Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Дерматолог д-р Антоанета Йорданова Скин консулт.

# 511
Не се притеснявай от продължително приемане на антибиотик, няма да ти стане нищо.

Аз да питам за читав дерматолог, ако някой може да помогне с име. За София става въпрос, за дете.

Доктор Росица Денчева, клиника Ривърс.

# 512
  • Бургас
Помощ.
От половин час имам някакви подобни калейдоскопски цветни отблясъци на зрението. Някой имал ли е такива? Случвало ми се е само веднъж до сега, но мина за няколко минути, а сега продължава повече.
Какво е това?

# 513
  • София
На мен ми се е случвало като ми падне кръвното. Така ми присвятка, след което ми причернява(става ми черн пред очите и припадам).

# 514
При мен се получава нещо подобно, преди да получа епизод с мигрена.

# 515
  • Бургас
И аз четох, че може да предшества мигрена. Аз по принцип си имам мигрена, но не винаги имам аура, а ако имам е много по-различно. По скоро като замъглени участъци.
Притеснявам се да не е нещо по-сериозно.

# 516
Светкавици в окото могат да бъдат симптом на отлепяне на стъкловидното тяло, или ретината. Трябва да отидеш утре на очен лекар, да се види причината. Не е добре да се бавиш, ако е ретина.

# 517
Irene Adler Ако бях на ваше място, утре щях да отида на очен лекар, особено след като казвате, че проблемът не е за кратко. Очите не са за подценяване.

# 518
Здравейте, момичета!
Как протичат гастро/колоноскопия?
Днес мъжът ми отиде на преглед в "Сърце и мозък" Плевен. В 18ч ми каза, че да му правили кръвни изследвания и чака за гастро- или колоноскопия, не разбрах. Телефонът му дава свободно, не вдига от 18:30 ч.
От вчера сутринта е с обилно студено потене и чувство за подуване на стомаха, имаше многократни позиви, но не се изхожда. Преди Плевен е ходил в 3 други болници във В. Търново. Не бил за кардиологично, в друга са му казали да се нахрани и ще му мине и от последната са го насочили съм Плевен.
Възможни ли са усложнения от интервенциите? Вече ми минават и лоши мисли през главата.

# 519
didka-moni Гастро/колоноскопиите вече се правят под пълна упойка и заради това няма да ви вдигне. А относно безопасността, самата процедура представлява вкарване на тънък маркуч с мини камера отпред или отзад и рискът от усложнения е минимален (почти е невъзможно). Така че няма за какво да се притеснявате

# 520
Колоноскопия не се прави веднага, трябва подготовка за нея - прочистване на стомашно чревния тракт. Като продължителност двете процедури (заедно) са около половин час и до минути след това излизаш от упойка. Едва ли някой ще ги прави в 18-19 часа... Обади се в болницата щом нямаш връзка толкова време, все пак от 18 до почти 23 когато си писала, е доста време.

# 521
Благодаря ви!
Обадиха ми се от болницата. Тежка операция.Скъсано черво, рязали, шили, сложили стома. Не дават гаранции, мислят, че шева няма да издържи. Утре сутринта ще ми обяснят на място.

# 522
Пожелавам да се стабилизира човека и лошото да е зад гърба ви !

# 523
И аз предположих перфорация, но не исках да те плаша.
Стискам палци да се оправи!

# 524
Съжалявам да прочета това. Късмет пожелавам и да се възстанови!

Общи условия

Активация на акаунт