Термин Декември 2025 👶

• 31 396
  • 700
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!

Откривам едва сега темата и се включвам - термин 05.12, но съм с разнояйчни близначки и е сигурно, че ще са ноемврийски бебета.

Ще следвам тази тема, защото на гестационна седмица се движим заедно ♥

В 22 г.с + 5 дни съм качила 6,2кг, но бебетата се развиват добре.

# 601
Здравейте, в 19гс съм и сега следящия ми издаде 14 дневен болничен. Като изтече трябва да отида на комисия. Знаете ли дали за явяване на комисия трябва да се издаде направление за лкк?

# 602
Аз съм в 20та по календар, но бебето е в 21ва и съм близо 9 кг отгоре,но ми откриха отново високо тсх ,явно от него беше причината да кача повечко кг,сега си седя на едни и същи близо седмица и се надявам да ми е това с килограмите ,не съм променила храненето си,но пусто хашимото..

# 603
Да, трябва. На мен ми го издаде следящата гинеколожка. То ЛКК всъщност е съкратено от нещо подобно на “лекарска комисия” мисля.

Здравейте, в 19гс съм и сега следящия ми издаде 14 дневен болничен. Като изтече трябва да отида на комисия. Знаете ли дали за явяване на комисия трябва да се издаде направление за лкк?

# 604
В 20 г.с. съм с около +2кг. Втора бременност ми е, като с първата качих много +20 и сега внимавам, защото не успях да сваля всички кг.

# 605
В 20 г.с. съм с около +2кг. Втора бременност ми е, като с първата качих много +20 и сега внимавам, защото не успях да сваля всички кг.
Мога ли да ви попитам какво ви е менюто  може да ми пишете,че ми е интересно 😁

# 606
Дами, има ли някоя с ИР да ми помогне с някакви десерти, защото се побърквам вече. 🤣 Нещо лесно и бързо. Преди да забременея си бях на режим - разкошно ми беше. Сега, четох, че подсладители не са подходящи. От месото и яйца ми се повдига все още. Моля се скоро да приключи. Качила съм 9 кг. 😬😬 Често хапвам и глупости, защото ми се дояждат или някой около мен яде и ми става направо лошо, ако не си хапна и аз. Да, знам, че е лошо, но все пак. По принцип не ми пука ще надебелея ли или не, но четох, че не е особено хубаво да се прекалява, когато си с ИР.

Не ми си дояждат картофи и т.н. солени неща, а само сладко - непрестанно ми се яде.

Та, ако някой може да удари едно рамо с тома какво хапвате - даже и основни ястия, за да разнообразя салата и месо на скара, ще бъда благодарна.

# 607
Дами, има ли някоя с ИР да ми помогне с някакви десерти, защото се побърквам вече. 🤣 Нещо лесно и бързо. Преди да забременея си бях на режим - разкошно ми беше. Сега, четох, че подсладители не са подходящи. От месото и яйца ми се повдига все още. Моля се скоро да приключи. Качила съм 9 кг. 😬😬 Често хапвам и глупости, защото ми се дояждат или някой около мен яде и ми става направо лошо, ако не си хапна и аз. Да, знам, че е лошо, но все пак. По принцип не ми пука ще надебелея ли или не, но четох, че не е особено хубаво да се прекалява, когато си с ИР.

Не ми си дояждат картофи и т.н. солени неща, а само сладко - непрестанно ми се яде.

Та, ако някой може да удари едно рамо с тома какво хапвате - даже и основни ястия, за да разнообразя салата и месо на скара, ще бъда благодарна.

Здравей, към момента поне не съм запозната с позволени и не подсладители при ИР, но често взимам идеи от "Яж торта без вина" и "Шоколад без вина", може да ги разгледаш от тук  https://hifitwoman.com/. В рецептите основно се ползват мед, кокосова захар и Стевия. Доста преди да забременея ги имам + "Здравословно за всичко у дома" (трите бяха в комплект) и мога да кажа, че повечето рецепти са доста лесни и достъпни.

# 608
Благодаря! Дали можеш да ми снимаш съдържанието на книгите (тоест само как се наричат рецептите, за да добия представа)? Благодаря предварително за това!

Не съм я срещала тази дама, интересна е определено.

# 609
Благодаря! Дали можеш да ми снимаш съдържанието на книгите (тоест само как се наричат рецептите, за да добия представа)? Благодаря предварително за това!

Не съм я срещала тази дама, интересна е определено.

Писах на ЛС.

# 610
Аз се водя преддиабетно състояние, не знам дали е точно ИР, защото на последното обременяване преди 2г не пуснахме инсулин. Храня си се като човек с диабет общо взето.
За сладко - приготвях неща със стевия и еритритол, до колкото знам се ползват при бременност, особено стевията. В момента ако ми се хапне нещо сладко си го позволявам, само ако съм яла салата и протеин преди това, така нямам голям пик в кръвната захар.
Иначе боровинки, ягоди са с нисък гликемичен индекс. Агавето също. Преди си правих и мъфини от бадемово и кокосово брашно, стевия, рожков (също е сладък) и боровинки.
Сега живея на кисело мляко с ядков тахан и боровинки - това ми се яде като сладко.

Качила съм до тук 2 килограма, като съм с близнаци.
Приветствам New.here с голямо удоволствие, защото се радвам като чуя/прочета за още близнаци Heart Eyes

# 611
  • Ст Загора
Стевията не е ок при ир .
еритритол или ксилотол може. Мисля че може естествени чодсладители .
С лек ир съм.

# 612
Мина ми втората ФМ днес. Бебето е 380 грама, 20 + 6 г.с. Докторката каза, че най-бързо качват около 28 г.с., по 250 грама на седмица. Нещата изглеждат нормално, плацентата се е вдигнала, шийката е добре. Бебето не спря да се върти, плацентата е задна и доста се усеща как рита, докторката също го усети. Каза, че около 30 г.с. трябва да се разположи вече с главата надолу.

Каза да наблягам повече на протеините, ако не мога да ги набавям през храна, да си взема протеин на прах за бременни.

За момента пия само ФК и Магнезии. Кръвните изследвания от преди месец и нещо ми бяха добре, но напоследък не се чувствам много добре - уморена съм, спи ми се, бледа съм. Чудя се дали да не взема някакви витамини. С първото дете пиех желязо, Омега 3, Б12, вит. Д - сега нищо не ми изписват.

# 613
С първото дете пиех желязо, Омега 3, Б12, вит. Д - сега нищо не ми изписват.
На мен не ми изписаха нищо, освен фолиева киселина. Аз си изписах сама витамините, които сметнах за важни (омега 3, особено предвид, че не ям риба, и още 2-3, които стандартно падат при всяка бременна), и цяла бременност си ги пиех, като си правих кръвни изследвания, за да им следя стойностите. По едно време желязото ми беше паднало, а прегледът при доктора щеше да е чак след 2 седмици. Консултирах се с приятелка фармацевт и приемах подходящ железен препарат докато докторът не ми изписа нещо.

Сега с МЖ процедираме по същия начин. От време на време правим кръвни и според резултатите коригирам витамините, които приема.

# 614
Skady, какви допълнителни кръвни би препоръчала? Моята лекарка ми каза да си направя профилактично пълна кръвна картина и урина, но се чудех дали да не пусна още нещо

Общи условия

Активация на акаунт