Ще има козунаци и пъстри яйчица, Великден ще посрещат ФЕВРУАРСКИТЕ деца

• 11 548
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
 Сега да кажа  за обувките. Ние ходихме на ортопед /профилактично/, когато Крис се опитваше да проходи /на 10 месеца/ и той ни каза, че е най-добре детето да прохожда босо. Обувките трябва да са с меки подметки и от естествени материали, за да "диша" крачето. И досега все такива сме му купували, но тук във Враца не мога да му намеря и затова му купих К&К, а те всички са с твърди подметки и с тях ходеше все едно съм му вързала тухли за крачетата . Сега вече свикна с тях и вече си ходи нрмално, но определено не мисля, че са му удобни Rolling Eyes

# 226
Добро утрооо  Party
Мама Ели, абсолютно си права  Grinning  Но реших да ви питам и вас за мнение, защото често се случва тук да получа по-обосновани решения и твърдения и определено със смисъл  Heart Eyes , а не необмислени изказвания, които всяват паника  Mr. Green  Наистина с нови обувки човек стъпва различно, камо ли мъничетата, които дори нямат изградена походка  ooooh!
Бай засега, че се размрънкахме

# 227
  • БГ
Добро утро, мами! Черпя ви кафенце!   food010

Как сте днес, как е настроението? Ние сме добре, Марти е на крак от 7ч, аз също! Изпратихме тати на работа, закусихме и сега кой каквото му е ред, за мен кафенце и форум, за Марти - гърненце!  Joy

Вчера направихме най-после ваксината - морбили, паротит, рубеола, а за полиото ни казаха, че още няма внос и сигурно ще я сложим най-рано през м.юни (можела да се отлага до 2 годинки). Марти е пораснал с 2см и вече е 79см, а с килограмите нещата са си както преди, качва най-много по 300гр, и вече е 10,200кг!

mama-eli, напълно те разбирам и подкрепям! Та ние да не сме доктори, че да знаем кога трябва и не трябва основателно да се притесняваме - това си ни е вродено, майки сме и имаме инстинкти! Нашият педиатър, в това отношение, е много разбран, още от първия ден ме предупреди, че е готов да отговаря на всякакви въпроси, макар на мен да ми се струват глупави или неудобни, така че ако прецениш сменяй педито!

ribkata, и аз често се замислям дали обувките, които ще купя на Марти ще са му удобни и направо незнам какво да правя! Той проходи наскоро, без буйки или пантофки, стоят си ни чисто новички, в момента е с едни полуботи на К&К, но за пролетни обувки незнам какви да взема?!

mimi.m, новите модели на К&К са с много мека и "запретната" отпред подметка, но на мен ми изглеждат твърде спортни и ако реша да купя на Марти от тях, май ще трябва да взимам и други?!

OLYMPIA, чудесен подарък ти е направил твоя мъж! Чакаме снимки от РД-то! Как върви подготовката за кръщенето на Коко?

Скъпата, как са племенничетата? Изписаха ли ги?

Мами, днес също се очертава хубаво временце, пожелавам ви един прекрасен пролетен ден, изпълнен с много положителни емоции!!!

# 228
Здравейте, мами!
Май си намерих детегледачка  Laughing , от вторник ще идва за по няколко часа, за да свикнем и дано всичко да е наред  Praynig
Стефанийка, бебоците са добре, но за изписване е още много рано - в кувьози са и ги хранят със сонда (зет ми не беше много сигурен точно как и с какво, но не ги вадят, за да сучат). Добрата новина е , че наддават. Видях ги на снимка - малки мишлета, но са си оформени и се различават доста. Имат някакви червени точици по телцата и днес ще разберат от какво са. Аз мисля, че в най-добрия случай ще ги изпишат към края на месеца. Но нека ги подържат да заякнат.
Какво ще ме посъветвате за подарък  newsm78 Имат си дрехи, количка, легла, повивалник и ваничка, шишета, везна. Аз съм се замислила за шезлонг - не съм ползвала, но ми казаха, че било много удобно за бебето и за майката. Давайте идеи.
Олимпиа, завиждам ти благородно за подаръка  Mr. Green , сигурно много си слушкала  Rolling Eyes
Аз пък много се дразня от надутите цени на КиК - съгласна съм, че качеството има цена, но детски обувки по 50 лв. и то български (т.е. нямат мита, транспорт и т.н.) ми се струва обирджийство. Мъжът ми донесе от Германия обувки за Мартин - едните са 10 евро (кожени боти с връзки), а другите Найк за 25 евро.  Тук цените са двойни на не знам какво основание.

# 229
Здравейте на Велика Сряда!

stefaniika, благодаря за подкрепата. Все пак не смятам да сменям педито, защото е най-добрата в района. Напоследък съм много изнервена и склонна да се тревожа за всичко. Търпеливо ще изчакам да се оталожат нещата, пък и в петък мама ми идва на гости и се надявам да ми повлияе добре. Simple Smile Hug Praynig Тя е изключително позитивен човек.
   За обувките непрекъснато чувам различни мнения. През последните 20год.(от бебешкия период на братовчетките ми до сега),препоръките се смениха няколко пъти. Първо се смяташе, че обувките трябва да са твърди и с висока пета, после пък- не трябва да са с меки подметки и висока пета. По-рано най-хубавите и скъпи обувки бяха ортопедични, сега го отричат като полезна мярка и т. н. Чудя се в изостаналите африкански държави как прохождат децата и дали имат изкривявания, защото ние се научихме от тях да не повиваме бебетата и да ги държим на хълбок с разтворени крачета, да раждаме във вода, да изграждаме имунитет като поспестяваме дезинфектантите... Дали не трябва да се обръщаме назад към миналото и как да изберем най-доброто за децата си. Може би е вярно, че невежите живеят подобре и по-дълго.
Лелеее, поолях се. Простете, ако ви отекчавам с моите бръщолевения!
Бай!

# 230
  • София
Здравейте момичета!

Благодаря за поздравите   bouquet ,прилагам няколко снимки!
с кръстницата

преди къпането

..и след

още е много разтроена

с мама и тати

не ми се спи-защо ми сложихте тази шапка? 

Относно името,много е комплексно при нас...исках да е българско,да е не често срещано,да не започва с А въпреки,че всички имена с А са страхотни включително и на мъжа ми,но не исках да е 1-ви номер в у-ще  Embarassed/много смешна причина ама  Crazy.../
Трите ни баби са с цветни имена и трите се чувстват щастливи,а пък мойта баба е Калинка,така че може да се каже ,че корена пък е взет от нейното име.

Дени,радвам се ,че се включи,жалко,че не можеш по-често.Явно Лори по-трудно се адаптира,но дано другите деца и лелките помогнат това да стане по-приятно  Hug.

Стефанийка, и нашата лекарка каза,да изчакаме новите полио ваксини,които ще са под формата на инжекции,а не капки.Ще чакаме ,какво да правим  Rolling Eyes.

Обувките наистина са безобразно скъпи  #Cussing out –Кали получи като подарък едни мн.сладички –френско производство-53лв.купени от подлеза на НДК ,но ще ги снимам по-късно защото сега спи.
Скъпата,шезлонзите са добра идея за подарък  newsm74 ,щом друго всичко си имат мишлетата .

# 231
Здравейте, мами!
Ели, честито ти християнче, много са хубави снимките и ти си една такава лъчезарна, браво!
Скъпата, много се радвам за малките мишлета. Не знам за шезлонга, два ли ще купиш, или един и да си го менкат.  Whistling Може да им вземеш рамки за снимки, аз бих им се зарадвала.
И аз не харесвам обувките на К&К, не стига че са скъпи, ами и отгоре от вътре са все изкуствени, и твърди подметки, абе боклуци, да не говорим и колко се късат.
Руми, много накратко се включи, защо така, напоследък доста често се сещам за теб.  Hug

# 232
Хей мами как сте?Пристигнахме преди около 3ч.,леле голяма мисерия е тука,не ми се прибираше.Бяхме в Римини(има огромна плажна ивица,със ситен пясък),Сан Марино(самостоятелна Република в Италия,много богати хора,освободени от данаци,старинен град на хълм,с огромна крепост),Флоренция(градът с най-много катедрали и стринни паметници и много висок стандарт на живот) и Венеция(град приказка,не може да се опише,трябва да се види,нереален е).Италия е страхотна държава-красива,подредена,спокойна,старинна,приказна.Пътувахме с кола,пътищата са страхотни,човек няма начин да се загуби,има табели навсякъде.Пожелавам на всяка една от вас да отиде и да види Италия и най-вече Венеция.Ето и малко снимки,с думи е трудно да опиша всичко:

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 20:46 от titiii

# 233
titiii, браво на вас! Благородно ти завиждам. Не съм била там, а много искам да видя Венеция и Неапол, заради вулкана и царящата атмосфера (хората живеели ден за ден и били много щастливи). Ееееех Rolling Eyes Снимките са супер!

# 234
Привет!
Тити,снимките са супер и аз ти завиждам благородно.винаги съм си мечтала да отива във Венеция и много се надявам това да стане някой ден.
относно обувките и Чечо е само с КиК.Последно му купих пантофки преди месец тези дето вътре нямат анатомична възглавничка и забелязах че му спарват краката,защото са му мокри чорапките.зимните и те нещо не са му удобни и сега незнам какви да му взема даже днеска разглеждах разни обувчици но нищо не ми хареса.
Лека вечер.

# 235
Тити, страхотно сте си изкарали, благородно ви завиждам  Rolling Eyes
Еликс, май скоро си посещавала фризьор - много ми хареса косата ти.
Краси, за шезлонзи - 2 бр. няма как иначе - всичко по две.
Момичета, утре ли ще боядисвате яйцата? Аз - утре. Мъж ми счупи 2 още преди да ги пренесем от магазина в колата  Mr. Green , но няма да меся козунаци - не съм чак такава домакиня и мисля да си купя готови. Аз на църква няма да ходя, но мисля да пратя мъжа ми с големия син - да спазим традицията.

# 236
  • София
Привет, момичета!
Ние се завърнахме след 3 - седмично гостуване на бабите. И докато изчета всичко написано...минаха още няколко дена  Rolling Eyes
 Хареса ми идеята за снимчици на дечицата в началото на темата - качих и аз в албумчето.

titiii - страхотни снимки. Личи си, че сте прекарали страхотно.

elix - честито Ви християнче.

скъпата - да са ти живи и здрави племенника и племенничката.

За името - Рая я кръстих на майка ми - Райна. Така се бяхме разбрали с мъжа ми -ако е момиче  на майка ми, ако е момче - на баща му - Георги. Този път майка ми намаза  newsm62. Отностно "Гогоправенето" мислим да е след 2 - 3 години, пък да видим... Рая стана от първия път  stork-girl

За обувките - до преди да заминем в нас седеше по терлички, но като отидохме в Ст.Загора и взех да я обувам с буйките на К&К. И от близо месец в нас стои с тях. НА вън е с обувки на Капчица. Много ми харесват и смятам и следващите да са пак на Капчица. Гледах им пролетните модели и ми допаднаха.

за ваксината на 1г. и 2 м добре, че прочетох тук. Днес минахме през лекарката, и тя ми обяснява, че имало отворена ваксина / от тази с капките/ и да минем след 2 дена да й я сложи. От другите нямало още. Е, след прочетеното тук мисля да изчакам.

АЗ вече сварих яйцата. Утре ще ги боядисваме  easter. Козунак ще купувам, но мисля да си направя аз курабийките.

Толкоз от мен - да не се оливам с дълги писания още от първия път.
 Лека нощ.

# 237
Привет, момичета!

Еликс, честито ти християнче!!! Много е сладка малката ти госпожица!

Скъпата, честити ти бонбончета!!! Да са ви живи и здрави!!!

Краси, Hug Hug Hug ето днес ще наваксам с постинга си.  Grinning Ние ще почиваме от утре, но вече мога да кажа, че института го е обхванала Великденската почивна вълна. Толкова е тихо в офиса – няма е-майли, няма телефони – направо чудо. И сега сериозно си уплътнявам времето с форумстване, че иначе в къщи не мога дори да се добера до компютъра от дребното.

Мама Ели, честно казано подкрепям разсъжденията ти. Тук всичко свързано с отглеждането на детето се цели да бъде колкото се може по-естествено и по-неподправено. Много често срещам босоноги деца и възрастни също, да щъкат из магазините, парковете, по улицата. Нещото, с което все още не мога да свикна е да ги виждам боси, дори когато е вече студено и аз съм обута с чорапи и затворени обувки, а те – боси – как не им замръзват крачетата. Това не означава, че съвсем не обръщам внимание на обувките, които купувам на Габи, но като цяло, как да кажа – тук я няма тази популяризация на ортопедичните и анатомични обувки  за дребосъците. Не зная как да гледам на това – не вярвам да е просто невежество...

Но направо ме разбихте с цените на тези детски обувчици – 50 лв не са ли доста пари все пак. Shocked

Тити, останала си с прекрасни спомени.

Ние днес ще боядисваме яйцата, а в събота ще правим козунаците.

Спирам, няма да ви отегчавам повече - желая ви един приятен ден!!!  bouquet

# 238
Толкова се отплеснах, че забравих да напиша, че и Габи с нови обувки също върви като спъната. Прави няколко крачки и хоп - на земята, но това си е наплъно нормално, след като им свикне си е пак старото бързаче.

# 239
  • Габрово
   Здравейте, момичета!
   Скъпата, честити близнаци! Да са здрави и щастливи! Ние излизаме с една мама, която има близнаци. Изживяването е прекрасно, но на моменти и доста изнервящо, особено ако няма кой да ти помогне.
   Олимпия, всичко най-хубаво ти желая и скоро да се похвалиш с добра новина!
   Мами и дечица с имена на цветя, със здраве да си носите имената.
   Ели, честито християнче!
   Честито и на всички, които са имали повод и съм ги пропуснала.
   Антония и тя не е кръстена на никой. Аз така реших и се радвам, че мъжът ми ме подкрепи. Имам още много да пиша, но отивам да глася Антония, че заминаваме на село да червим яйца.
   Весел ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт