Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 6 702
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря. От трите - последната ми хареса като цветове на боите. Жалко за лошия опит. Аз да похваля металните боички на Seamiart. Взех си някакъв комплект от 12 цвята с еленче на кутийката. Дребни са (по 1мл.), но пък много добре отдават пигмента и отгоре можеш да минеш с обикновен прозрачен цвят и да не загубиш блясъка. За картички са чудесни.

# 256
Сеамиарт са много приятна фирма. Сега и от тях взех две неща, които дойдоха без дефекти и са по-евтини от нещата на Рубенс - акварели за портрет (но са различни цветове от тези) и моливи за портрет:
https://share.temu.com/zsxpgJKp2gB

https://share.temu.com/cAOvX7Y4MFB

И чакам няколко неща от Meeden, но пътуват по суша и сигурно ще дойдат чак към края на януари 26-та.
Моливите ми са 24 цвята, сигурна съм, че когато ги поръчах бяха 11 лв.

П.п. реших, че искам да прерисувам картината от страницата на календара ми, но допуснах грешки при пропорциите още при скицирането. Нямаше как да ги поправя, без да личи (това е, защото не направих предварителна скица, този път) и понеже ми беше на скечбука, все пак я оцветих:

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 20:03 от pppqqq

# 257
Запис в темата, не съм рисувала от много години. Дано скоро има с какво да се похваля и аз.

# 258
  • София
Намерете време и сядайте да рисувате. Ще очаквам с интерес вашите неща Simple Smile

# 259
Завърших третата лилия (от началото исках да са три, защото имам три подходящи рамки), но не ми харесва съвсем. Може би след време ще я нарисувам отново, но за сега предпочитам да се занимавам с други проекти.

Снимах без рамката, за да не отразява.

# 260
  • В градината...
И лилията, и къщата са супер. Готини сенки и дълбочина.
А морските скали са като живи.

# 261
  • София
Тази лилия от преди си я харесвам. Много е живописна. А за къщата не е проблем грешката в перспективата. На живо подобни къщи са си криви. Не всички разбира се, но достатъчно много. Та, не ми дразни окото изобщо.
Аз съм на картички сега - да зарадвам близките.

# 262
Благодаря Simple Smile
Едно, че обърках перспективата и друго - прозорците се получиха грозно на този малък лист. Опитах се да ги поправя, но не стана много по-различно.

Поръчала съм и картички (хартия) от Тему, предложиха ми ги много евтино. А днес получих тази палитра акварели - много е сладурска и има малка сладка транспортна четка: https://share.temu.com/TFzU31cKalB

Скрит текст:
Обаче видях в едно от описанията предупреждение - "може да предизвиква рак", но в Гугъл пише, че това е стандартно предупреждение, което се слага на много арт материали. И освен това по-скъпите бои били по-рискови от евтините, защото използват по-голямо количество от потенциално опасни пигменти (като например кобалт блу, който е отровен, ако е оригиналният цвят, а не заместител. Освен това са опасни, ако човек ги използва нонстоп ежедневно и ги яде или вдишва, ако са на прах).

# 263
  • София
Честита придобивка Simple Smile
За къщата - прекалено се вторачваш. Хората не гледат, за да видят недостатъците. Ако искаш да коригираш може да ползваш бял акрил.

# 264
Вчера получих едната хартия за картички. Тази е на Мийден - видях я в едно видео с отваряне на коледния им календар. Ревюистката обясняваше колко не й харесва (защото има кант), но на мен ми хареса, намерих я в Тему и я поръчах. Исках да я изпробвам, но сега не можах да измисля подходяща тема за картичка, затова се опитах да следвам едно видео:

# 265
  • София
Исках да покажа моите картички, но не знам защо файловете са прекалено големи. Едната даже я сейвнах от екрана и пак е над 5 МВ.
Здраве да е. Утре, ако стигна до тях, ще ги кача.

# 266
И на мен ми се случва често - при това със снимки, правени с телефон. Трябва да се намалят от компютъра, за да стане.

# 267
  • София
Да, но сега нямам достъп. Имам хартия с размер за картички, но нещо не мога да седна да рисувам на нея. Много ми е дребна. Не знам защо съм я поръчвала изобщо. Нещо като А6 е или по-малко.

# 268
Този комплект също е дребен. А аз поръчах и още едни, със заоблени краища, защото ми ги намалиха от 18 на 7 лв. Реших, че може би са хубави.

# 269
Аз качвам като изрязвам предварително снимката по размера на картината. Не ми е правило проблем за размера. Другият вариант ми е да прекарам снимката през месиндър ики друго приложение и автоматично намаря размера. На компютъра не сядам за бг мама 😁

Общи условия

Активация на акаунт