Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са задълженията на учителите в детските градини по отношение на деца със специални нужди?
Какви са процедурите за интегриране на деца със специални образователни нужди в детска градина?
Какви са различията в отношението към децата със специални нужди в детската градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са задълженията на учителите в детските градини по отношение на деца със специални нужди?
Учителите в детските градини имат отговорността да се грижат за всички деца, включително тези със специални нужди. В случай на деца с увреждания, законът позволява приемането на до 2 такива деца в група. Освен това градините трябва да осигурят ресурсно подпомагане за интегрирането на деца със специални образователни потребности, включително ресурсни учители. Персоналът трябва да търси начини за справяне със ситуацията и да се координира с ресурсните учители, които се назначават за децата със специални нужди.
-
Какви са процедурите за интегриране на деца със специални образователни нужди в детска градина?
Процедурите за интегриране на деца със специални образователни нужди включват екип от инспектора по образованието, който оценява специфичните образователни потребности на детето и определя необходимостта от ресурсно подпомагане. След това, в зависимост от броя на децата с увреждания в градината, се назначава ресурсен учител. Директорът на градината трябва да се свърже с регионалния ресурсен център, който предоставя ресурси за учители. Тези процедури са предвидени от закона и имат за цел да осигурят подходящо образование и възпитание за деца със специални нужди.
-
Какви са различията в отношението към децата със специални нужди в детската градина?
Отношението към децата със специални нужди в детската градина може да варира. Някои учители и родители активно се занимават с интеграцията на тези деца, като търсят начини за подпомагане и сътрудничество с ресурсните учители. Въпреки това, има случаи, при които учителите изразяват отрицателни мнения и поставят под въпрос способностите на децата със специални нужди, което води до конфликти и неподходящо отношение.
-
Какво е мнението на Zanda Ksurik за децата със специални нужди?
-
Какво е мнението на Zandra Ksurik за ролята на учителите в образованието на деца със специални нужди?
/,но от градината съм бягала точно два пъти...а бях кротко дете.А детето агресивно ли е,бие ли се?

Не знам за щерка ти ама моя син наистина пречи не само за нареждане на масата, ами за всичко - тоалетната се затваря заради него, пречи на децата да си играят с пластелин примерно, не знам в такива случаи кво го правят, предполагам специален човек го отвежда някъде докато се проведе заниманието. И понеже и каприз в храната специално за него се готвят отделни неща, които той най-демонстративно плюе с отвращение.Изобщо не ми е ясно как го търпят и много искам да го пратят в специална група за хипепрактивни ама те не щат и не щат. Вече почвам да си мисля, че изпитват специални симпатии към него, защото е голям чаровник и закачливец и всички жени, които са го видели едва ли не са се влюбили в усмивката под мустак и сваляческите погледи.