Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 973
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
  • Mostly in my mind
Благодаря за ресторанта. Запазвам си го. Нужна ли е резервация?

# 316
  • София
Настаняване в сърцето на стария град на площадче как ви се струва?Плюсове и минуси.Как е разстоянието до плажа и гарата? Моля също така за препоръки за ресторанти
Ако искате автентична атмосфера, старият град е перфектният вариант. Къщите са каменни и държат хлад през лятото, но имат малко прозорци (ако това е проблем за вас). До гарата е около 15 мин. пеша, ние ходихме и до плажа - дотам е около 30 мин. Освен това има и градски транспорт.

# 317
Благодаря за ресторанта. Запазвам си го. Нужна ли е резервация?
Не,
Скрит текст:
ние ядохме - пържена полента и едни кръгли мекички (на съседната маса имаше фамилия италианци празнуваха РД и им носиха в чинии и аз помолих сервитьорката да ми донесе същото Simple Smile) Ядпхме телешка пържола, Лаврак (който ми го обезкостиха), паста и пихме от тяхната бира. Всичко беше много вкусно, но пак казвам, заведението не е лъскаво Simple Smile

# 318
Здеавейте ,резервирахме апартамент в Бари и платихме. Изпратиха ни имейл, да регистрираме личните си карти и да качим селфи, случвало ли се е на някой да се регистрира по този начин.

# 319
И аз пратих снимки на паспортите за check-in.Селфи не са ни искали.

# 320
Ние скоро се върнахме от Южна Италия. Бяхме 8 денонощия. Пристигнахме със самолет в Бари, наехме кола онлайн. Ползвахме - Felirent. Който реши да наема кола или да пътува със собствен транспорт да прочете за ZTL (Zona a Traffico Limitato), че ние разбрахме за тази зона по средата на почивката ни и сега ще чакаме честитките Simple Smile. Когато оправяхме документите за колата попитах няколко пъти дали има нещо специфично, нещо ново и тн отговора беше: лек път и приятна почивка Simple Smile
От Бари минахме през Барлета, след като разгледахме града се запътихме към Салерно. Там имахме три нощувки. Разгледахме града и забележителностите, посетихме единия ден о. Капри. На връщане към Бари посетихме - Позитано, Амалфи, Салерно (останахме да нощуваме 2 вечери), посетихме Матера с една нощувка (бях чела тук, че там си заслужава да се види града нощно време - беше приказно, имаше и някакъв техен празник голям и града беше пълен с хора, но беше същевременно много спокойно), Алберобело и Бари където останахме две нощувки.
Искам да предложа в Бари едно ресторантче, супер обикновено, не туристическо с добри цени за което прочетох тук и благодаря на съфорумката, че беше го споделила - “Dai vecchi amici”. Лесно се намира в централната част е, нямаше външна част което изцяло ни устройваше заради жегата която беше. Потопихме се в обикновена италианска атмосфера.
Когато пристигнахме в Бари освободихме колата. На връщане ползвахме влак до летището, точен, чист, удобен превоз. Може би е важно когато се наема място за спане да сте до спирка на автобус или жп гара, ако решите да не ползвате такси до летището например.
За първи път посещавам Италия и зная, че няма да е за последен Simple Smile
Rent a car как запазихте, предплаща ли се, застраховка имахте ли, искаха ли ви капаро? Много ще съм благодарна да ми отговорите 😚

# 321
Zar4o, наехме колата представително от приложението DiscoverCars - car rental&hire.
Бяхме двама човека и си запазихме малка кола:
Скрит текст:
На място ни дадоха обаче друга кола, пак малка, но със 4 врати. Ланчия. Освен тази сума ни взеха и още 20 евро, но не знам за какво, че ММ се занимава. Депозита пише, че е 700 евро, но на нас ни искаха 100 евро. С пълна застраховка бяхме. Но пак не покрива ако я откраднат - при кражба покриват 50% (но това го казват на място 😂). Не са искали да мием колата при връщане. (пиша това, защото в Португалия когато бяхме преди 2 месеца за един ден наемане на кола ни накараха да я измием от вън Simple Smile)

# 322
  • София
Zar4o, наехме колата представително от приложението DiscoverCars - car rental&hire.
Бяхме двама човека и си запазихме малка кола:
Скрит текст:
На място ни дадоха обаче друга кола, пак малка, но със 4 врати. Ланчия. Освен тази сума ни взеха и още 20 евро, но не знам за какво, че ММ се занимава. Депозита пише, че е 700 евро, но на нас ни искаха 100 евро. С пълна застраховка бяхме. Но пак не покрива ако я откраднат - при кражба покриват 50% (но това го казват на място 😂). Не са искали да мием колата при връщане. (пиша това, защото в Португалия когато бяхме преди 2 месеца за един ден наемане на кола ни накараха да я измием от вън Simple Smile)
20-те евро са за миенето на колата. Joy Миналата година и нашата кола беше от Фелирент. Обаче моят мъж не се даде и не им даде 20-те евро. Joy То и обяснението беше, че в случай, че я върнем много мръсна, трябва да я мият. Ами не им я върнахме много мръсна. Само с нормалната външна мръсотия от 1 седмица каране. Вътре си беше чиста. Но нищо не ни казаха.

# 323
Всички искаме като вземаме кола под наем да я получим измита и ароматизирана. Без да ми напомня някой винаги връщам колата във вида, в който е получена, т.е.измита.

# 324
  • София
sfumato, те винаги ги мият, независимо колко чисти/мръсни ги връщаме. Част от услугата кола под наем е. И честно казано никога не са ни искали допълнително пари, а сме наемали коли в различни държави, включително в други части на Италия. Това се случва за първи път. И не, определено не им ги връщаме мръсни, но да има леко замърсяване от карането по нормални градски пътища е нещо естествено. Не ми се вижда приемливо да търсим автомивка преди летището, особено ако е сутрешен полет.

Сега като се замисля, тези от Фелирент миеха колите си на самия паркинг. Може би затова имаше условие за "много мръсна" кола. Ако е много мръсна, може би се налага да ги карат на автомивка и затова искат 20 евро. Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 16:29 от Таня67

# 325
Преди години в Испания имаше такса почистване, напоследък и там не съм срещала.

# 326
  • В две мъжки сърца
Здравейте, на 21.07 летим за Бари, нямаме запазен хотел все още и моля за препоръка. Как е най- добре да наемем кола и от коя агенция или да обикаляме с влак/ автобус?
Пратих на лични, но кутията Ви е пълна.

# 327
Здравейте, на 21.07 летим за Бари, нямаме запазен хотел все още и моля за препоръка. Как е най- добре да наемем кола и от коя агенция или да обикаляме с влак/ автобус?
Пратих на лични, но кутията Ви е пълна.
Разчистих ☺️

# 328
Здравейте, за началото на септември си взехме билети за Бари. Присъединявам се към питането от предните постове, търся място за настаняване за 3 човека, а също и рент а кар, от който сте доволни.
Благодаря предварително!

# 329
Здравейте, за началото на септември си взехме билети за Бари. Присъединявам се към питането от предните постове, търся място за настаняване за 3 човека, а също и рент а кар, от който сте доволни.
Благодаря предварително!
Върнете се две- три страници назад, зададох такъв въпрос и момичетата отговориха. Но ние решихме поне първите два дни да използваме влак/автобус. Влаковете са хубави, снощи от летището използвахме. Малко да слезем от педалите 😁

Общи условия

Активация на акаунт