХС задължително ли е? Моето АГ нищо не е казало до момента. Кога се прави? Ние ще правим пренатален тест.

# 92
Мен също доста ме мъчи гадене и постоянно един странен метално-горчив вкус в устата. Умората има дни, в които не е толкова силно изразена. Към 8г.с. започнаха едни опъвания и боцкания отстрани на корема и в областта на матката, понякога и в вйчниците. Предполагам, че е нормално, някой друг с подобни симптоми? Още не съм правилна изследвания, предполагам с АГ ще ги уточним на следващия преглед

# 93
И ние не сме пускали изследвания, в 10 г.с. ще се записвам на ЖК и тогава ще пускаме всичко по каса.
БХС задължително ли е? Моето АГ нищо не е казало до момента. Кога се прави? Ние ще правим пренатален тест.
Чак задължително не е, но е силно препоръчително, особено ултразвуковият преглед към този скрининг. Кръвните изследвания понякога дават малко плашещи данни, защото се основават на статистически данни за честотата на основните хромозоми аномалии при жени със същите стойности на изследваните показатели. Освен това показват риск от прееклампсия, интраутеринна ретардация и преждевременно раждане. От своя страна това изследване върви с ултразвуков преглед, при който специалист гледа в детайли как се развива бебето и прави разни измервания. Този преглед се прави между 11 и 14 г.с. като след това се препоръчват още 2 такива в по-късни седмици.

# 94
Чак задължително не е, но е силно препоръчително, особено ултразвуковият преглед към този скрининг. Кръвните изследвания понякога дават малко плашещи данни, защото се основават на статистически данни за честотата на основните хромозоми аномалии при жени със същите стойности на изследваните показатели. Освен това показват риск от прееклампсия, интраутеринна ретардация и преждевременно раждане. От своя страна това изследване върви с ултразвуков преглед, при който специалист гледа в детайли как се развива бебето и прави разни измервания. Този преглед се прави между 11 и 14 г.с. като след това се препоръчват още 2 такива в по-късни седмици.

Благодаря за разяснението. Каква е разликата между ултразвуковия преглед при БХС и феталната морфология?

# 95

Благодаря за разяснението. Каква е разликата между ултразвуковия преглед при БХС и феталната морфология?
Няма разлика, на практика това е първата фетална морфология

# 96
Ние ще разберем пола възможно най-рано, защото ни трябва време за името, а и да подготвим мебели и дрехи. С дъщеря ни бяхме измислили едно име, което и двете харесвахме достатъчно, но не ни беше топ - Диляна. На мен топ ми беше Аделина, а на МЖ - Виктория. В седмия месец реших, че Диляна не ми харесва толкова. МЖ пък категорично отхвърли Аделина. Една приятелка все се обръщаше към корема ми с "Диляна това, Диляна онова, Дилянке, еди си какво" и така ми втръсна Joy. Та тогава обмислих Виктория и реших, че е достатъчно хубаво име. МЖ винаги е искала, ако има дъщеря, да се казва Виктория. Е, Виктория е Grinning
Сега за второто ми ги говори едни... Георги, Димитър. Аз ѝ обяснявам, че няма да раждаме дядовците ни. И така, дано се окаже момиче, че за момче и аз нямам идея, и ще вземе да ме убеждава за Георги.

# 97
Много е сложно с имената. Женски имаме две, на които сме се спряли и двамата много харесваме. За мъжко обаче нямам идея, нищо не ми харесва. Записали сме някакви 1-2 приемливи, ама не мога да кажа, че много ми харесват.

# 98
Здравейте аз съм с термин 8 Декември🫠

# 99
Вие притеснявате ли се от Пренаталния тест ?.Аз много в главата ми е само мисълта как ще ми е по спокойно да не го правя.Както споменах взехме решение да направим и от тогава въпреки, че има един месец ,страшно шубе ме гони .

# 100
Аз много мислих за пренаталния, и в крайна сметка реших да не правим, ако видят евентуално нещо притеснително на морфологията, тогава. Днес бях на преглед и се оказа, че расте с няколко дни по-голямо доколкото разбрах, а каква точица беше преди няколко седмици.. Heart Eyes Имам час и за морфология след 2 седмици при Чавеева в Щерев и вече нямам търпение Grinning Толкова много се вълнувам за всеки преглед, в началото ми беше адски притеснено, но като че ли се отпуснах вече и съм по-спокойна.

Имам един дълъг списък с имена, а таткото не иска въобще да го мисли, докато не знаем пола със сигурност. А пък аз от цялото това вълнение успях и количка да харесам, че и да капарираме още онзи ден.. Joy

# 101
Вие притеснявате ли се от Пренаталния тест ?.Аз много в главата ми е само мисълта как ще ми е по спокойно да не го правя.Както споменах взехме решение да направим и от тогава въпреки, че има един месец ,страшно шубе ме гони .
Не. Чакам го с нетърпение. За нас пренаталният тест е абсолютно задължителна част от правенето на деца. Не си представям да се роди с някакъв синдром, който поразява интелектуалното или физическото развитие, а да сме можели да го предотвратим. Ние сме се разбрали, че, ако бебето е с Даун, Патау, Едуардс или каквото и да е проблемно за интелектуалното и физическото му развитие, ще го абортираме.
Разбирам, че пренаталният тест не е много разпространена практика все още, а и финансово се отразява.

Сестрата на жена ми беше бременна преди 2 години и, когато аз забременях, я питахме кой тест са правили, защото чухме, че са били правили някакъв. Тя ни каза следното: "Не го направихме и цяла бременност съжалявах. Девет месеца мислех само дали нещо му няма на бебето и се страхувах как ще се роди. Вместо да се наслаждавам на бременността си, изобщо не ми беше спокойно."

В училището, в което преподавах, имахме едно дете с Даун, което не можеше да говори и на 12 години интелектуално беше като 3-годишно. Родителите му са правили само феталните морфологии и нищо съмнително не се било видяло. Трето дете в семейството, първите две нищо им няма.

Та така. Ние не бихме рискували.

# 102
На мен също ми е интересно какво ви притеснява в теста? Реално той дава сигурност и успокоение.
Ние ще правим Niptify в Cell Genetics.

# 103
Здравейте, записвам се и аз в 10+0г.с. и термин 03.12 😇 Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мамита!
Аз съм на утрогестан 100мг 2х2 , фолиева к-на и за гадене са ми препоръчали капки Вомитусхийл. Наблягам много на кисело, солено, но няколко дни вече езика ми е в рани 😆 опитвам се да се ограничавам - без много голям успех ..:

# 104
На нас доктора този ни препоръча аз си мислех за един друг стандартен ,но той препоръча разширен .
Какво ме притеснява ,просто го мисля че ако излезе нещо ,не знам как ще се разделя с бремеността .Просто е някаква психическа сега борба ,този страх .

Общи условия

Активация на акаунт