Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 339
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Напоследък мъжът ми е под голям стрес в работата и в някои лични ангажименти и като допълнение на това преди 2 седмици ни си роди 2ро детенце. Та сега освен напрежението добавяме и безсънието.
Бихте ли препоръчали нещо без рецепта, което би помогнало в случая?
Основно ми се иска да е нещо, което да помогне за съня, но ако в допълнение може да му помогне и за тази нервност и напрежение, ще е чидесно. Hug

Атаракс е много добър за сън и освен това отпуска и успокоява, намалява напрежението. Не води до привикване. Може да си взема вечер по 1 таблетка преди сън.

# 676
За сън, а и за нервната система- Магнезиев бисглицинат и В6. Ще трябва да се понатрупат поне седмица.
И Симпатил също може да пробва.

# 677
Аз харесвам за успокоение и безсъние Дормиплант. Той е лек и на билкова основа.

# 678
Това кърлеж ли е?

# 679
# 680
Здравейте,
Напоследък мъжът ми е под голям стрес в работата и в някои лични ангажименти и като допълнение на това преди 2 седмици ни си роди 2ро детенце. Та сега освен напрежението добавяме и безсънието.
Бихте ли препоръчали нещо без рецепта, което би помогнало в случая?
Основно ми се иска да е нещо, което да помогне за съня, но ако в допълнение може да му помогне и за тази нервност и напрежение, ще е чидесно. Hug
Няколко пъти чета поста и не схващам Thinking Имате бебе на две седмици, бащата е нервен от нещо друго, но сега от бебето му се е добавило безсъние и търсите успокоително за добър сън?

Ако се успи с приспивателно, няма да помага за бебето нощем. А ако може да си позволите, да не помага нощем, нека спи в друга стая (например при по-голямото дете) на тихо и без принудителни събуждания.
Добрия сън определено помага за намаляване на нервността. Но пък майката колко време може да издържи, осигурявайки лек и спокоен сън на дете, бебе и татко, за сметка на своя сън Thinking

# 681
peneva, не съм се изразила правилно.
Безсънието вечер при мъжът ми е от преди това, но досега все успяваше да компенсира по един или друг начин.
Сега с 2рото дете е по-трудно, защото той поема почити всичките грижи по баткото през деня на този етап.
Не мисля, че обаче семейната ни ситуация има отношение към въпросът ми. Grinning
Просто търся нещо на билкова основа и без привикване, което може да помогне за по-добър и пълноценен нощен сън.

# 682
Предлагам Алора - не успива много и не пречи на дневните дейности.  Едно леко вътрешно отпускане... Поне на мен така ми действаше Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:04 от peneva_a

# 683
Ето част от тях.
Bacillus Indicus
Bacillus Clausii
Bacillus Subtilis
Bacillus Licheniformis
Bacillus Coagulans

В България съм ги открила САМО в един продукт.

Освен това и Lactobacillus reuteri, която също почти я няма в повечето от широко продаваните.
На БиоГая са с Ройтери всичките - един или 2 щама, плюс евентуално още нещо към тях. Но повечето им са с модификация на този щам който първоначално е изолиран от човешка кърма. "Пипнат" е понеже оригиналният има и някакъв ген който може да доведе до резистентност към антибиотици, не запомних всички подробности но заради това оригиналният не се влага в продукти а слагат модифицирания DSM 17938.
Чувах нещо за продукт с по-висока потенция но не знам какво направиха последно, че повечето са им в дози за малки деца или за бебета.
Аз си заквасвам кисело мляко с такъв, напоследък доста популярност набра това нещо. Врътня е но за веднъж на седмица или даже 10тина дни се прежалвам да хлопам бурканчета Grinning
Другият с Ройтери от популярните дето съм мяркала беше някакъв специфично насочен за борба с Хеликобактер Пилори, там пък е друг щам. Те са много, май над 200 щама са все Л. Ройтери, не всичките са изследвани обстойно а от които са - не всички имат доказани ползи.

# 684
  • Бургас
Да, предимно за борба с хеликобактер го дават. Не съм наясно с щамовете. Аз съм си купувала от чужбина. То май ще се окаже, че повечето са някакви дето нямат никакъв ефект за организма ама се продават на луди пари.

# 685
Ирене, от изброените кой намери тук? И откъде?

# 686
Не е само за хеликобактер, аз и малко не вярвам чак на всичко дето "обещават" с тоя йогурт но има и много народ доволни и подобрили дългогодишни чревни проблеми, в това число СРДЧ, SIBO, някои ментални предизвикателства и какво ли не. Аз такива работи не ми е известно да имам, при мен имаше драстична промяна в качеството на съня и това е най-осезаемото.
От известно време подхванах и L. Gasseri по същия начин, с него също става и йогурт. Някакви неземни чудеса не очаквам, но се чувствам добре, а пък са и вкусни и двете.
Има и някакви други схеми за който не яде млечни, но аз си ям кисело мляко и без това, та тях не ги и прочетох.

# 687
  • Бургас
Ирене, от изброените кой намери тук? И откъде?

Повечето ги има в Проспор биом. Не зная доколко са качествени щамовете там обаче. Но като цяло като ги пих за първи път имаше голямо подобрение при мен. За съня също потвърждавам и при мен се промени, преди се стрясках като луда.

Кисело мляко ако ям купено от хипермаркетите получавам киселини. Не зная какво им слагат вътре. За това изцяло съм го спряла. Както и млечните като цяло. Единствето в Турция нямам проблеми и пия от техния айрян в бутилки. Явно там още не са го натъпкали с химия. Още си спомням зимата януари как бяхме забравили един яйрян в колата за един ден се вкисна.

# 688
Здравейте, на някого случвало ли му се е нещо подобно и да се притеснявам ли? Личната ми лекарка е на 400 км и не знам дали да търся лекар наблизо

Тази седмица вторник-сряда почнах да се чувствам странно, все едно леко ми се върти главата, също някаква слабост или не знам как да го опиша в прасците и ръцете, в началото като че ли по-сковани ги чувствах, после някак си се промени все едно потрепват все едно съм вършила усилена физическа дейност. Единия пръст на крака ми се сгърчи също. Няколко дни ми е едно странно пред очите. Според вас на какво може да се дължи? Пия достатъчно вода, на 33 г съм. На моменти май не го усещам, но е така последните няколко дни

# 689
Да не е магнезиев дефицит? Крампи, потрепване, неволни движения, световъртеж могат да са такъв признак.
Също и витамини от групата В - В12, фолиева, В6.

Бях 2 месеца така, пих магнезий, но ЛЛ ми го увеличи на 1000 на ден, каза, че ми е малко, щом сиомптомите продължават, пих също и витамини В.

Общи условия

Активация на акаунт