Имам бизнес идея, която искам да реализирам. За целта обаче ще ми трябват финанси. Нещо от сорта на 20 000 - 30 000 лева. Искам да отворя Fast Food заведение, с нещо ново за България. Продуктът, който ще предлагам, ще се развие бързо и със сигурност ще се хареса и ще бъде удобрен от пазара. Към момента не съществуват преки конкуренти, което ми дава допълнително предимство.
Идеята ми е чрез вкус и приготвяне с любов да направя всеки един, който опита от това "щастие", щастлив. В последствие искам и да го патентовам и да го продавам и като франчайз.
За в момента съм намерила едно помещение с голям човекопоток. Наемът, който трябва да внеса, за да вляза да работя, е около 10 000 лв. Другият ми вариант е каравана, но тук ще трябва да си я оборудвам, и като цена, но еднократно, идва към 15-20 000 лв.
Съответно в момента разработвам бизнес план, така че да имам всичко на едно място и да мога да се представя оригинално и с дух – точно този, който имам вътрешно и стои зад идеята.
Въпросът ми е – към кои банки да се насоча? Има ли такива от вас, които са кандидатствали за кредит за стартиране на бизнес? До колко една банка е готова да инвестира в такава идея? Знам, че това е нещо, което ще стане популярно още през първия месец – въпросът е да го докажа на финансовите институции.
Друг въпрос е – ако банката откаже, къде мога да потърся финансиране? Въпреки че този вариант не ми е много допустим, тъй като допускам и други хора в името на бизнеса, съм отворена да го разгледам, както и всяка една друга възможност.
Ще се радвам на вашите идеи и препоръки! Със сигурност е голяма крачка, има много работа за вършене, но с нетърпение очаквам да видя крайния резултат.