Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 419
  • 388
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Печено агне е било винаги част от трапезата и продължава да бъде част от традицията.

# 76
  • Сливен
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
-определено "боренето" със яйца, което продължаваме да спазваме.

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
-Ще го дабавим/сиренето /във салатата.

# 77
  • София
Традиционно правим козунаци, боядисваме яйца и понякога ходим на църква. Сирене "Президент" бих включила в яйчен пастет като гарнитура на зелената салата.

# 78
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - Всяка година у нас от край време за Великден се месят домашни козунаци. Събираме се близки и роднини, за да празнуваме.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - Бих го добавила към разядки, а иначе обичам да си го хапвам директно.

# 79
Всяка година моите съседи ми дават яйца, козунаци и сладки. Ще включа сиренето в салатата с яйца и в баницата.

# 80
Свързвам трапезата с борене с яйца, хапване на агнешко, козунаци, яйца и зелена салата. Бих включила сирене Президент като добавка към салатата.

# 81
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Всеки празник носи различни емоции и спомени важното е да сме здрави, продължаваме традицията  да се събираме цялата фамилия макар моите дядо и баба вече да не са сред нас.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сиренето е неизменна част от една хубава шопска салата!

# 82
  • На морето!
Сиренце слагам в каша от коприва, а от детството ми свързвам Великден с аромата на агнешка дроб сарма, аз правя вариация, в която заменям агнешките дреболии с кайма.

# 83
За мен великденската трапеза е свързана с любимото ми ядене - задушени пресни картофки с копър и към тях чудесно ще върви сирене President! Другата любима традиция е естествено боядисването и след това броенето с яйцата.

# 84
С децата ми събирахме листа и цветя, които слагахме върху яйцата, връзвахме с чорапогащник и варях в червена боя. Все още боядисваме заедно яйца, макар и по друг начин.
Бих нарязала яйцата на половинки, жълтъците ще намачкам с малко сирене Президент и ще напълня отново сварените половинки белтъци.

# 85
  • Countryside
Като цяло сиренето не е традиционно за Великден, но ние много обичаме и на масата винаги слагане нарязано сирене, поръсено с червен пипер и малко зехтин и купучка с маслини, вкл. и на Великден.

Най-милите ми спомени са от бодисването на яйцата с баба, слагах най-различни листчета и в чорап или рисувахме с восъчна свещ от църквата и след боядисването си гледах произведенията

# 86
Едни от най-топлите спомени от Великден са, когато с децата боядисвамхме яйцата и когато ги оставях да правят курабии.
 На празничната трапеза сирене Президент можем да похапваме просто така. Само по себе си е вкусно. Може да го вложа в баницата.

# 87
За мен великденската трапеза е свързана с любимото ядене - задушени картофи с копър и чесън. Към трапезата винаги върви сирене President с малко олио и червен пипер.
Другата любима традиция е чукането с яйца.

# 88
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Ами цялата подготовка за празника - от чистенето до боядисването на яйцата. Хубавата покривка, декорациите.
Мъча се да спазвам традициите в боядисването на яйцата - с листа на различни растения увити в парчета от памучни пердета. Сирене Президент си хапваме върху препечени филийки. Е, за баницата също може.

# 89

- разбира се, всичко е свързано с борбата с яйца и веселието със семейството и близките

- сиренце си похапваме дори без салата, обича се по всякакъв начин и във всичко

Общи условия

Активация на акаунт