Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 2 902
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
За Пейпал клиента винаги е прав. Дано няма проблеми

# 76
  • В градината...
Точно това бях направила - проверих профила, създаден е преди седмица, съмнителен отвсякъде, получих имейл, от фалшив адрес, че уж не мога да получа сумата, защото нямам бизнес акаунт. Добре, че мъжът ми е спец, че...

# 77
За жалост това са измамници.
И при мен така миналата седмица - искаха да платят през PayPal, ама не ставало. Да им кажа имейла, с който съм регистрирана. Явно искат да влязат в профила. Като им казах, че не е нужен имейл и изчезнаха. Преди това водихме дълга кореспонденция. Хм.

# 78
Аз имам въпрос - продавате ли картините си? И ако да - къде и как сте започнали?

# 79
Аз съм продавала на познати, но става дума за не повече от 3-4 картини общо. Знам от други познати, които се занимават с това, че картините могат евентуално да се дадат на галерия (мисля, че не става дума за нещо луксозно, а за онези големи магазини, в които продават картини, арт неща, рамки и др.) и галерията иска 40% или повече от цената (затова цените са надути). Горе-долу толкова искат и някои сайтове, които са специализирани в продажбата на картини.

# 80
Получих едни книжки със скици, от Тему и се упражнявам да рисувам с молив и въглен, като гледам от тях. По принцип не обръщам голямо внимание на рисуването с молив, защото така или иначе рисунката не се вижда впоследствие.

# 81
  • София
pppqqq, добре изглеждат. Като че има два вида художници - едните правят скицата с молив много прецизно и после добавят цвят, а другите само маркират и после играят с цветовете. Аз обичам моливите - понякога чак съжалявам като гледам клипчета, че боите са прецакали такава добра графика.
brumm, продавала съм и сега продавам. Законно - с данъците, осигуровките и декларациите. Толкова ми е некомфортно да се занимавам с тези неща, че чак не ми се продава. Не изкарвам достатъчно от рисуване, че да се занимавам с това професионално. Иначе - фейса, познати, даже тук от форума - въобще от нета. От живи изложби нямам продажби, но и не съм правила самостоятелна, та не знам точно, как стоят там нещата.

# 82
Мерси момичета.
Само аз ли не ползвам молив? Скици не правя, направо с боите. Имам идея, но не е нещо конкретно. А и с маслени бои всичко може да се променя в движение. В повечето случаи картината се рисува сама от едно положение нататък 😁

# 83
Аз не мога да рисувам направо с бои - винаги си правя скици. Само че обикновено не са детайлни и не изглеждат много добре.

# 84
  • В градината...
ppqq, това много ми напомни на ученическите години. Тогава много рисувах с молив /и химикал/ - всичко, което ми попадне в час, тъй като ми беше страшно скучно и все рисувах. Колко ми беше трудно да се пренастроя за супер сериозната и емоционално тежка професия после. Майка ми не допусна да се занимавам с изкуство и сега е трудно да намирам пролука в емоциите, които да отпусна, за да рисувам.

# 85
  • София
При мен моливът е водещ. Не се ли получи добре, после става все по-лошо. Затова рисуването на цветенца с много листенца или групирани ми е голяма мъка. Пак ако е едно цвете се получава добре, ама групите … Губя формите, обема, коя сянка на кое е…

# 86
Предполагам много зависи и какво рисуваме. Ако се хвана да рисувам къща примерно, бих разчертала перспективата със сигурност.

# 87
Здравейте.Аз чак днес попаднах на вас Simple Smile Имам още доста теми да прочета и разгледам,но се вдъхнових и аз пак да започна да рисувам.От както имам деца,рисувам само за тях,естествено, нищо особено не е..не мога да рисувам чак такива прекрасни картини,а така ми се иска да пробвам,знае ли човек...може и да ми се получи..слагам детските ми занимавки, за да ти погледнете и да ми дадете насоки,ако може Simple Smile
Тази с Пинко още не е довършена..

# 88
Пинко много ми харесва.

# 89
Оо,много благодаря, brumm  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт