Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 965
  • 778
  •   1
Отговори
# 285

Началото на юни е така, разкош.

# 286
  • Mostly in my mind
Иначе в тази статия и в други подобни авторът препоръчва като се отиде до мястото с влак да си симулира покупка на билет за на обратно,където се виждало цялото разписание. Как се прави тази покупка-симулация на билет? Някой знае ли ?

# 287
Някой беше писал, че е наемал колички тип тук-тук, но не съм запазила линка, а не мога да открия поста. Може ли да пише ако види коментара ми?

# 288
Днес трябваше да се настаним в Бари. Имам имейл от мястото за настаняване как им е невъзможно да ни приемат уж поради технически причини. Свързах се с букинг, свързаха се с тях, потвърдиха и съответно сега трябва да търсим ново място. Вероятно ще сме в Полиняно с Маре. Препоръчайте ми къде да вечеряме, моля. Сигурна съм, че е обсъждано, но изобщо не съм го взела под внимание тогава.

# 289
Прехвърлям си питането и тук
Утре пътувам от Бари към София с Ryanair. Ако взема суха, пакетирана паста,.спагети и подобни в ръчния багаж, ще имам ли проблеми?

# 290
# 291
Абсолютно никакви проблеми няма да има за суха пакетирана храна. Аз редовно мъкна какво ли не, а от летището обикновено си взимам моцарела, бурата и разни други течни неща.

# 292
Здравейте , разглеждам esky и има полет до Бари с Buzz и връщане с Wizz на добра за мен цена . Направо си купувам  билетите от сайта нали ?
И пише , че такса обслужване от 17 Е не е включена в цената . Тя как се плаща ?
 PS : За първи път ще пътувам със самолет

# 293
  • София
Здравейте , разглеждам esky и има полет до Бари с Buzz и връщане с Wizz на добра за мен цена . Направо си купувам  билетите от сайта нали ?
И пише , че такса обслужване от 17 Е не е включена в цената . Тя как се плаща ?
 PS : За първи път ще пътувам със самолет
Недей през Еsky! Влез в сайта на Райън и си купи билет за отиване. После влез в сайта на Уиз и си купи връщането. Не се занимавай с посредници!

За подробности и специфични изисквания на компаниите, погледни темите за Райън и Уиз.

# 294
  • Бургас
И аз се присъединявам към този съвет - купувай директно от сайтовете на авиокомпаниите. Ако стане проблем, през посредник комуникацията е много трудна и компаниите не поемат отговорност.

# 295
  • В две мъжки сърца
Здравейте! В неделя сутринта летим да Бари. Имаме 5 нощувки там и искаме да посетим Матера, Алберобело, Остуни, Полиняно а Маре и Монополи. Втори ден е Матера, трети ден са Алберобело и Остуни и четвърти ден Полиняно а Маре и Монополи. Уж гледах и четох да са в една посока и да има връзка и лесен транспорт, но нещо се омотах с тези влакове и автобуси. Сега се оказа, че до Матера няма директен влак, а трябва прекачване и с автобус. Това тотално ме обърка. После прочетох, че и до Алберобело е така. Някъде чета да си купя билети на място, някъде съветват да са онлайн. Толкова се обърках😳. Моля за помощ!

# 296
Здравейте, на 21.07 летим за Бари, нямаме запазен хотел все още и моля за препоръка. Как е най- добре да наемем кола и от коя агенция или да обикаляме с влак/ автобус?

# 297
  • София
Как е най- добре да наемем кола и от коя агенция или да обикаляме с влак/ автобус?
Това зависи от местата, които ще посетите. Ако са стандартните за района, обществен транспорт е наличен и достатъчен. За специфични места, извън очертаните маршрути, автомобил би бил по-удачен.

# 298
Аз със сигурност отново бих предпочела кола под наем. Дава повече свобода, гъвкавост и не е много по-скъпо от това да се движиш с влак, когато сте 4ма. Ползвали сме Filorent и Sicily by car

# 299
Как е най- добре да наемем кола и от коя агенция или да обикаляме с влак/ автобус?
Това зависи от местата, които ще посетите. Ако са стандартните за района, обществен транспорт е наличен и достатъчен. За специфични места, извън очертаните маршрути, автомобил би бил по-удачен.
Сега чета къде бихме могли да отидем. Пътуването ни е непланирамо. Синът ми (17г.)е във Франция от 15 до 21.07 и на връщане самолета му е до Бари и има голям престой до връзката му със София. Решихме с мъжът ми да отидем и ние и да останем тримата за няколко дни. Сега чета какво можв да се види наоколо и какво би могло да впечатли тийнейджър. Ако имате првдложения ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт