Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 987
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Въпросният сайт има ли приложение? Trenit  ли е?
Не е Trenit, Това е :

Понеже съм в Белгия в момента, излиза че не е налично в тази държава в ап-стора, но в Италия си е налично.

# 391
  • Milano
А ти успял ли си да го инсталираш с чуждестранна Sim - карта?
Чела съм преди време, че не са успели дори с италианска е- sim.
Може да са го променили оттогава.

# 392
Хубава идея. Ще го направим. Автобусите за там пак ли тръгват от същото място.
За Локоротондо ли? От същото място, където и за Алберобело. От Локоротондо към Алберобело спират от другата страна на улицата, на която сте слезли. Водачът казва къде да слезете или го питайте. Един тесен тротуар и стълб с табела. Ние, като чакахме, нямаше други хора, и бая се чудихме това ли е спирката.

# 393
Здравейте, от 1 до 5 септември ще сме в Бари и се чудя как да наглася програмата. Пробемът ми е, че градовете, които искам да посетим са повече от времето, което ще имаме и се колебая как да организирам времето, т.к. няма да намаме кола. Според вас възможно ли е в един ден да разгледаме Алберобело, Монополи и Полиняно или ще бъде препускане. Искам да посетим и Лече и Матера, на които ще отделим по 1 пълен ден. Другият вариант ми е 1 ден за Монополи и Полиняно, 1 за Алберобело и евентуално Локоротондо и 1 за Лече или Матера. Вие какво бихте ме посъветвали?

# 394
  • Бургас
Един ден за Монополи и Полиняно, един ден за Алберобело и Локоротондо, един ден за Матера, един ден за Лече.

# 395
  • Mostly in my mind
Здравейте, от 1 до 5 септември ще сме в Бари и се чудя как да наглася програмата. Пробемът ми е, че градовете, които искам да посетим са повече от времето, което ще имаме и се колебая как да организирам времето, т.к. няма да намаме кола. Според вас възможно ли е в един ден да разгледаме Алберобело, Монополи и Полиняно или ще бъде препускане. Искам да посетим и Лече и Матера, на които ще отделим по 1 пълен ден. Другият вариант ми е 1 ден за Монополи и Полиняно, 1 за Алберобело и евентуално Локоротондо и 1 за Лече или Матера. Вие какво бихте ме посъветвали?
И ние сме от 1 до 5 септ.
Понеже сме с деца, програмата е следната.
Един ден - Фазано и Полиняно
Втори ден - Алберобело и Локоротондо
Трети ден- Матера
Ще се придвижваме с обществен транспорт.
Превозът на ден 1 и 2 съм го нагласила, обаче Матера ми е голям зор като нямат влакове.
Днес гледах в една група публикували това разписание за автобус. Пак от въпросното кафе Деа. Обаче часовете на отиване и връщане ми изглеждат много далечни или прекалено кратки. И  не знам...

# 396
  • Milano
Бих избягвала пътуване с влак на 05.09 и със самолет на 06.09 по принцип.
Винаги слагат стачки, като им свърши гаранционният период, т.е. отпуските.

# 397
За съжаление имаме само 3 пълни дни и ако директните автобуси до Матера са само тези, посочени от Лолита може и да отпадне.  Много сложно ми се вижда това с прекачването заради ремонта на ЖП линията.

# 398
  • София
regina. за съжаление аз това не го знаех и съм купила билети за връщане от Бари на 06.09. сутринта в 9 ч., защото бяха евтини. Значи можем да си останем в Италия по-дълго, ако ни отменят полета.
Допълвам: проверих и няма нищо за Бари и Уиз. Да се надяваме, че всичко ще е наред.

# 399
Хайде и аз в темата - винаги ми е бил полезен форума за организиране на пътуването, така че и сега разчитам на вас Simple Smile

Кацаме в Бари сутринта рано на 13ти септември и излитаме около обяд на 17ти. Вече сме били в Матера, Алберобело, Полиняно, Мартина Франка, така че няма да ги повтаряме.

Със сигурност искаме да отидем до Лече, за други места ще решим на момента. Та тука идва чуденето ми - помагайте.
Дали след кацането сутринта в Бари да тръгнем директно с влака към Лече, там да спим, да се мотаем на другия ден и следобед-надвечер да се върнем в Бари?

Или да си направим еднодневен трип до Лече без да спим?

# 400
Хайде и аз в темата - винаги ми е бил полезен форума за организиране на пътуването, така че и сега разчитам на вас Simple Smile

Кацаме в Бари сутринта рано на 13ти септември и излитаме около обяд на 17ти. Вече сме били в Матера, Алберобело, Полиняно, Мартина Франка, така че няма да ги повтаряме.

Със сигурност искаме да отидем до Лече, за други места ще решим на момента. Та тука идва чуденето ми - помагайте.
Дали след кацането сутринта в Бари да тръгнем директно с влака към Лече, там да спим, да се мотаем на другия ден и следобед-надвечер да се върнем в Бари?

Или да си направим еднодневен трип до Лече без да спим?
Пътуването в двете посоки си е повече от 3 часа с регионален влак. По-добре с нощувка, има какво да се види в Лече, а и вечер също е много приятно за разходка.

# 401
  • София
Щом познаваш района около Бари, можеш да планираш и малко повече време в Лече с разходка от там до Отранто, примерно.
Туристическо е, но си заслужава.

# 402
Благдаря Ви, мили хора Simple Smile Решено - кацаме и отиваме директно към Лече. Така ще имаме целия следобед и вечер, както и на другия ден поне до следобед,, чак надвечер ще се върнем към Бари. Този път уж сме решили да сме повече на почивка и да не правим големи обиколки, просто долче фар ниенте.
Чудехме се за Трани - дали да отскочим за обяд таам единия ден, близо е и изглежда приятно с пристанището.

# 403
Хубаво е Трани, да, Молфета също.

# 404
  • Вестерос
И ние сме от 1 до 5 септ.
Понеже сме с деца, програмата е следната.
Един ден - Фазано и Полиняно
Втори ден - Алберобело и Локоротондо
Трети ден- Матера
Ще се придвижваме с обществен транспорт.
Превозът на ден 1 и 2 съм го нагласила, обаче Матера ми е голям зор като нямат влакове.
Днес гледах в една група публикували това разписание за автобус. Пак от въпросното кафе Деа. Обаче часовете на отиване и връщане ми изглеждат много далечни или прекалено кратки. И  не знам...

Нали имало влак до Матера, просто слизаш другаде и от там с автобус. Бяха на често.

На 15 стр. има две мнения за това!

Цитат
Разписанието е двупосочно на отделните снимки. Едната служителка на гарата в Бари ни подведе, че единствения начин да стигнем до Матера е автобус, който тръгва зад гарата в 7:30, билетът се купува, както вече е споменавано от едно кафене/тото пункт.  Цената му беше по спомен 12 евро еднопосочно, а връщането беше едно единствено - в 19:00 часа. Пътуването траеше около час, а автобусът спря на около 25 мин пеша от центъра. За връщането решихме все пак да проверим на гарата и там момичето беше изключително любезно и ни каза възможностите. Автобусите в 15:09 и 15:54 са директни, докато останалите пътуват до Алтамура и от там с влак като пътя отнема около час и половина/два, ако е комбинирано. Спирката за автобуса е точно отстрани на жп гара, а билетчето се купува от жп гарата и струва 6 евро. Не е с фиксиран час, така че купувате и се качвате на който автбус решите.

Цитат
Гледайте разписанието, де.
Влака е само от Бари до Алтамура и обратно. Отсечката Алтамура-Матера се поема от заместващи влака автобуси, което ще продължи до някойси септември(видно е на снимката), докато приключи ремонта.
Купувате си билет като за влак Бари-Матера и с него си пътувате с прехвърлянето на автобуса.
За Матера-Бари моя съвет е да си вземете билет още от Бари или онлайн защото поне Матера Централе също е недостъпна поради ремонт. Има още 2 ж.п.гари в Матера, незнам там как са нещата.
Инфото ми е от преди месец.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:35 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт