Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 6 938
  • 123
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Подлез има със сигурност.

# 16
  • София
През гаровия подлез, той има изход отзад.

# 17
Ние посетихме Бари в началото на октомври и времето беше страхотно, топло но не прекалено, идеално за обикаляне. Посетихме Матера, Алберобело и Полиняно а Маре. За толкова ни стигна времето Simple Smile
Полиняно а Маре много красиво градче с много приятна атмосфера. Препоръчвам да му отделите малко време Simple Smile

# 18
Открих, че по Star crime дават италиански криминален сериал Лолита Лобоско. Действието се развива изцяло в Бари и доста го промотират. Само обикалят стария Бари, най-много да стигнат плажа "Пане и помодоро". Не е лошо филмчето, а пък от гледките така ми се приходи... Бари е едно чудесно местенце с хубава атмосфера и вкусна храна!

# 19
В тази връзка, препоръчвам горещо един десерт, символ на Пулия...Tette delle monache –гърдите на монахинята в превод. Уникално вкусен , лек ефирен , 4 дни не спряхме да го хапваме, има го почти във всички сладкарници в региона

# 20
Здравейте. Предстои ни пътуване до Бари в началото на юни (5-9ти), като основна цел е сафарито във Фазано заради синът ни, който е на 5. Решихме да спим в Бари и да наемем кола. Ще бъдем района на гарата, Мурат и собственичката на апартамента ни е препоръчала да ползваме паркинга GestiPark - 20€ на ден.
Кацаме на 5 юли около 14ч. и мислим да прекараме вечерта из града. Следващия ден ще отделим на сафарито като ми се иска да отидем максимално рано като отварят 10-11ч.
Видях че освен от летището, може да се наеме кола и от гарата, но тук прочетох, че обикновено са по-скъпи и затова идва чуденката, дали да вземем колата още като пристигнем от летището, да я паркираме и реално да я ползваме чак на другия ден или да вземем на следващия ден сутринта рано от гарата 🤔
На 9ти си тръгваме сутринта и мислех на 8ми да сме си в Бари и съответно пак да не ползваме кола, да я върнем на гарата, а до летището да стигнем с влака.
Както разбирате в главата ми стана каша относно колата и ще се радвам на съвети.
Иска ми се да отидем също до Алберобело след сафарито, на следващия ден до Полиняно а маре и Монополи, като нищо освен сафарито не ни е задължително. Предполагам, че ще е адска жега, та можем да направим и някой плаж. Не държа да имаме точен план, но всякакви предложения ще сами от ползва.

# 21
  • София
mystic193, взимането на кола на място почти винаги е по-скъпо от предварително резервираната кола. Разиграй онлайн вариантите за взимане от летището или от гарата и ще видиш кое е по-изгодно за вашата ситуация. Ние винаги взимаме от и до летището, за да си спестим градския транспорт от летището до града и обратно, но наемаме и апартамент/хотел с паркинг.

# 22
mystic193 ние също ползвахме този паркинг,  много е удобен , голям и поддържан. Ако нашият полет беше в 14 ч щяхме да наемем колата от летището. , а ние в 21.30 трансфер до хотела 35 евро , доста е , а там има таксита  с твърда цена 25 евро.. докараха ни  колата на гарата на следващия ден и в офертата пишеше за тази услуга 30 евро..Казвам ти всичко в цифри, ти ще прецениш кое ви е по-изгодно и удобно

# 23
При всички положения ще я резервираме предварително.  В сайта doyouitaly има и двете опции и не пише за допълнителна такса ако я вземем от гарата. 4 дни със сигурност излиза повече от за два + паркинга. На нас няма да ни е проблем придвижването от летището до града и обратно с влака, а и за детето ще е още една атракция.  Ще го мислим още малко.
Запазих си някои места за хапване, които сте препоръчали в предната тема.
Всъщност сте прави, като сменя локацията на взимане, за 4 дни от летището, цената е същата като за 2 дни от гарата.

# 24
Mystic193, кои местенца сте набелязали?
И аз се чудя дали за целия период да наема кола.

Запазих за края на юни. Искаме да съчетаем моренце и плажове с обиколки и сафари. За една седмица букнах.
И понеже сте писали, че от 14.30 до 19.00 почти нищо не работи, си мислех за сутрешен плаж, хапване в ранен следобед, до към 14 часа и после на обиколки.
Като за сафарито и увеселителния парк мисля да отделим цял ден през седмицата.
Според вас как е като идея?
Благодаря ви предварително Simple Smile

Набелязала съм трулите, Полянино а Маре, другите още ги мисля. За плаж мисля до Барлета да отскочим. Или пък на Пане о понодоро, ако не е много препълнено.

# 25
Честно казано нищо конкретно освен сафарито не съм планувала. Отбелязвам си места в мапса и вероятно в движение ще решаваме накъде да тръгнем. След сафарито ми се иска да отидем до Алберобело. Полиняно а маре, Монополи, Остуни, Лече са ми в списъка също, но едва ли ще има време за всичко.
ще съобразяваме и с дрямка на детето в колата, а някои разстояния са много кратки 🤷♀

Плажовете от другата страна ме влекат, но може би някой друг път, ако се върнем без деца. Сега по-скоро ще имаме една чанта с бански и хавлии в колата и ако много ни се прииска ще се топнем набързо някъде.

# 26
  • Mostly in my mind
Не си представям аз да планувам нещо в движение. Още повече, че и ние сме с деца. Всичко трябва да ми е организирано. Blush

# 27
Привет, живот и здраве сме планували края на юни 2 седм. пътуване към Апулия с кемпер. Намерих един хубав пътепис на немски, обиколка там с кола под наем, ето линк може да е от полза на някой:
https://routenwelt.de/mietwagen-rundreise-apulien/
Ще видим за какво ще стигне времето, ако някой има отзиви за хубави къмпинзи в региона ще съм благодарен.

# 28
  • Горна Оряховица
Имам някаква идея за Бари вторник - четвъртък с моя приятелка. Просто да убием два дни. Мисля да вземем кола и да идем до Матера   и Алберобело. Не съм разучавала нищо. В този район не съм била до сега. Сега ще Ви чета назад. Според вас какво да включа в програмата. Кацаме в 6.10 сутринта вторник и в четвъртък самолета излита в 14.30, т.е имаме 2 пълни дни и един до обяд. Гледах за кола, че от летището започват в 8 часа и ако искаме по-рано да я вземем ще струва 120лв повече.Може да изчакаме до 8 и от там се чудя как да процедираме. Разгледаме нещо наоколо и следобяд да се настаним в Бари и до вечерта да разгледаме...идеи?

# 29
Имам някаква идея за Бари вторник - четвъртък с моя приятелка. Просто да убием два дни. Мисля да вземем кола и да идем до Матера   и Алберобело. Не съм разучавала нищо. В този район не съм била до сега. Сега ще Ви чета назад. Според вас какво да включа в програмата. Кацаме в 6.10 сутринта вторник и в четвъртък самолета излита в 14.30, т.е имаме 2 пълни дни и един до обяд. Гледах за кола, че от летището започват в 8 часа и ако искаме по-рано да я вземем ще струва 120лв повече.Може да изчакаме до 8 и от там се чудя как да процедираме. Разгледаме нещо наоколо и следобяд да се настаним в Бари и до вечерта да разгледаме...идеи?
И ние ще пътуваме по същото време на отиване. Мислим първия ден да разгледаме изцяло Бари, а следващите дни - съседните градове (Матера, Остуни). Алберобело не ни изглежда интересно и ще пропуснем.

Общи условия

Активация на акаунт