Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 977
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
При крампи, схващания - вит. от група В и магнезий.
Цитат
има ли някакви билки/природни средства за прочистване на кръвоносните съдове
Не съм чувала да има такива. Някога съм слагала превръзка със зелев лист нощем, облекчава малко, но не е нещо уау.
Док не изписа ли нещо хепариново за мазане? Венотоници?

ПС Има тема за разширените вени.

# 466
Здравейте.
Аз искам да попитам следното.
Моя мъж беше на лекар.
На лявата страна на шията му има подуване и червено явно нещо е избило подкожно.
Изписа му Йодасепт  маз 2 на ден.
И Гентамицин 2 на ден.
Със марличка .
Обаче от  лекарка не е разбрал заедно ли да ги слага на марлята и след това на врата да поставя или трябва да се редуват двете лекарства.
Ето това е рецептата.
Според вас как трябва да ги ползва двете лекарства.

# 467
  • София/Испания
Според мен,първо се почиства мястото с йодасепт и след това се нанася мехлема/гентамицин /.

# 468
Поотделно се слагат, трябва да ги редува. Йодасептът е маз, не е за почистване.

# 469
Има течен йодасепт.

# 470
Има течен йодасепт, но на рецептата е написано "унгвент", което си е маз.

# 471
Не бях обърнала внимание, извинете.
Да пита тогава.

# 472
Здравейте, момичета знаете ли къде най-бързо излизат кръвни изследвания . Прочетох че в болница Надежда излизат доста бързо. Дали е по добре да отида там отколкото в някоя лаборатория като Цибалаб и тн

# 473
Зависи и от изследванията все пак, някои просто няма как да станат на момента а си искат определено време. Много е общо така.

# 474
Здравейте, момичета знаете ли къде най-бързо излизат кръвни изследвания . Прочетох че в болница Надежда излизат доста бързо. Дали е по добре да отида там отколкото в някоя лаборатория като Цибалаб и тн
а
Ако става въпрос за ПКК навсякъде излизат бързо. В Бодимет, ходя аз и за 3-4 макс излизат. Но има изследвания, които са по-бавни. В болниците като в Надежда с предимство са хората в болницата и тези с прием, другите са след това. Поне на мен така ми казаха, като ме приемаха там.

# 475
Ами ПКК плюс хормони, инсулин и захар тройно.
Хм щом са с предимство пациентите от болницата не знам дали да ходя там. Уж в сайта пише до 2 часа. Ако отида още в 7 часа не знам дали ще излязат до следобяд, че за тогава ми е часа, който се освободи .

# 476
Случва ми се да вдигам кръвно изведнъж от нищото.
ЛЛ ми пусна изследване на ft4, гликиран хемоглобин, холестерол, креатинин.
Кортизол .
Какво друго ще ми препоръчате?
Като имате предвид, че навлизам в менопауза....

# 477
Инсулин.

# 478
Калий, натрий, магнезий, TSH, TAT, MAT, Витамини D и B12, фолиева киселина.

Освен изследванията, силно препоръчително е 24-часов холтер + ЕКГ

# 479
Здравейте! Някой може ли да каже как се събира 24-часова урина, така че да не се замърси пробата? Търсих специални контейнери за урина, но не намерих. Купих един 3-литров пластмасов съд, в който да преливам урината и един по-малък, в който се отделя моментната урина. След това измивам малкия и оставам да съхне до следващото ползване. Има ли нещо друго специфично? Притеснявам се да не компрометирам по някакъв начин 24-часови усилия и пробата да се окаже негодна след това. Като цяло, доста сложно ми се струва цялото нещо Simple Smile

И още един въпрос, какви изследвания се пускат за кръвосъсирване? Това достатъчно ли е:

Общи условия

Активация на акаунт