Хазаи на София

• 650
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми отдаване на апартамент под наем и исках да задам следните въпроси към тези, които са се сблъскали вече с реалността:

Има ли хазаи, които използвате брокери за отдаване на наем и защо?

А за тези, които не използват как се справяте и колко бърз и лесен е процесът?

Навлязъл съм в групите по фейсбук и като питам хората, разбирам, че за един два дни успяват да ги отдадат. Някои седмица, някои две спрямо цената и обзавеждането.

Въпреки това има много брокерски агенции, които се занимават с наеми и имат и клиенти. Затова ми е интересно защо бихте избрали агенция пред сами да го отдадете?

Също така има ли някой, който използва агенция за менижиране за дългосрочно отдаване, коя и защо. По-конкреетно, хората, които си живеят в същия град.

# 1
Да, аз отдавам с агенция. В началото опитах сама, публикува си обявата, но се обаждат само брокери. Нито едно частно лице. Телефонът ми се подпали, огледи през половин час, идват само брокери с клиенти на които си личи че не могат да намерят нищо. Затова се доверих на агенция, казах какви са ми критериите за наематели, дадох им ключ и вече 10 г. само с тях работя. Не съм останала разочарована. Винаги читави и безпроблемни наематели са ми намирали.

# 2
Здравейте, аз да попитам. Някога налаго ли ви се е да дадете този 1 месец предизвестие на наемател да напусне?

# 3
Аз дори не го пуснах на пазара, една колежка се нанесе директно с приятеля си. Така хем съм спокойна за жилището, хем не съм се занимавала с брокери. Дори да бях пуснала обява, пак щях да отрежа всички такива.

# 4
  • София
В този подфорум има тема за отдаване под наем, полезна е и за двете страни - потърси я. Ще получиш много добри съвети по всички въпроси.
Там сме и алчните наемодателки, и търсещи.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1756145

Общи условия

Активация на акаунт