Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 560
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Не казвам, че не е показателно, а че не е достатъчно за изясняване. То показва нарушена функция на нервната проводимост. А причините какви са? Защо пък в лактите твърди той?

# 166
  • Бургас
Ако не ви поставят диагноза може да пробвате в Турция.

# 167
Понеже имам същите симптоми, моята невроложка ми каза, че се наслагват проблеми и от шийните прешлени. Шипове имам там. А това със скенер се вижда, не с ЕМГ. Затова е добре цялостно да се огледат нещата.

# 168
Може би е добре да ви насочат към ревматолог. Симетричните болки са характерни. Също така направете тест за лаймска болест.

# 169
Понеже имам същите симптоми, моята невроложка ми каза, че се наслагват проблеми и от шийните прешлени. Шипове имам там. А това със скенер се вижда, не с ЕМГ. Затова е добре цялостно да се огледат нещата.
При майка ми същото по ред на диагностициране, последвала операция на карпалния канал дясна ръка и изследвания доказващи ревматологичен процес...
По-добре да се влезе в болница за допълнителни изследвания (амбулаторно са си доста пари). Като видите там какво ще излезе, препоръчвам и среща с ревматолог.

Аз в момента съм с изтръпвания на ръцете, слабост в лактите и китките и се чудя от лекарствата ли е или е прогресия на артрит. След две седмици съм на преглед, ще мислим...

# 170
melange, напълно те разбирам и съчувствам. Майки сме, винаги се тревожим. Но опитай да не мислиш сега, защото твоето напрежение се отразява и на детето. А и няма да го измислиш какво е. Най-добрият вариант е влизане в болница за изследвания, защото има повече възможности, при това се поемат от касата. Повече лекари, обсъждат заедно резултатите, за пациента е много по-добре.
Не веднъж съм влизала в болница за изследвания, това е рутинно. Често, амбулаторно е трудно и много скъпо да се направят достатъчно добри изследвания.

ПС Все пак, да не е магнезиев дефицит? И той дава подобна симптоматика. Също дефицити на витамини от група В.
След ковид имах страшни проблеми, крампи, схващания, дори не можех да държа прибори за хранене и се оказаха точно такива дефицити.

# 171
Здравейте, някой има ли идея дали върлува вирус с отпадналост, проблеми със стомаха и липса на апетит в момента ?

# 172
Здравейте, може би ми е странен въпросът. Лепнах някакъв лек вирус тип ОРВ / настинка. Вече е 3-4-ти ден, възпалено гърло после и хрема, лекувам симптоматично. От години хващам в зимния сезон 2-3 пъти подобни /без грип/ и винаги протича по сходен начин, първо 1-2 дни гърло, после минава в хрема, като в началото вдигам и темп до 37.5-38гр и усещам отпадналост. Странно ми е, че за първи път не вдигнах температура нито веднъж, само възпалената лигавица. Идея за причината, нали уж повишена темп е естествена реакция на организма? Може ли да има нещо притеснително, нещо не ОК с имунната система или да не го мисля? Предните седмици имах и леко, но постоянно дразнене в гърло и сливици + умора и отпадналост /личният ми изписа Фариностим за 20 дни, имунодобавка за смучене/, не знам дали има връзка.

Също в този случай има ли смисъл да пия примерно Нурофен? Ще помогне ли нещо за самия вирус и налични симптоми, ако нямам главоболие/темп?

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 12:47 от Miss_Kaprisse

# 173
  • София
На баща ми беше направена трансуретрална резекция на пикочния мехур в четвъртък и на следващия ден го изписаха от болницата по онкология в София. Вечерта започна да вдига температура, пие антипиретици, но вдига отново- в момента е 38.3. Нямаме връзка с лекар, само стационарен телефон, но никой не вдига. Нормално ли е тази температура или да отиваме направо там?

# 174
Когато всичко е нормално, човек е с температура 36.5°С
Щом е с 38, значи нещо не е наред и не е нормално. Щом е имало интервенция и след нея Т се е вдигнала, може би едното има връзка с другото. При споменаването на Онкологията... отивайте.

# 175
Miss Kaprisse, не е задължително да се вдига Т при всеки вирус. Съответно не е нужен и Нурофен. Ще ти мине.

# 176
  • София
tedie, отивайте в спешното, няма какво да ги търсиш по телефоните.

# 177
  • София
Чух се с главната сестра, на която се сетих, че имам номера. Каза, че му е предписан антибиотик ( вече има два приема от него) и ако продължи да вдига до понеделник, да отидем. Но сега нямало никой, клиниката не работела събота и неделя, т.к. нямало пациенти.
А и не знам дали в някое спешно отделение на болница, в която не е опериран, ще направят нещо по-различно от сваляне на температура.

# 178
  • София
Ако не е трудноподвижен, аз бих се занесла в спешното на ВМА или Пирогов. Привечер.

# 179
  • Бургас
На баща ми беше направена трансуретрална резекция на пикочния мехур в четвъртък и на следващия ден го изписаха от болницата по онкология в София. Вечерта започна да вдига температура, пие антипиретици, но вдига отново- в момента е 38.3. Нямаме връзка с лекар, само стационарен телефон, но никой не вдига. Нормално ли е тази температура или да отиваме направо там?

Трансуретарва резекция и го изписват на следващия ден? Та той трябва да лежи няколко дни в болница с катетър, през който му се влива разтвор докато не се изчисти урината от кръв. И трябва през нова време да му вливат антибиотик?
Колко голям е тумора, който са му извадили?

Общи условия

Активация на акаунт