Прибиране за България с новородено

• 1 453
  • 15
  •   1
Отговори
Здравей те нуждая се от спешна помощ
Родих във Испания издаден ми е formolar A документ от тук за детето което включва имената ни и на детето подадох акт зараждане във българското посолство но ни се налага да тръгнем до два дни със колата за българя и двамата сме български граждани можем ли да минем сръбската и българска граница със този документ издаден ни от тук и преведен на български мола ви за спешни отговори ще съм ви много благодарна

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 08:47 от bubanka

# 1
Защо не се обърнете с въпросите си към българското посолство? Може би трябва да се издаде документ на детето за извеждането му от Испания и влизането му в България. Малко ми е трудно да си представя пътуване с кола с новородено без документи, но питайте.

# 2
  • Далечният изток
Как ще минеш няколко граници с дете без паспорт?
Документът за границата е паспорт.
Отивате в посолството и искате да ви издадат пасаван за бебето.
Но дали и пасаван ще може, щом няма български акт за раждане и ЕГН... Не знам, трудно.
Но без паспорт или поне пасаван,  което е временен паспорт, не може това дете да мине граница.

# 3
  • Пловдив
https://www.mfa.bg/embassies/spain/3341
Тук пише каква е процедурата.
Няма да стане обаче за два дни.
Не можете да минете граница без пасаван или паспорт за бебето.

# 4
Защо не се обърнете с въпросите си към българското посолство? Може би трябва да се издаде документ на детето за извеждането му от Испания и влизането му в България. Малко ми е трудно да си представя пътуване с кола с новородено без документи, но питайте.
За сала съм ги вече тук но нямах достатъчно обяснение а във общината  ми казаха за този документ formolar A но и те не са сигурни

# 5
Ако става въпрос за спешен случай, налагащ завръщането им в България дали няма да издадат подаване и тук да се уредят ЕГН и паспорт?

# 6
  • Далечният изток
За сала съм ги вече тук но нямах достатъчно обяснение а във общината  ми казаха за този документ formolar A но и те не са сигурни
Това ти е акта за раждане на детето. Трябва да го представиш в оригинал, за да издадат български акт въз основа на този, испанския. Но това не е документ за пътуване в чужбина. Само паспорт е документ, в краен случай пасаван.

# 7
Посаван трябва и с него в България акт за раждане и български паспорт.
Освен ако детето няма право на испанск паспорт. С акт за раждане не може да пътува бебето.
В посолството не издават актове за раждане, това се прави само в България. В Испания може само пасаван да ѝ издадат.

# 8
Ако става въпрос за спешен случай, налагащ завръщането им в България дали няма да издадат подаване и тук да се уредят ЕГН и паспорт?
аз тук съм го подала но тъй като ни се налага да се пребираме съм ходила и до посолството и посолството и за пасаван съм питала без ЕГН не може ли  ли нищо да направят вече нямало временни  паспорти а трябва част по скоро да си тръгнем от тук

# 9
аз тук съм го подала но тъй като ни се налага да се пребираме съм ходила и до посолството и посолството и за пасаван съм питала без ЕГН не може ли  ли нищо да направят вече нямало временни  паспорти а трябва част по скоро да си тръгнем от тук
Не знам колко е това спешно, че трябва и новородено бебе да пътува с кола!!! от Испания.
Редактирам се: от Испания може да се получи акт за раждане, съответно и паспорти. Нещо куца комуникацията.
https://www.mfa.bg/embassies/spain/3341

# 10
  • Белгия
Защо не пътувате през Румъния? Така сте в Шенген и не минавате граници.

# 11
  • Sofia
Защо не пътувате през Румъния?
От Испания през Румъния с кола... една седмица ли ще пътуват с това новородено?

# 12
  • Белгия
Пишат, че е спешно, тръгват с кола и само паспортът е проблем. Ако могат да изкарат от Испания до Балканите, не е толкова голяма разликата през Румъния.
Ние пътувахме от Белгия с петмесечни бебета навремето. С хубава кола и две нощувки, съвсем добре мина. Но през Румъния не минаваме никога, а и от Белгия са доста по-малко километрите.

# 13
  • Sofia
Напротив, голяма е разликата.
Ние от южна Франция никога не се прибираме през Румъния, защото това удължава значително пътя.

# 14
  • София
Това, че е шенгенска  граница не означава, че не могат да ги спират,проверяват и изискват документи. На входа на няколко държави правят импровизирано заустие към едното платно за намаляване на скоростта и преценяват кой да спрат за проверка на случаен принцип.

Общи условия

Активация на акаунт