Теглене на бизнес кредит за стартиране на бизнес

• 843
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!

Имам бизнес идея, която искам да реализирам. За целта обаче ще ми трябват финанси. Нещо от сорта на 20 000 - 30 000 лева. Искам да отворя Fast Food заведение, с нещо ново за България. Продуктът, който ще предлагам, ще се развие бързо и със сигурност ще се хареса и ще бъде удобрен от пазара. Към момента не съществуват преки конкуренти, което ми дава допълнително предимство.

Идеята ми е чрез вкус и приготвяне с любов да направя всеки един, който опита от това "щастие", щастлив. В последствие искам и да го патентовам и да го продавам и като франчайз.

За в момента съм намерила едно помещение с голям човекопоток. Наемът, който трябва да внеса, за да вляза да работя, е около 10 000 лв. Другият ми вариант е каравана, но тук ще трябва да си я оборудвам, и като цена, но еднократно, идва към 15-20 000 лв.

Съответно в момента разработвам бизнес план, така че да имам всичко на едно място и да мога да се представя оригинално и с дух – точно този, който имам вътрешно и стои зад идеята.

Въпросът ми е – към кои банки да се насоча? Има ли такива от вас, които са кандидатствали за кредит за стартиране на бизнес? До колко една банка е готова да инвестира в такава идея? Знам, че това е нещо, което ще стане популярно още през първия месец – въпросът е да го докажа на финансовите институции.

Друг въпрос е – ако банката откаже, къде мога да потърся финансиране? Въпреки че този вариант не ми е много допустим, тъй като допускам и други хора в името на бизнеса, съм отворена да го разгледам, както и всяка една друга възможност.

Ще се радвам на вашите идеи и препоръки! Със сигурност е голяма крачка, има много работа за вършене, но с нетърпение очаквам да видя крайния резултат.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 13:27 от Не се сърди, човече

# 1
Прощавай ако ти звуча подценяващо, но за 20 хил. лева не можеш да оборудваш заведение за бързо хранене, с уреди, отговарящи на хигиенни норми и с всичките произлизащи от това разрешителни. Колкото и да ти е специфична идеята. 20 хил е една домашна кухня, професионалната е в пъти по-скъпа.

# 2
Зависи от много неща: имаш ли регулярни добри доходи, които да докажеш, имаш ли добра кредитна история, какво твое финансово самоучастие ще предложиш и Т.н.Друга възможност е потребителски кредит или ако имаш собствен имот, може да го ипотекираш.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 15:17 от Mishe333

# 3
Няма да ги дадат без обезпечение кредит. Ако си работеща, на постоянен трудов договор, ще ти дадат според заплатата, но тогава как ще имаш време да развиваш бизнеса? Единствено с обезпечение недвижим имот или стабилен поръчител може.

Има вариант да кандидатстваш за финансиране по проект.

П.П. Проверявай си правописа поне на думите, които удебеляваш, за да фокусираш вниманието в тях и считаш за важни да бъдат прочетени.

# 4
Лихвите ще ти изядат печалбата, ако има такава. Има ли наоколо достатъчно платежоспособни клиенти? Местото хубаво, много хора минават, но дали ще купят или ще предпочетат промоцията на някоя голяма верига. Трябва да регистрираш фирма, да наемеш счетоводител, да платиш патенти, ако се изискват за  нещо и други дребни неща, които струват пари. Поискай парите от родители или баби и дядовци, хем няма да плащаш лихви, хем и ако не потръгне ще  пиете една студена вода на лични пари, но няма да си длъжник.

# 5
Корпоративно ориентирани банки са напр. ОББ, УКБ и ПроКредит.

# 6
За 20 000 - 30 000 лв. бих изтеглил директно потребителски, а не "бизнес кредит".

# 7
  • БГ
Няма начин банка да отпусне и то на стартиращ бизнес, даже и с гарант. По скоро на  гаранта. Другите са казали също - потребителски или ипотечен с обезпечение заплата или имот.
За финансиране по програма - държавна или европейска, няма такива, които да дават парите стартово. По скоро кандидатствате стартово, доказвате спазените изисквания по програмата и в последствие фианансират. Предвид, че доста от програмите са спрени или средствата пренасочени в момента, няма начин.
Може да си търсите финансиране някъде по ангелски програми, ако намерите такива, но със сигурност там ще се иска съучастие.
Един месец е много кратък период, даже и за фаст-фуудс да се докаже продукт. Дори и за бизнес план е кратък.
По прочетете повече ...

# 8
Здравейте!

Имам бизнес идея, която искам да реализирам. За целта обаче ще ми трябват финанси. Нещо от сорта на 20 000 - 30 000 лева. Искам да отворя Fast Food заведение, с нещо ново за България. Продуктът, който ще предлагам, ще се развие бързо и със сигурност ще се хареса и ще бъде удобрен от пазара. Към момента не съществуват преки конкуренти, което ми дава допълнително предимство.

Идеята ми е чрез вкус и приготвяне с любов да направя всеки един, който опита от това "щастие", щастлив. В последствие искам и да го патентовам и да го продавам и като франчайз.

За в момента съм намерила едно помещение с голям човекопоток. Наемът, който трябва да внеса, за да вляза да работя, е около 10 000 лв. Другият ми вариант е каравана, но тук ще трябва да си я оборудвам, и като цена, но еднократно, идва към 15-20 000 лв.

Съответно в момента разработвам бизнес план, така че да имам всичко на едно място и да мога да се представя оригинално и с дух – точно този, който имам вътрешно и стои зад идеята.

Въпросът ми е – към кои банки да се насоча? Има ли такива от вас, които са кандидатствали за кредит за стартиране на бизнес? До колко една банка е готова да инвестира в такава идея? Знам, че това е нещо, което ще стане популярно още през първия месец – въпросът е да го докажа на финансовите институции.

Друг въпрос е – ако банката откаже, къде мога да потърся финансиране? Въпреки че този вариант не ми е много допустим, тъй като допускам и други хора в името на бизнеса, съм отворена да го разгледам, както и всяка една друга възможност.

Ще се радвам на вашите идеи и препоръки! Със сигурност е голяма крачка, има много работа за вършене, но с нетърпение очаквам да видя крайния резултат.
Страхотна идея! 🔥 Личи си, че влагаш сърце и увереност — точно това е основата на успешния бизнес (един добре познат български мотиватор често казва, че „енергията предхожда резултата“ 😉).

Банките не са лесни при стартиращи бизнеси без история, но имаш шанс, ако покажеш ясен бизнес план и реалистични прогнози. Провери Пощенска банка, ПроКредит Банк и Българска банка за развитие (ББР) – те имат програми за малки и нови предприемачи.

Ако не стане с банка, разгледай и възможности през Фонд на фондовете или стартиращи програми за финансиране. Най-важното е да вярваш в идеята си и да я покажеш с увереност – тогава инвеститорите ще я усетят.

Общи условия

Активация на акаунт