Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 865
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз също още не съм запазила за началото на септември. Причината да се колебая са високите цени на застраховките. Още не съм решила дали да резервирам през check24 или директно от доставчик. Sicily by car дават 10% отстъпка, ако си инсталираш приложението. Но пак си идват над 400 евро за малка кола за седмица. Много е тегава тази Италия с колите под наем и огромното самоучастие. Направо изнудват хората.

# 166
Летище Бари с влак, или автобус до Чентрале Бари.От там до Монополи с влак. После гледаш от Монополи до другите места.

# 167
На каква цена сте закупували билети за отиване и връщане. Излиза ми около 160лева на човек. Плажували ли сте на плажовете там?

# 168
Бари е евтина дестинация и билетите сме взимали около 50 лв двупосочни
Отделно запазваме куфар.
Има хубави плажове, нощувките са евтини.
Хубаво е,  но за почивка ние харесваме Испания.

# 169
Да, имало е и по евтини билети, но сега излизат толкова160лева на човек. Три нощувки за четирима около 400 евро. Това е за края на август. Пътуването ни го виждам по скоро като екскурзия и веднъж, два топваме в морето. За 3-4нощувки, да обиколим Матера и Алберобело и това ще д е, за толкова време. От линковете за автобуси на началната страница, билетите за автобусите са с час, а ако пропуснеш часа, спазва ли се?

# 170
  • Mostly in my mind
160 лв на човек ми се струва супер. Аз не купих билети за 120 лв в началото на септ и сега са 350 лв двупосочни. Sad да уточня, че сме 7 човека, което също влияе на цената. Силно се надявам да ги намалят, за да не се провали екскурзията ни.

# 171
  • София
160 лв на човек ми се струва супер. Аз не купих билети за 120 лв в началото на септ и сега са 350 лв двупосочни. Sad да уточня, че сме 7 човека, което също влияе на цената. Силно се надявам да ги намалят, за да не се провали екскурзията ни.
То не пречи да купиш на отделни резервации 2 билета по 100 лв + 3 билета по 150 и т.н. Накрая сметни осреднена цена на билетите, за да няма сърдити от различните цени. Да очакваш да има 7 билета на ниска цена не е много реалистично.

# 172
Обмислям и другия вариант месец октомври, само за обикаляне без плаж
Не знам колебая се.

# 173
  • Mostly in my mind
То не пречи да купиш на отделни резервации 2 билета по 100 лв + 3 билета по 150 и т.н. Накрая сметни осреднена цена на билетите, за да няма сърдити от различните цени. Да очакваш да има 7 билета на ниска цена не е много реалистично.
Да, и това си мислех в краен случай да направим. Благодаря за идеята.
Иначе 120 лв беше за 7те човека преди месец.

# 174
  • София
Обмислям и другия вариант месец октомври, само за обикаляне без плаж
Не знам колебая се.
Не е лош вариант, а предполагам, че и за плаж ще става, стига да не е минала някоя твърде силна буря. Ходили сме през октомври в отсрещната Гърция. Wink

# 175
За септември може още да се изчака с купуване на билетите според мен. Ако не сте вързани с конкретни дати и под сто лв. може да станат.

# 176
Здравейте, ние решихме вместо с личен автомобил, да посетим Южна Италия със самолет. Вчера си закупихме билети за двама отиване и връщане за около 470 лв. Летим от София с Ryanair. Ще кацнем в Бари в 9:30 часа сутринта. Ще бъдем 8 дни. Искаме тези 8 дни да ги разпределим част от тях Неапол и района и другата част Пулия. Плануваме да наемем кола или от летището или от Бари (от прочетената тази и предишната тема разбирам, че ще е по изгодно да се наеме кола от летището). Спряхме се на doyouitaly за наемане на кола (предложено от темата) даде ни най-изгодната оферта като разгледахме и check24. Плануваме с колата от летището да отидем до Неапол, да посетим Помпей, да останем в Соренто, Амалфи евентуално Капри. На връщане за Бари да посетим - Матера (препоръчва се в темата много да се остане в Матера през деня и вечерта и може би ще нощуваме там една вечер.), Лече, Монополи, Полиняно а Мере, Алберобело и евентуално да отделим един или два дни за Бари.
Вероятно ще оставим колата като се върнем до Бари и ще ползваме влак като съм си изтеглила приложението omio и билети ще купуваме от автомати на гарата.
Освен EasyPark – приложение за плащане на паркинги други има ли?
Отбелязала съм си и места за хапване препоръчани от вас.
Мислите ли, че за 8 дни ще можем да направим този преход без бързане и напрежение? Пропуснала ли съм място което си заслужава да се види?
Бихте ли ми препоръчали места за нощувки които сте посетили и сте доволни? Някой от споделените по назад места вече не са свободни.
В Бари ли да нощуваме и да пътуваме всеки ден до споменатите по горе градове в област Пулия или да спим в някое по спокойно местенце?
Всички съвети и препоръки ще са ми от ползва.

# 177
Доколкото разбрах, през летния период няма да има влакове, а само рейсове. Назад беше писано.

# 178
aDream, благодаря за уточнението, бях го прочела и съм го забравила Simple Smile, но там беше написано само, "че пътуващите между Бари и Матера - от 5 май до 10 септември влаковете се заместват от автобуси". Дали само за тази линия става дума?

# 179
  • Mostly in my mind
И аз съм запомнила,че е само за Матера

Общи условия

Активация на акаунт