Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
За аудиограма в ИСУЛ много ли се чака, по тел (на общата регистратура) ми казаха, че до обяд се правило?
Не съм ходил отдавна. С направление за УНГ.
За друго място не се сещам...

# 241
Rosita, късмет!!!

bubeto80, би трябвало ЯМР да е по-детайлно и достоверно от скенер.

# 242
Изпрати ЯМР в Кърджали да го разчете Възгечев, при него няма грешка и пропуск.

# 243
Здравейте! Някакви препоръки за хирург във Варна за отстраняване на мастно топче?

# 244
Здравейте, имам странно усещане, все едно нещо ми е влязло в "кривото гърло". Нищо нямам заседнало, преглъщам храна и вода свободно, но след това усещането си остава. Сякаш нещо е влязло в белия ми дроб. Има ли такава нелепа вероятност. Нямам температура. Поемам въздух и издишам свободно. Или е някаква паник атака...Thinking

# 245
.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 22:34 от WonderWoman

# 246
Здравейте, имам странно усещане, все едно нещо ми е влязло в "кривото гърло". Нищо нямам заседнало, преглъщам храна и вода свободно, но след това усещането си остава. Сякаш нещо е влязло в белия ми дроб. Има ли такава нелепа вероятност. Нямам температура. Поемам въздух и издишам свободно. Или е някаква паник атака...Thinking
Обикновено това чувство има при алергия. Например, имах го, когато цъфтели дърветата, сякаш нещо ме дразни в духателното гърло, мислех, че някаква че мухица влезна при вдишването . Бях на лекарства от алергия, инхалатор и пак имах това чувство.

# 247
Изпрати ЯМР в Кърджали да го разчете Възгечев, при него няма грешка и пропуск.
А как става изпращането?

# 248
С Еконт, обаждате се на лекаря, питате колко ще струва, слагате парите в плика на диска и изпращате, отговора също го връща с Еконт. Миналата година беше 60 лева.

# 249
Това с кръворазреждащите обичайна практика ли е? Аз пък за първи път чувам...Раждах секцио преди 12 години и не са ми давали/слагали такова нещо 🙄 или поне не знам... Система имах само първия ден, какво е имало в нея не знам, но след това не са ми слагали нищо, нито в къщи съм пила нещо... Ужас...😒
Как може до сега да не знам за това 🤔

# 250
  • някъде другаде
2023 ме оперираха от миома и ми слагаха в болницата фраксипарин. Изписаха ми и 5 за вкъщи. Тази година ми оперираха щитовидната жлеза и ми слагаха там 5 дена след операцията. При изписването не ми изписаха , но аз пия асперин протект.

# 251
След секцио е различно. Матката в/у повърхността си реално има голяма кървяща рана на мястото на плацентата Thinking Не знам тогава да се слага кръворазреждащо...

# 252
На мен преди 4 месеца след тотална хистеректомия в Доверие ми слагаха фраксапирин 4 дни в болницата. След това ми дадоха да пия само аспирин протект и Натаспин. На близка, оперирала се по същото време в Токуда й дадоха и фраксапирин за в къщи, не помня колко дни. И аз се притеснявах защо при мен така беше, явно има разлика в практиките на различните болници. Но аспирин протект пих 60 дни, толкова беше изписан

# 253
Винаги ли ви таксуват при АГ за микробиология?

# 254
Да, винаги. Ако има значение, не посещавам АГ с направление.

Общи условия

Активация на акаунт