Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 420

Здравейте 10 пъти пробвам да измеря кръвното си защото ми е зле и и ми излиза това. Пробвах на друг човек и го отчита правилно . Някои знае ли какво значи.

# 421
Вероятно апаратът не го засича, ако е твърде ниско. Опитай на другата ръка. Смени батериите, всичко е възможно. Някъде е описана грешка Е5 какво означава, може би в книжката на апарата.

# 422
Грешка Е5 означава, че маншетът е частично напомпан. Вероятно влиза в съприкосновение с дреха.

# 423
Върлува ли в момента мононуклеоза?

# 424
  • София
Преди две седмици имах кърлеж много малък почти незабележим, извадихме го в къщи. Беше само червена точка на мястото, така до вчера когато забелязах ситен червен обрив, но не биволко око. На хирург ли или инфекционист да отида? Лл е следобяд и не ми се чака…Как може така след време да се зачерви?

# 425
  • пустинята Гоби
На инфекционист по-добре, не знам защо на хирург, кърлежът вече е изваден. Идете задължително да ви предпише антибиотик или там, каквото е необходимо.

# 426
  • София
Защото си мисля да не би да е останала част от кърлежа за да е червено, поне се надявам де, затова хирург.

# 427
Здравейте, имам въпрос и се надявам някой с повече опит или който е наясно да помогне. Бременна съм в 22 седмица, при всяко изследване хемоглобина е все по-надолу, вече е 100. Желязото е в норма, Б12 е в минимума но е в норма, единствено фолиевата киселина ми е по-висока. Хематолога каза че това е от бременността, да си пия хапчетата и до там. Но все пак се притеснявам, искам повече информация. Също ме притесняват и по-високите нива на фолиевата киселина, дали не е вредна. Много ще съм благодарна за малко помощ!!!!

# 428
  • пустинята Гоби
Защото си мисля да не би да е останала част от кърлежа за да е червено, поне се надявам де, затова хирург.
Червеното е нормална реакция, събитието не се е случило много отдавна. Ама е добре лекар да каже какви са рисковете, да назначи лечение, изследвания и прочие.

# 429
Здравейте, имам въпрос и се надявам някой с повече опит или който е наясно да помогне. Бременна съм в 22 седмица, при всяко изследване хемоглобина е все по-надолу, вече е 100. Желязото е в норма, Б12 е в минимума но е в норма, единствено фолиевата киселина ми е по-висока. Хематолога каза че това е от бременността, да си пия хапчетата и до там. Но все пак се притеснявам, искам повече информация. Също ме притесняват и по-високите нива на фолиевата киселина, дали не е вредна. Много ще съм благодарна за малко помощ!!!!
Спокойно нямаш нужда от помощ😄. Хемоглобина е нисък при масата жени. Имаше някакво обяснение, че повече кръв отивала към бебето и не знам точно какво беше. С моето АГ сме го говорили и няма нищо протеснително. Пиеш си желязото и толкова. Б12 също е нисък при много хора, не е нещо страшно още си в границата. Би трябвало да са ти дали някакви витамини за бремненни, чрез тях ще си набавиш всичко необходимо + здравословно хранене. Хапвай си повече месце. Ако приемаш повече фолиева говори с АГ да намалиш.

# 430
  • Бургас
Преди две седмици имах кърлеж много малък почти незабележим, извадихме го в къщи. Беше само червена точка на мястото, така до вчера когато забелязах ситен червен обрив, но не биволко око. На хирург ли или инфекционист да отида? Лл е следобяд и не ми се чака…Как може така след време да се зачерви?

По принцип се препоръчва като извадите кърлежа да го закарате в специална лаборатория да го изследват за Лаймска болест.
Напоследък покрай един известен певец, който е болен от това, четох много по темата. Хич не е шега работа тая Лаймска болест.

# 431
Здравейте, преди три седмици реших, че ще помогна на мъжа ми да премахне една пъпка под мишницата (доста твърда с връх). Много гной излезе, но на другия ден го заболя много и се наду. Маза я с Йодасептон и Гентамицин. Спря да маже, подутината спадна, но е много червено и има нещо като рана в средата, твърдо е. Не мога да го накарам да отиде на лекар. Хирург ли да търся ? Бихте ли препоръчали ?

# 432
Здравейте, преди три седмици реших, че ще помогна на мъжа ми да премахне една пъпка под мишницата (доста твърда с връх). Много гной излезе, но на другия ден го заболя много и се наду. Маза я с Йодасептон и Гентамицин. Спря да маже, подутината спадна, но е много червено и има нещо като рана в средата, твърдо е. Не мога да го накарам да отиде на лекар. Хирург ли да търся ? Бихте ли препоръчали ?
Аз лично бих потърсила дерматолог. Хирурга знае само да реже и не виждам смисъл първо при него да се ходи. Нека го погледне кожния. Може да е било някакъв цирей или нещо подобно. Не е хубаво да се стискат пъпките.

# 433
  • София
Някой запознат може ли да каже за кабинетите на поликлиниката във ВМА дали се записва час или отиваш и си чакаш реда? И за какъв лекар съм, при положение, че от две седмици усещам грапавина по лигавицата на бузите в устната кухина?

# 434
  • София
А аз търся много добър лекар УНГ за възрастен.Касае се за намален слух .Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт