За или против религията в училище

• 38 090
  • 1 346
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Явно процентът против е нараснал, защото "Тренд"  на "общественото" обсъждане преди два дни са заявили, че 26% са категорично против.
https://clubz.bg/161035
Може, но на каква база? Не виждам ново изследване.
Но и 26% да са това е малко, пък и има избран министър, той решава. Решили са и толкова. Тук е така.
А проучване не може да “изкара” всичко. Какви са нагласите на хората и какви са самите хора ясно се вижда по всичко останало.

# 556
  • София
Дори във фейсбук християнските групи са масово против. В училище и колегите, и родителите също са против.
Е, да, винаги има възрастни пенсионери над 70, които като чуят православие, Путин, гейове и какво ли още не са първите на анкетите, ама какво от това?

# 557
  • София
Нарастването "против" повече от двойно за толкова кратък срок е много добро.
Както и да е. На 8-и вечерта трябва да бъдем пред МОН.

# 558
Нещо  имаше ,до 15 трябва да е  прието, как, не коментирам, та е известено да не е след дъжд качулка.

# 559
  • София
Нарастването "против" повече от двойно за толкова кратък срок е много добро.
Както и да е. На 8-и трябва да бъдем пред МОН.
Няма подобно нарастване против. Сумират си тези против с тези, които май са против, но без да добавят онези, които не ги интересува и пак е малко.

Дори във фейсбук християнските групи са масово против. В училище и колегите, и родителите също са против.
Е, да, винаги има възрастни пенсионери над 70, които като чуят православие, Путин, гейове и какво ли още не са първите на анкетите, ама какво от това?
Тия с православието и Путин изобщо не са над 70 години. Голям процент са млади хора, даже и под 18. Едно е какво ни се иска, друго е какво се случва наистина. Пак ще кажа, погледнете парламента. И то е без да гласуват към 70% пълни идиоти.

# 560
Хммм, по мои наблюдения 20-30% от обществото са твърди либерали и не са съгласни. Няма как да са 90% съгласните.

Аз лично съм твърд либерал. Гласувам на всякакви избори за ППДБ, либералната партия на България, но твърдите либерали в страната, не са 20, 30 процента, видно от техният електорат, и второ аз съм пример за либерал, който подкрепя идеята. Вече надълго и нашироко съм се аргументирал, защо, по тоя въпрос мисля като консерваторите. Така че има и такива, за консерваторите е ясно, че също е подкрепят, а те са огромно мнозинство в нашето общество. Не се учудвам на високата подкрепа в общество. Даже се радвам, че има теми по които съм на едно мнение с мнозинството в държавата, обикновено съм част от либералното малцинство по повечето теми. Явно не съм твърд либерал, щом не за всичко съм съгласен с либералите. А най любопитното е че ние всъщност копираме либералният запад. Навсякъде в ЕС се изучават религиите в у-щата, само при нас не. И нищо страшно не става с мозъците на техните деца, нито стават фанатици. Това между другото е един от основните мотиви, за новият предмет, които исказа министъра. Да следваме политиката на ЕС в образованието.

# 561
  • София
Ми, явно мнозинството в момента разчита на фалшиви профили по социалните мрежи, за да си защитава гледната точка. Във фейсбук масово коментарите в подкрепа "ЗА" са акаунти направени тези дни без приятели и без нищо в тях. Grinning Ще се видим на протеста, колкото пък и малко да сме. 8 май - протест, 15 май - шествие. Smirk

П.П. миналата година нали приеха закон, който забранява пропагандирането на нетрадиционната сексуалност в училище? Е, в този закон е включена и религията, пък да видим! Simple Smile

# 562
  • София
Навсякъде в ЕС се изучават религиите в у-щата, само при нас не. И нищо страшно не става с мозъците на техните деца, нито стават фанатици. Това между другото е един от основните мотиви, за новият предмет, които исказа министъра. Да следваме политиката на ЕС в образованието.
Няма такъв филм. Вероучение има само в религиозните частни училища. Училищата в ЕС масово са светски. Във Франция Катехизис можеш да учиш само срещу заплащане, религиозините символи са забранени в държавните училища и изучаване на видове религии има само като част от обучението по история във връзка с религиозните войни.
Тук нелепо учат Библията по литература, но това е друга тема.

# 563
  • Пловдив
Аз бих се радвала патриотите - така презирани от някои - у нас да са 90 процента, но за съжаление не са. Не че точно те са, които са "за" решението.

# 564
  • София
Е, то католиците вижте как изпратиха своя папа, ние нашия патриарх го изпратихме в дървена каруца теглена от съветски БТР. Та, да, когато стигнем традициите и морала на другите европейски църкви, в които не работят агенти на ДС, що пък да не се учи религия като избираем предмет? Simple Smile

# 565
  • София
Аз бих се радвала патриотите - така презирани от някои - у нас да са 90 процента, но за съжаление не са. Не че точно те са, които са "за" решението.
Истерясалите русофили и други крайности в 90-те процента изобщо не са патриоти. За решението са хомофобите, които са и повече от 90% сигурно.

# 566
Знам за Франция, точно те и ние сме единствените които нямаме религиите, и не става въпрос пак да повторя да се изучава догматика, нито такава е идеята. А точно като на запад, от който се включиха майки, в същата тая тема, и разказаха какво изучават децата им. Същото се прави и тук.

# 567
  • София
Знам за Франция, точно те и ние сме единствените които нямаме религиите, и не става въпрос пак да повторя да се изучава догматика, нито такава е идеята. А точно като на запад, от който се включиха майки, в същата тая тема, и разказаха какво изучават децата им. Същото се прави и тук.
Могат да се включат всякакви майки, но в ЕС държавното образование е светско. Тук ще се изучава вероучение от първи клас. Предмет Религии има и сега, и всеки може да го изучава. Не знам каква ти е идеята да пишеш измислици, но ако наистина те интересува поне прочети за какво става въпрос.

# 568
От 35 години се мъчат да вкарат вероучението в училищата. Пробваха със СИП и не им се получи масовостта, на която разчитаха.
Абе хора, давайте да свалим тоз министър и това правителство както са правели българите преди Борис Първи да ни покръсти с меч, следващите ще имат едно на ум.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 18:45 от Mama Ru

# 569
  • София
Скрит текст:
Истерясалите русофили и други крайности в 90-те процента изобщо не са патриоти.
За решението са хомофобите,
Скрит текст:
които са и повече от 90% сигурно.
И всякакви подобни.
Тази омраза ще се развие още повече с религията, въпреки че на повърхността уж учат на добронамереност (най-общо казано). На много лоши неща дресира религията, на много Expressionless
Остава да въведат и "алените букви".

Наистина е много зле този министър. Големи поразии прави в образованието.

Общи условия

Активация на акаунт