Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 566
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Irene Adler, това му е вторична резекция, след като материалът от предната не е съдържал част от мускула, за да вземе решение комисията ( правена е на друго място). И аз бях учудена, та то пътеката е поне три дни. Явно бързат да се освободят за почивните дни. Иначе имаше такива вливания, но реално само един ден. Свалили му катетъра и го изпратили към вкъщи

# 181
  • София
Ужас. Съжалявам. Много са добри лекарите в Онкологията, но са толкова претръпнали и нагледали се само на най- лошото, че отношението им към хората често е под всякаква критика.
Не се чувствай неудобно и идете при първа възможност. Може да е някакво възпаление, в една от двете болници, които писах, често кърпят несвършена до последно работа. В спешното ще го погледнат поне, не мисля, че ще го върнат, това е тежка интервенция. Успех! Дано се окаже нищо Flowers Hibiscus

# 182
  • Бургас
Irene Adler, това му е вторична резекция, след като материалът от предната не е съдържал част от мускула, за да вземе решение комисията ( правена е на друго място). И аз бях учудена, та то пътеката е поне три дни. Явно бързат да се освободят за почивните дни. Иначе имаше такива вливания, но реално само един ден. Свалили му катетъра и го изпратили към вкъщи

В такъв случай може да са щипнали малко материал за биопсия, което обяснява защо са го "натирили" бързо. Много е тъпо така да разкарват възрастен чорек и да му правят такива интервенции като е можело още първия път да го ниправят.
Дано да се оправи бързо човека.

# 183
  • София
Има ли значение кой ще направи ЕМГ?
Става дума за изтръпване в бедрото от няколко седмици.
Записах час през супердок на свое усмотрение.
Предполагам не се покрива от НЗОК.

# 184
В микробиология вижда ли се състоянието на лактобацилите? Мисля, че се отървах от гъбичките, но имам бяло течение.

# 185
Има ли значение кой ще направи ЕМГ?
Става дума за изтръпване в бедрото от няколко седмици.
Записах час през супердок на свое усмотрение.
Предполагам не се покрива от НЗОК.
Значение дали лекарят е кадърен да направи ЕМГ има до толкова, че ако закачи правилно електродите графиката си показва къде е проблема, ако е неврологичен. Мисля, че се покрива от ЗК. Верно, че отдавна правих и може да се е променило, но не съм плащала нищо.

# 186
Аз само по ДЗО правя. Не съм сигурна дали го поема НЗОК, но ако е назначено от невролог, би трябвало.

# 187
Правих ЕМГ преди 6 месеца. Първо не всички невролози правят т.е. имат апарата и квалифилацията. Отделно мисля не при всички се покрива от ЗК. По спомен аз май го направих по ДЗО, но ми се върти, че изследването не минаваше с директен абонамент. Прегледът мина с карта, но самото ЕМГ е отделно, та нвго или го платих и взех фактура или изобщо не го покриваха, не си спомням. Добре е да се провери всичко това.

# 188
Здравейте, днес бях на гастроентеоролог и той установи, че стомахът ми наподобява формата на осмица, все едно е стеснен, удебелена е стената. Докато си чакам гастроскопията някой дали има идея на какво може да се дължи?
Той предполага, че е генетично, а аз, че е от дънките с висока талия, които започнах да нося тази зима и ще отидат в кофата. Някой с идеи?

# 189
Kalina1985 Каквото и да е, със сигурност не е от дънките

# 190
Всеки си има собствена форма. И моят бил някакъв по-особен, не ми пречи. Не го мисли това.

# 191
Ами аз съм със симптоми, които най-вероятно идват от това, а и съм убедена, че преди не е изглеждал така, но не успявам да намеря предишни прегледи.

# 192
От дънките не е.

# 193
  • Бургас
Освен ако нямаш някаква анатомична аномалия стомаха ти трябва да е над дънките.

# 194
  • пустинята Гоби
Е как от дънките ще се деформира стомаха, тези с висока талия даже са по-удобни, демек здравословни от всяка гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт