Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 930
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Взимам добавка, но явно не е достатъчно. Страхотно мъчение е... 😔 Обичам слънцето.

# 571
Там вече ти си знаеш какво правиш и какво ти е нивото. Ако не успяваш да го наваксаш с текущата ти доза, значи ти трябва по-висока. За кого колко ще е това - зависи от много неща и може да се различава много, затова умишлено не пиша числа. Теб те интересува твоята стига ли ти, а не аз или някой друг колко взема.
Но все пак, ако е нещо от най-масовите с по 400 IU, да знаеш че нищо не правиш с толкова. Нямам обяснение защо са толкова масови, като такива дози витамин Д за възрастен са почти в сферата на хомеопатията...

# 572
Комбиниран взимам с К2, 10000IU е...

# 573
Не е хич малко ако това ти е дневна доза. Магнезий предполагам си знаеш че също трябва към него.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:08 от natka

# 574
  • все тук
Здравейте, не знам дали някой се е сблъсквал с моя проблем - след като попрочетох, анализирах ... стигнах до извода, че имам синдром на парещата уста. От около месец усещам едно странно парене в задната странична част на езика и в небцето. Нямам никакви зачервявания, гъбична инфекция (пуснах гърлен секрет), афти, бели петна и т.н. Дали знаете как да процедирам, или да си го търпя и да се надявам да мине?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:11 от Дораан

# 575
И аз вече не изгарям, откакто оправих нивата на витамин Д. Ползвам слънцезащитен лосион, но само първите 2 пъти. После без, само за лице.

# 576
Кръвни изследвания правени ли са (ПКК, B12, цинк, желязо, фолиева киселина)?
Ако всичко е в норма, може да пробвате да смените пастата за зъби. Ако и това не помогне, значи е заради стрес и напрежение, и трябва да се справите с тях.
Здравейте, не знам дали някой се е сблъсквал с моя проблем - след като попрочетох, анализирах ... стигнах до извода, че имам синдром на парещата уста. От около месец усещам едно странно парене в задната странична част на езика и в небцето. Нямам никакви зачервявания, гъбична инфекция (пуснах гърлен секрет), афти, бели петна и т.н. Дали знаете как да процедирам, или да си го търпя и да се надявам да мине?

# 577
Не е хич малко ако това ти е дневна доза. Магнезий предполагам си знаеш че също трябва към него.
Еднократна дневна доза е и магнезий взимам.

# 578
Не знам тогава, то и бавно се вдига де, точно Д иска време и то не дни или някоя седмица... Освен и че лесно се изчерпва при всяко боледуване, възпаление и какво ли не.
Аз също вземам целогодишно добавка, ако искам някакви прилични нива. Това че лятото нямало нужда да ми го разправя който иска, за някои може да е така но не за всички.

# 579
Здравейте.
Интерисува ме някой възрастен пил ли е добавката "брейн бустер" и ако да има ли ефект. Четох мнения предимно, че е давана на деца, а аз се интерисувам за възрастен.

# 580
Като гледам показанията за даване на тази добавка, то тя е предимно за възрастни. В Бг-мамма най-вероятно е коментирано повече за даване на деца, просто защото повечето сме майки...
Скрит текст:
При мозъчно-съдова болест за подобряване на кръвообращението и при последствия от остро нарушение на мозъчното кръвообращение;
Отслабване на паметта, старческа деменция;
За намаляване на тревожността при реактивни депресии;
За повишаване на силата и бързината на нервните процеси;
За повишаване на умствената и физическата работоспособност;
За антиоксидантна защита;
След хирургично лечение на главния мозък и съдовете му;
Високо нервно и физическо натоварване.

# 581
paneva_a, благодаря Ви и аз това го пречотех, но коментарите бяха все за деца, давана им добавката, за да проговорят, да не са разсеяни, за повишаване на физическата активност и т.н., та затова исках мнение от възрастен, ако е пил добавката, смятам да я поръчам, а не е евтина все пак, за първи я чувам!

# 582
А, не е нещо ново а си е от години на пазара, купуват я и за възрастни, аз пък за деца не се бях сещала да се дава. Но си е скъпичка и съответно не е най-често купуваното нещо наистина.
Все пак си е добавка а не лекарство, не знам на колко и какви ефекти се надявате, едва ли да е нещо драстично.

# 583
natka, изписано е за оросяване на мозъка и подобряване на паметта.

# 584
  • все тук
Кръвни изследвания правени ли са (ПКК, B12, цинк, желязо, фолиева киселина)?
Ако всичко е в норма, може да пробвате да смените пастата за зъби. Ако и това не помогне, значи е заради стрес и напрежение, и трябва да се справите с тях.

Желязото и вит. Д са под стойности, набавям си ги в момента с таблетки. Може и от това да е, а четох, че може да е страничен симптом на пременопауза (аз навлизам)

Общи условия

Активация на акаунт