Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 577
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
  • Melmak
Не знам какъв е този партньор, който би оставил другия в болест? Казвам го, защото тук се даде пример, че дори да не е инвитро, може да е друг проблем със здравето. Така е. Мм в момента е с проблем, сериозен, за цял живот. Не сме вярвали, че ще ни се случи. Ми последното нещо, което се сещам е да го зарежа или да го оставя да се оправя сам. Такъв партньор не е никакъв партньор.

Има разлика дали е "в добро и зло", като се очаква злото да не се появи или, ако се появи, да е след минимум десетилетие, или направо "в зло" - да е от началото с проблеми. Много хора не биха се ангажирали тепърва да стартират връзка с човек с налични проблеми, а биха подкрепили дългогодишен партньор.

Имах съсед на летния ни дом, който имаше МС. Когато приятелката му е разбрала за диагнозата го е напуснала. И я разбирам, и не. Дали инвитро, дали нещо друго, изпитание е. В началото имахме финансови проблеми и устояхме. Сега здравословните проблеми. Никой не се жени и не се събира с друг човек с идеята да имат проблеми. Просто се случва и или устояваш, или не!

# 166
  • Сф
12 страници се говори какво ли не и за какви ли не случаи от живота, но се забравя най- важното. Един мъж, ако иска дете от жената до себе си, ще обърне света да направи всичко възможно. Аз съвсем се обърках вече. Авторката бебе ли иска, семейство ли, партньор ли, превенция на здравето си  чрез забременяване ли що ли. Аз не прочетох да имат брак дори, мъжа да е длъжен нещо на
 нея ,освен казани някакви приказки във времето, които на всичко отгоре в афект се изменят към лошо отношение. Авторката също не била наясно с процедури, фондове и подобни . Ее, това ако не е пълна каша , здраве му кажи!
Кое се гони на всяка цена, ако може да каже. Защото накуп не изглежда добре и постижимо.

# 167
  • София
12 страници се говори какво ли не и за какви ли не случаи от живота, но се забравя най- важното. Един мъж, ако иска дете от жената до себе си, ще обърне света да направи всичко възможно. ...

Ето това е същественото.
Никога няма да забравя как преди години, когато племенницата ми имаше репродуктивни проблеми и започваха ин витро, на нейните притеснения съпругът й каза: "Толкова те обичам и искам да съм с теб, че ако можех аз щях да го родя това дете, само и само да не се чувстваш зле, минавайки през всичко това!" Слава Богу, имат вече 4-годишни близнаци.

# 168
  • Paris, France
Наскоро ми се случи нещо доста плашещо за мен, свързано с цикъла ми, и предвид, че майка ми почина от РМШ на ранна възраст, фокусът ми бе изцяло върху нуждата да проверя, че не трябва да тръгна към лечение, а към бебеправене. Не мога да опиша всичко, през което преминавам, защото наистина е сложно, трудно и болезнено, емоционално и физически, предвид годините ми, натякването от обществото и житейския ми опит.
Единствено имах нужда от подкрепа от човека до мен, като вместо това получих залъгване и обвинения.

Скрит текст:
Колкото за детето от познат - и двете крайни мнения са правилни и грешни. Според мен обвързването с човек, с който имате фундаментални противоречия, би било много токсично за детето, защото докато бъде отглеждано ще бъде свидетел на конфликтите, произлизащи от тези противоречия.
Съжалявам за майка ти. В мир да почива! 💐

РМШ не е наследствен. В над 99% от случаите се предизвиква от няколко онкогенни щама на вирусите ЧПВ. Може да има генетичен компонент при разни мутации за усвояване на В12 и фолиева киселина. Това гинеколог би трябвало да ти го е казал. Отиваш и се изследваш:

1. За HPV. Ако има - лечение.
2. За нива на В12, фолиева и Д3.
3. MTHFR мутации.

Според резултатите от мутациите приемаш метилиран фолат, метилкобаламин, аденозилкобаламин ако не може да отметилираш кобаламин и Д3, който е важен и при бременност. Забравяш за обикновени В витамини.

Продължаваш су с ежегодните цитонамазки.

Това е.

Няма какво да се филмираш и депресираш.

Щом хармония в двойката ти е важна, зарежи въпросния ако можеш и си прави ин витро с донорски материал. Това, че сегашният е възрастен и с лоша спермограма много ти сваля шансовете и качва разходите.

Май всичко ти е на каша в главата. Помоли Fever Ray или друг да ти напише стъпките за здравната каса като списък! Поне няма да се луташ.

# 169
То, че не е партньор, не е, но дали е лош човек? Трудно е да се нагърбиш с такъв ангажимент от гола отговорност. Сигурно мъжът си представя , че с някоя жена може да си има дете и без да преминава през тия финансови и медицински процедури. Ако е така, по-добре е  да го заяви и да не губи времето на авторката.
Докато оправдаваме, извиняваме и прощаваме лошите действия и бездействия, мъжът е добър човек, да. Просто за толкова години не е видял, чул, разбрал, никой не му е казал, че е лошо като каже нещо, да вземе и да го свърши.

# 170
Разбирането обикновено е свързано с поемане на ангажименти, а не с изпълнението им, когато същите са в дългосрочен план. От тук идва и разочарованието ми - когато дойде време за действие, реално такова не настъпи.

Никой няма гаранция, че ще случи на здрав и успешен без никакви спадове партньор, или че няма да се появи заболяване, което да прогресира бързо и да повлияе на живота. Точно в тези моменти се проявява реалното лице на човека - дали ще бъде до теб, дали ще те напусне понеже е неуверен и страхлив, като това не е лошо. Хората са такива каквито са, а не каквито приказват, че са.
Има хора, които са до теб в добро и в лошо, има и хора, които не са, но те трябва открито да заявят това. Залъгвайки те, реално са едни лъжливи страхливци.

Много хубаво мислиш, но да го беше приложила спрямо сегашната ти "дружка"
Отдавна си знаела, какво чакаше не знам.
Смени терапевта.

# 171
  • Paris, France
Сигурно мъжът си представя , че с някоя жена може да си има дете и без да преминава през тия финансови и медицински процедури. Ако е така, по-добре е  да го заяви и да не губи времето на авторката.

С неговата лоша спермограма и на неговата възраст ще е много лесно да не мине през никакви процедури, да. Млади жени се нареждат на опашка да ги оплождат 40г скъндзави чичковци. Много лесно ще ги привлече, особено както всяка втора под 30г не ще деца.

Мъжете много добре знаят къде са на стълбицата на популярността, както и ние, жените знаем. Щом е с авторката, едва ли мисли, че лесно може да привлече друга. Ще си седи с нея, дори и да не успеят да имат дете, защото е търсел стабилно осигурена (разбирай саноосигуряваща се) и да не влага в жената или връзката.

Няма да и го каже. Няма да поиска да се разделят. Топката е в нейното поле.

# 172
  • Out of the Mix
Невена, така е, може да не преритва всяка 30 годишна, но бързо минават 3-5 години и нещата се променят.
Един познат на 48 се загаджи с 34 годишна, година по-късно вече с бебе.
Хамилтън и Ди Каприо все още нямат деца.
И аз, като теб със звездните сравнения. JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 173
Невена, така е, може да не преритва всяка 30 годишна, но бързо минават 3-5 години и нещата се променят.

Е, щом на 48, значи и на твоята улица скоро ще изгрее слънце.

# 174
  • София
Той е бебе, няма зор.

# 175
Ти хубаво се нареди до Ди Каприо,ама пари колкото него имаш ли? За слава и успехи няма да питам.
На тази 34г. дето родила от твоя познат на 48г,какво не й е наред?

# 176
  • Out of the Mix
Mr. Green JoyFlowers Rose

==================
Karina, съвсем наред са си, модерни, зрели хора.
Това не е, като 20-25 годишна с 40-45 годишен.
Не питай за славата...Stuck Out Tongue Winking EyeGrinning

# 177
  • Paris, France

Да, правилно. Добавям Венсан Касел, Тръмп, Мъск, Джони Холидей. Съмнявам се, че са се скръндзотили като господина от темата и обещавали пари за нещо си, но като дойдело време да се плаща, забравяли.

Сещам се и за Роберт Мугабе, чийто единствен син умира докато е в затвора, а съпругата му не може да има повече деца. Живее 20 или 25г без деца и нито се развежда, нито има извънбрачни. На почти 60г забремени секретарката си и като почина жена му се ожени за нея и имат още 2 деца. Секретарката е била към 20-22 годишна, а той няма 1.70м. Сигурно и в България има такива. Вече е покойник, а секретарката и децата и са из Хонг Конг в милионерските квартали.

Упорито забравяш, че господинът има лоша спермограма и дори и да намери млада, ще се наложи да минава през подпомагане на зачеването. Едно е жена да си намери 48г гадже и да решат да имат дете, друго скръндзор да се хареса на 35 годишна, която да се съгласи да се подлага на процедури за да забременее, че и да плаща, било то и половината. Тези процедури вървят с много скъпи изследвания, някои от които касата изобщо не покрива.

Мъже като този си кютат с която ги търпи. 

И за кой Хамилтън става дума?

# 178
Цитат
преди това имах 7 г. токсична връзка с нарцисист

Понякога привличаме точно такъв тип мъже. С което искам да кажа, че и сегашният е възможно да е нарцисист. Тези обвинения уж под афект, това невиждане на собствените проблеми (кофти спермограма), нападки към партньорката и смачкване на самочувствието ѝ (че не знаел дали (си заслужава) да инвестира в нея), егоизъм със сигурност... Да, може да не се е разгърнал все още в пълнотата си, или авторката да не вижда знаците, но от такъв мъж грижовен баща няма да стане, по-скоро само проблеми с него в бъдеще. По-добре с донор.

# 179
  • Out of the Mix
Голяма си забава, Невена. Joy

Е как кой...Люис, ама в момента Ферарито е бавно и много не върви. WearyCar

Горджъс, забравих да добавя одеве, не просто бебе, сукалче съм. Laughing
A жената, ако не е "Фея", няма да стане. Smile

Общи условия

Активация на акаунт