За или против религията в училище

• 37 709
  • 1 346
  •   1
Отговори
# 1 110
Аз съм тотално неутрална и ми е чудно защо това поражда такива спорове. Явно това е темата на тези, които тотално отричат религията като нещо много лошо и вредно. Чудно ми е само колко от вас са кръстени, венчани и кръстили децата си..... .Ако няма нито един такъв, ще повярвам, че сте абсолютно  против.

# 1 111
Аз съм тотално неутрална и ми е чудно защо това поражда такива спорове. Явно това е темата на тези, които тотално отричат религията като нещо много лошо и вредно. Чудно ми е само колко от вас са кръстени, венчани и кръстили децата си..... .Ако няма нито един такъв, ще повярвам, че сте абсолютно  против.

Май и ти бъркаш вяра и религия, а те са различни неща. Вярата е в човека, религията е от църквата и е опит за монополизиране на вярата. Аз съм кръстена и има църковен брак, но им придавам свой смисъл, а не ги възприемам като църковните тайнства.

# 1 112
Скрит текст:

Това минава всякакви разумни граници...
Общината плаща...

# 1 113
  • София
Ами наглостта им...

# 1 114
Активни мероприятия по всички фронтове

# 1 115
Съвсем честно аз съм така.

# 1 116
Аз съм тотално неутрална и ми е чудно защо това поражда такива спорове. Явно това е темата на тези, които тотално отричат религията като нещо много лошо и вредно. Чудно ми е само колко от вас са кръстени, венчани и кръстили децата си..... .Ако няма нито един такъв, ще повярвам, че сте абсолютно  против.

Май и ти бъркаш вяра и религия, а те са различни неща. Вярата е в човека, религията е от църквата и е опит за монополизиране на вярата. Аз съм кръстена и има църковен брак, но им придавам свой смисъл, а не ги възприемам като църковните тайнства.

Като не вярваш в църковните тайнства, защо си се венчала? Извинявай, но няма никакъв смисъл в това. Не аз, ти бъркаш. Или си атеист/вярващ или не си.
Какво значение има църковният ти брак, ако не вярваш в него? Венчал ви е някакъв "противен" свещеник. Пълна безсмислица.

# 1 117
Като не вярваш в църковните тайнства, защо си се венчала? Извинявай, но няма никакъв смисъл в това. Не аз, ти бъркаш. Или си атеист/вярващ или не си.

Няма само две крайности - вярващи и атеисти и щом някой не е религиозен да следва да е атеист.  Аз се определям за агностик. А и вярващ не е същото като религиозен.

# 1 118
Добре, като си агностик, защо се венча в черквата?

# 1 119
Като се венчаем дали означава деца на 7 години да учат религия? Да е задължителна в училище?
 Не съм се венчала,   син  един го направи  , според мен защото другите го правят. Заради ритуала. Или жена му иска, не знам.
 И може да се определиш към религиозна група без да си  с диагноза "религиозен",  означава принадлежност, .
 И пишем ,ама кой да чете защо.

# 1 120
  • София
Активни мероприятия по всички фронтове

Направо е плашещ този напън.

Няма връзка между венчавката/кръщенето и религията в училище. Например едната ми приятелка е вярваща (православна, изповядва се, всяка вечер се моли, пости...)  и е много силно против религията в училище.
Имам църковен брак и съм атеист.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 22:16 от milenaka

# 1 121
Добре, като си агностик, защо се венча в черквата?

Защото може да я смятам за свято място въпреки, че принадлежи на църквата.

# 1 122
Тотална липса на логика, а се имаш за логичен човек. Значи аз се венчавам в черква, но съм агностик. Защо го правиш, ако не вярваш?

# 1 123
Вярвам по своему. Явно не го разбираш и няма смисъл да се обяснявам повече. Това е то агностик.

# 1 124
Ако си агностик не вярваш в църквата като институция. Какво има да се обясняваш. Ама иначе си венчана. Един път така, друг онака. Откъдете ни е по-удобно да духа вятърът е твоята.

Общи условия

Активация на акаунт