Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 583
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Ами като съм седнала на бюрото по цял ден точно там ме натискат и ги разкопчавам. Абе хвърлям ги, със сигурност не е от тях, но дето ще го мисля, по-добре удобни дрехи.

# 196
  • пустинята Гоби
Моите дънки с висока талия са най-удобните, които съм имала - три чифта имам от този модел. Не е проблема в талията, явно нещо не ви пасват.

# 197
Аз вече с висока талия не искам. Подпират ми под ребрата и ме дразнят като седна. С ниска ми е много удобно.

# 198
здравейте, може да звучи смешно, но за пръв път ми се случва да не мога да се изходя цял ден, стомаха е подут, усещам, че имам тази нужда, но не става нищо.
Може ли съвети за нещо леко, преди час и нещо взех някакво специално алое с коприва, надявам се да подейства, но ако може още съвети ?

# 199
здравейте, може да звучи смешно, но за пръв път ми се случва да не мога да се изходя цял ден, стомаха е подут, усещам, че имам тази нужда, но не става нищо.
Може ли съвети за нещо леко, преди час и нещо взех някакво специално алое с коприва, надявам се да подейства, но ако може още съвети ?

Киви 🙂

# 200
Сушени сини сливи, топло прясно мляко...

# 201
Марко краве масло на гладно, примерно колкото чаена лъжица, директно изядено и после течности там каквито си пиеш. При повечето хора действа доста скоро. Ако до сутринта не си свършила работата от другото каквото си взела, направо като станеш хапни маслото - още преди кафе, вода и прочие.

# 202
Момичета, помагайте.. излиза ми ечемик на окото. Как да действам?

От малка не съм имала, а тези, които имах бяха вътрешни и трябваше с операция да се махат…

# 203
Натъркай го с нещо златно (измий бижуто преди това).

# 204
  • Пловдив
След минала гнойна ангина сина ми има остатъчни храчки и лош дъх Confused Освен гърлен секрет как мога да помогна?

# 205
  • София
Питах в другата тема - за разчитане на резултати от медицински изследвания, но понеже нямам отговор там, искам да попитам и тук Flushed

Здравейте. Моля за коментар и аз. От около 5 години абсолютно всяка година при профилактични изследвания СУЕ излиза около горната граница или леко над нея. В момента кашлям от около седмица и ме дразни гърлото, но миналите години не съм имала никакви неразположения по време на изследванията и пак е около горната. Ето от днес:

Ако има отношение прикачвам и липиден профил, а ПКК и нея в скрит текст:

Скрит текст:

На 46 съм.
Определено съм притеснена, а с ЛЛ ще се виждаме към средата на май.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 206
  • Бургас
miamim, случайно да имате миома с обилен цикъл или инсулинова резистентност? Питам заради липидния профил и MCV.

Понякога завишено СУЕ може да е и начална форма на артрит.

# 207
  • София
Миома имах едно време, след раждането 2013 се сви, на последните прегледи гинекологът не ми е споменавал да се вижда.
Цикълът ми е много оскъден - 4 дни менструация, изобщо не е обилна, винаги така е бил. Последните 2 години започна да прескача по месец 1 - 2 пъти в годината.
За ИР последно се изследвах преди 2 години, нямах. 165 съм висока, варирам между 61 - 64 килограма (макар че май килограмите нямат отношение към ИР?).
Имам премахната част от ЩЖ - цял ляв лоб + половината от десен, но до момента не съм пила хормон, по ТСХ не ми изписват. Т3 и Т4 са в норма, но не са оптимални, по-скоро са под средната стойност, но ендокриноложката не го намира чак за пиене на хормон. ТАТ и МАТ са към 0, няма автоимунен процес.
Не се сещам за друго. СРЧ може би.
В липидния триглицеридите не са оптимални, виждам, но от тях ли да е?
За артрит не мога да предполагам, като че ли нямам оплаквания (към момента поне).

Благодаря за отговора.

Едит - триглицеридите са ми над 1 последните 2 години, преди това бяха под.

# 208
Може да е щитовидната. Аз точно това щях да питам, дали има щитовиден проблем.
Макар моето заболяване да е авроимунно, дори с хормони в норма имах леко повишено Суе, което повече от година ми излизаше малко над нормите. Отбелязах при доктора, но каза че не е проблем. После един, два пъти беше в норма и разредих изследванията.

# 209
А хемоглобина колко е?
Майка ми беше с много сериозна анемия и високо СУЕ.

Общи условия

Активация на акаунт