Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 10 716
  • 190
  •   1
Отговори
# 120
temir от сайта има запазих колата. www.ecoviarent.com , маркирахме плащане на гише и вече там човекът ни разясни как ще можем да платим. Мъжът ми също си получи депозита наскоро. Може би седмица да е бил задържан.

# 121
Планирам и моето пътуване - ще имаме по 5 нощувки в Лече и 5 в Бари и ще сме само с обществен транспорт. От Бари един ден ще е за Матера. В чуденка съм как да организирам 4 пълни дни в Лече и 3 в Бари. Искам да посетим Галиполи, Бриндизи, Отранто( евентуално), Остуни, Полиняно а Маре, Монополи, Локоротондо, Мартина Франка, Чистерино(евентуално),  Албероберо - как да ги съчетая по най-добрият начин? Таранто се пада доста встрани от другите градчета - за него от Лече или от Бари е по-добре? Нещо друго интересно от Лече с обществен транспорт?

# 122
  • София
Бих посъветвал да пропуснеш Бриндизи, освен ако имаш нещо конкретно там, разбира се. Извън евентуална лична емоция, е просто един пристанищен град. Не е романтичен, чаровен или красив.
Таранто е по-удобен от Бари - има редовни и директни регионални влакове.
И от Лече е възможно, но ще се налага прекачване в Бриндизи и идва повече като време.

# 123
Много благодаря за мнението!

# 124
Здравейте, предстой ми пътуване до Бари в началото на септември
 Може ли да ми препоръчате място за настаняване в града, в близост до гарата.

# 125
Здравейте, предстой ми пътуване до Бари в началото на септември
 Може ли да ми препоръчате място за настаняване в града, в близост до гарата.
За колко човека?

# 126
Възрастен с две деца на 14г и 10г.

# 127
Ще пътуваме на 26-ти до Бари. Пристигаме късно вечерта и имаме 2 цели дни и 3 нощи на разположение. И трите нощувки са в Бари. Предвидила съм първия от двата дни за Лече. За втория се колебая между Матера и Полиняно а маре. И не знам няма ли да е малко това, което ми остава за Бари...

# 128
Каквото и да изберете, ще ви остане още много за разглеждане в Пулия. Отидете да се ориентирате и планирайте следващо пътуване.

# 129
  • София
... За втория се колебая между Матера и Полиняно а маре. И не знам няма ли да е малко това, което ми остава за Бари...

И двата града си заслужават да се видят и са в общи линии "задължителни", когато се посещава района.
И все пак, ако задължително трябва да се избере единия, според мен Матера.

# 130
Възрастен с две деца на 14г и 10г.
Не става значи. Бяхме в апартамент срещу гарата, но за двама.

# 131
  • Пловдив
Ще пътуваме на 26-ти до Бари. Пристигаме късно вечерта и имаме 2 цели дни и 3 нощи на разположение. И трите нощувки са в Бари. Предвидила съм първия от двата дни за Лече. За втория се колебая между Матера и Полиняно а маре. И не знам няма ли да е малко това, което ми остава за Бари...

Бих избрала Матера без колебание!

# 132
Добро утро. Снощи пристигнахме в Бари и днес ще разгледаме Матера. Тъй като сме там от рано, смятаме че ще успеем да отидем и до някое друго градче. Нямаме кола, така че ще се движим с влак или автобус на връщане. Може ли да ме ориентирате, какво друго може да видим, тръгвайки си от Матера към Бари. За кое градче има подходящ транспорт от Матера и после от него до Бари. Благодаря предварително!
Здравей Зори, би ли ми казала в колко ви беше полета,тъй като си написала, че снощи сте стигнали и с какво се придвижихте от летището? Понеже нашия полет през септември каца по разписание 19:30 местно време и не знам с какво ще се придвижваме като хотела ни е на 20мин (около 19км:grinn:) с кола в гугъл мапс, а ние няма да сме с кола.

# 133
Има си влак от летището до централната гара в Бари по това време. До доста късно вървят влаковете. После вариант в града е такси.

# 134
  • Mostly in my mind
Ако не се лъжа, този автобус 16 също е до към 21 часа.

Общи условия

Активация на акаунт