Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Всички газове са от много въглехидрати. Да си оправи храненето. Тестени, сладкиши, джънк, газирани напитки, да ги спре.

# 406
  • София
Джънк и газирано не ползва.
Но яде тестено и сладко доста.
Благодаря ви!

# 407
  • София
Има ли вирус само с втрисане, главоболие и висок пулс/ 90/ при положение, че съм с нисък47? да не е нещо сърдечно, нали съм хипохондрик…?

# 408
Всички вируси са предпоставка за висок пулс.  Аз по това познавам, че се разболявам.

# 409
Понеже трябваше да замине за месец е чужбина, лекарят и е казал че като се прибере ще и направи повече изследвания, за гастрит,за непоносимости,за хеликобактер.
Изписал и е Еманера, Дуспаталин, пробиотик и Дегазин.
И диета Фодмап.
Добри съвети и адекватно поведение от гастро-то.
Low-FODMAP би трябвало да помогне.
Съвсем възможно е газовете и дискомфортът да са следствие само на лошите хранителни навици. При хората с по-чувствителни стомаси често така се получава.
Но задължително направете споменатите допълнителни изследвания. Аз бих препоръчала и дихателен тест за SIBO (в "Genica").

Всички газове са от много въглехидрати.
При дъщерята на потребителката може и да е така, но за жалост, когато е налице някаква патология, газовете вече не се дължат само на хранителния режим. Понякога със седмици се храня супер изчистено и въпреки това, има дни, в които имам доста газове и подуване.

# 410
Според вас два дни за резултат от микробиология на носен секрет достатъчни ли са? Струва ми се, че са прибързали?

# 411
  • София
Понеже трябваше да замине за месец е чужбина, лекарят и е казал че като се прибере ще и направи повече изследвания, за гастрит,за непоносимости,за хеликобактер.
Изписал и е Еманера, Дуспаталин, пробиотик и Дегазин.
И диета Фодмап.
Добри съвети и адекватно поведение от гастро-то.
Low-FODMAP би трябвало да помогне.
Съвсем възможно е газовете и дискомфортът да са следствие само на лошите хранителни навици. При хората с по-чувствителни стомаси често така се получава.
Но задължително направете споменатите допълнителни изследвания. Аз бих препоръчала и дихателен тест за SIBO (в "Genica").

Всички газове са от много въглехидрати.
При дъщерята на потребителката може и да е така, но за жалост, когато е налице някаква патология, газовете вече не се дължат само на хранителния режим. Понякога със седмици се храня супер изчистено и въпреки това, има дни, в които имам доста газове и подуване.
Да ,диетата веднага и подейства, също и лекарствата сигурно. Намерила си е във Виена откъде да си купува безглутенови неща, като се храни в заведение всяка почти съставка проверява дали е подходяща и веднага е минало подуването и болката.
Аз и затова съм толкова притеснена,ако беше тук веднага щяхме да направим тестове и изследвания, най вече за цьолиакия се тревожа. Но....нищо не мога да направя, дори да е това, ще трябва да свикне да спазва диета цял живот.
Сега ще чета за дихателния тест, не съм наясно.
Много се надявам все пак да не са тези сериозни диагнози.

# 412
Здравейте!
В понеделник бях леко облечена и на течение, и във вторник вече ме болеше кръста в ляво. Реших, че са шипове или ДХ. Във вторник и корема ми не беше добре, но за това реших, че са дивертикулите, които имам и започнах Дуспаталин и Нексиум. В сряда, вчера,  свързах двете болки, в кръста  в ляво и корема в ляво и се усъмних в бъбреците. Започнах Уринал акут, Спазмалгон, Нурофен, Аулин- не едновремменно, а през целия ден го редувсх. Нощта се сетих за комбинацията Спазмалгон, Бусколизин и Но-шпа, но и това не ми помогна. Както и чай мечо грозде. Тази сутрин ходих на нефролог, прави ехография, може би имало песъчинки, които са тръгнали по уретъра. Направи ми система Спазмслгон и Но- шпа и мускулно Дексофен, и отново нямах никакво подобрение. Урея и креатинин в норма, антибиотик ми изписа. Кръвното ми е повишено, въпреки терапията ми, температура нямам, но и никакво подобрение нямам. Започвам да се съмнявам, че е нещо бъбречно, защото до сега не ми се е случвало от нищо да не се повлияе болката в кръста. Кожата ми там и в ляво на корема е като нечувствителна, странно е. Чудя се утре дали да търся друг нефролог или някакъв друг лекар. Може би не са бъбреци...Моля за коментар.

Здравейте! След още една безсънна нощ отидох на друг нефролог, който ме гледа много обстойно и според него нито камъни, нито пясъци имам. Пусна ми пак ПКК и СРП, всичко в норма. За всеки случай поиска скенер на корем, заради бъбреците и дивертикулите, но разчитенето чак след празниците, но щом ЦРП е 1,5 се надявам да няма нищо обезпокоително. Даже и антибиотика на вчерашната нефроложка не смятам да продължавам.
Сега като казах на лекарката, че сякаш имам нечувствителност на кръста и отпред на корема, каза да следя за обрив, да не би да е Херпес Зостер, което си го бях помислила също, но и тя като го каза, доста ме постресна. Реших да отида и на невролог, но попаднах на доста кисела докторка, и тя не знае какво ми е, защо ме боли и от нищо не минава. Тя пък иска ЯМР и то на две области, но за днес се изръсих достатъчно, в Токуда, и ще направя по- нататък. Направиха ми Флостерон е Спешното, от който също нямам подобрение и после 2 дена системи с Дексаметазон. До понеделник трябва да съм се оправила, че с ММ пътуваме за Будапеща и не ми се ще да тръгвам така. А пък като си нямам и диагноза...
П.С. Вечер ще слагам свещички Волтарен, поради липса на Профенид.
Тази нощ съм спала горе-долу добре, както си спя по принцип, събудих се без болка, но като се пораздвижих има още какво да се желае. Много мислех за този Зостер и като прочетох, че Флостронът, който ми сложиха мускулно вчера е противопоказен при Херпес Зостер, доста се притесних. Свещичките Волтарен също не били ок с кортикострероиди и се чудя тия лекари в Токуда, уж гледат каква терапия е изписал предходния, не ги ли знаят тези неща. А за предположението ми за Зостер казах и на двете, ама кой обръща да ми обърне внимание. Днес реших да не ходя за системата с Дексаметазон, защото и то не кореспондира със Зостера. Сутринта си направих кръвни изследвания, заради бременната ми снаха, но те ще станат чак във вторник. За сега няма да се виждаме и не смятам да я тревожа предварително. Нямам обриви, доста по- добре съм, почти нямам болки, може би от Флостерона и Волтарена. Резултатите от скенера също ще са готови чак във вторник и не ми остава нищо друго, освен да си замина на пътешествието,  Blush и да си пия обезболяващи, ако все още имам болки.
Чудех се да купя Валтрекс или Ацикловир, ама като не съм сигурна дали е Зостер, пък и този Флостерон, който подтиска имунитета...
Мислех да се обадя на познат дерматолог да се консултирам с него, ама като нямам пъпки и няма какво да му покажа. ЛЛ не вдига.
Надявам се, да не е Зостер!

# 413
  • Бургас
Добре де, как човек изведнъж на 20 год получава цьолиакия. Това не е ли по рождение.

# 414
Автоимунно е, но това не значи че при всеки се проявява от раждането му.
Само че нейното както го описва, изобщо не е само в глутена целият проблем.
А нетолерантност към глутен и още разни работи не е цьолиакия а по-общ проблем по-скоро.

# 415
Много болести са вродени, но си "спинкат". В последствие в живота може да се отключат и човек се разболява. Все пак не си слагайте диагнози без лекар, не винаги е най-лошото.

# 416
Добре де, как човек изведнъж на 20 год получава цьолиакия. Това не е ли по рождение.

Ами, то, предиспозицията си е по рождение, ама не я ясно дали всеки ще я развие и ще прерасне в болест.
Освен това, на 20 организмът все още е много силен и се справя с лекота с повечето неблагоприятни състояние. На 30 и 40 вече нещата не стоят баш така. И от горчив личен опит мога да го потвърдя.

# 417
Момичета, помощ !
Искам да отида на мамолог, но час ми дават за края на юни ..
Имам от няколко дни болка в гърдите ( очаквам цикъл до 2-3 дни, ако има значение).
Усещам сякаш леко топче и естествено съм изключително изплашена и притеснена🥺

# 418
Момичета, помощ !
Имам от няколко дни болка в гърдите ( очаквам цикъл до 2-3 дни, ако има значение).
Болка в гърдите преди цикъл е напълно нормално. Това, че усещаш топче означава, че трябва да си направиш преглед, за да си спокойна. Може да няма приблем. Аз също наскоро усетих топчета към подмишницата и отидох. Оказа се, че просто имам леко увеличени лимфни възли на двете подмишници, което може да се случи от съвсем прости неща като дезодорант, бръснене и т.н. Бях страшно притеснена, но се оказа, че няма проблем. Не се притеснявай, проучи дали има мамолог на друго място, за да не се притесняваш цял месец. Ако имаш възможност за частен прегледа, там почти вседнага те вземат.

# 419
Момичета, помощ !
Изчакай да мине цикъла и виж дали ще е още там това топче....
Това са нормални неща преди МЦ, обикновено след това се успокояват гърдите и всичко е ок.
Също на преглед е най-добре да се ходи веднага след менструация.
Аз винаги си съобразявам прегледите на гърди с това.

Общи условия

Активация на акаунт