Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 551
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря!

# 151
  • София
За съжаление инсулинът не е изследван. Ендото държеше да е само захарта. Може би, за да е от пръстта. Обаче в Цибалаб казаха само от вена правят и аз не знам защо не включих да си доплатя и за инсулин. Преди 10 дни съм го пускала - на гладно е 8, но това не помага много предполагам... А условията са спазени. Само седене на столче с книжка.

# 152
Инсулинът е много важен, не само КЗ. А обременяване не се прави често, трябва да минат 6 месеца.
Ох, кога ще се ограмотят тези ендокринолози?! Не може само КЗ да се гледа....

# 153
  • София
Инсулинът е много важен, не само КЗ. А обременяване не се прави често, трябва да минат 6 месеца.
Ох, кога ще се ограмотят тези ендокринолози?! Не може само КЗ да се гледа....
Да, това го зная. Не знам защо реших да се доверя на лекарката. Уж чета тук из темите от известно време...
Скрит текст:
Аз реално бях намалила много въглехидратите и бях свалила Homa от 3,7 на 1,89; 3,5 кг за 3 мес. А заради изследването 1 седмица ядох, без да прекалявам, но все пак тесто и картофи въобще не ядях преди.
А се чудя дали и лабораторията неще не се бъгна. Резултатът от 120та мин не излиза вече 3 часа след другите, а току-що промениха и ст-стта на 60 мин от 5,38 на 5,05. Досега не бях виждала промени в профил така.

# 154
Притеснена съм. На сина ми правиха електромиография, която е по-лоша от тази, правена преди година и половина. Има някакъв проблем, който явно тръгва от лактите и симетрично прогресира. Лекарят казва, че не може да разбере какво е и иска да ни вкара в болница за по-сериозни изследвания и установяване на причината. Какво ли не ми се върти из главата. Някой с подобен опит?

# 155
Ами нека влезе. Ще му направят и образна диагностика, да се види. Няма смисъл излишно да се тревожиш.
Какви са оплакванията?

# 156
Има изтръпване на пръстите на ръцете, недобър захват при фини движения и слабост в пръстите, болки, крампи. То не е от сега, но преди година и половина казаха, че има синдром на
карпалния канал. Това с лактите сега е отделно, друго и  се развива симетрично. Лекарят каза, че не знае какво е.
Да, ще влезе за изследвания, просто съм притеснена и пиша, ако някой е имал подобен опит, да сподели, защото.
 четох какво ли не и тази неизвестност ме мъчи.

# 157
Синдром на карпалния канал имам и аз, със същите оплаквания. Засега не е за операция, следя го. На дясната ръка.

# 158
Да, но това с лактите е отделно, ново като находка. Няма общо с карпалния канал. Най-ме притеснява, че го е имало преди година и половина, но не така изразено и затова не е обърнато внимание, че прогресира и е симетрично на 2та лакътя, т.е. причината не е трвама. Объркано пиша, но и не знам повече, а и лекарят казва, че не знае какво е.

# 159
Нека влезе в болница. Там ще се изясни какво е. Може нищо да не е. Само ЕМГ не е достатъчно.

# 160
Deva, мислиш ли, че дори ЕМГ да регистрира проблем, може да се окаже, че няма такъв? Не бях се задълбочавала  в това изследване, колко е надеждно?

# 161
Защо да не е показателно? При мен си отговаряше на реалната ситуация.

# 162
Гърне, лекарят регистрира проблем, но не разбира какво е. Това ме притеснява. Да не се окаже сериозно. Иска да ни вкара в болница, което ме ошашака. Значи ЕМГ показва проблем и не знаем какъв. Може всичко да е. И нали ми е дете, тревожа се. На мен да беше.

# 163
  • Бургас
Това ЕМГ не върви ли с някакво разчитане и заключение?

# 164
Сигурно, но лекарят е казал само, че е влошено, не може да каже причината и няма заключение или диагноза. Мен това най-ме притеснява. Защото явно има причина, която  води до нарушение на проводимостта, но... свързано е с лактите или тръгва от лактите. Синът ми не можа да ми обясни точно.

Общи условия

Активация на акаунт