Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 2 934
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Пилците са суперски Simple Smile Като за картичка са.

# 91
Пилците са суперски Simple Smile Като за картичка са.
Благодаря, тях ги видях в Интернет някъде и им ги прерисувах,че ги харесаха Grinning

# 92
  • В градината...
Да, много яки пилета.
Аз много съм щастлива, че намерих големи платна - 100/70. В Русе отворили един магазин и там ги открих. Така ще имам платна за морската къща. Мисля някакви абстракции да правя, даже и латекс ще ползвам.

# 93
В Теди ли? Съгражданки сме 😉

# 94
  • В градината...
В Теди, имат и 70/150  мисля.

# 95
В Теди има големи платна.

Рисува ми се, но нямам време. Голямата ми дъщеря ме запали да гледам един сериал - Дневниците на вампира и толкова ми е интересен, че нищо друго не правя. Няма да се хващам друг път с такива дълги сериали. Rolling Eyes

Иначе последно съм на рози с акрилни бои. Обожавам розите и на вилата си имам над 60 корена рози, а не успявам да ги нарисувам както искам.... Ще се мъча/уча още!!!

# 96
  • София
Дами, изскочи ми реклама на Арт Сървиз.

# 97
Чудя се дали ми трябва нещо в момента. Последно взех хартията от Тему, още не съм я изпробвала, защото започнах разни други неща и в момента не рисувам с акварел.

Сега довършвам една картина със сухи пастели - люляк (храст), който е до стена - снимах го, защото ми хареса, но в момента не съм сигурна дали е бил подходящ за картина. Ето снимката (качеството е кофти), има малко за завършване:

Получих ето това от Тему - би трябвало да са маслени стикове (не са често срещани, можете да намерите информация в Гугъл за това какво представляват - накратко - вид маслени бои). Обаче подозирам, че са просто големи маслени пастели - ако е така, добре че не взех пълен комплект от 12...

# 98
  • София
За първи път чувам за маслени стикове. Каква е разликата с маслените пастели? Акварелните стикове ги знам - там можеш и на сухо да ги ползваш като пастел, и да ги размиеш на листа, и да си взимаш с четчица пигмент от тях. А маслените стикове? Как можеш да ги размиеш? Т.е. - да ги ползваш различно от маслен пастел?
На картината листата са като живи! Страхотни са! На цветовете ми липсва обемът. Стената вероятно бих я преправила на дървени дъски или гладка, варосана мазилка със сенки от листата и жълти стичания от дъжд. Но листата са Топ! Особено двете жълти горе в ляво и двете жълти долу в дясно. Влюбих се!

# 99
Артсървиз някога са продавали маслени стикове, но отдавна не го правят - https://www.artservicebg.com/magazin/masleni-boi/masleni-boi-otd … -tseruleum-hue-2/
Скрит текст:
Наподобяващ маслен пастел, стикът Oilbar е с коренно различна формула, получена при смесване на наситени и ярки пигменти със специален восък и ленено или шафраново масло. По тази причина, при добавянето на разтворител за масло нанесеният цвят Oilbar се разтваря и размива. Освен разтворими, стиковете могат да се използват и за директно нанасяне, а меката им и гъста консистинция позволява не само смесване с други цветове Oilbar или маслени бои Winsor & Newton, но и прилагане на всяка една техника на работа с масло.

Има в други магазини, но като цяло се срещат рядко. Изглеждат като големи пастели и могат да се използват директно, или да се маже върху палитра и да се рисува с четка.

Обаче за тези от Тему все още мисля, че са просто пастели, а не маслени стикове. Чудя се как ли ще им се отрази малко разтворител...

# 100
  • София
Като пробваш - разкажи. Не ползвам, но ми е интересно.

Само тези намерих налични: https://www.m-arti.com/product_details.php?item_id=6544
Не знам дали си струва само заради опита да се вземат, а и няма гаранция, че са добри.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 23:56 от Raya

# 101
Продуктите на Sennelier са много добри, но да се пазарува от този магазин е мъка. Нали преди се оплаквах, че веднъж направих поръчка и не ми пратиха нищо - оказа се, че според тях ме били уведомили, защото ми писали съобщение в профила ми на сайта - профил, в който изобщо не съм влизала, защото го направих само за да поръчам.
Нямаше имейл, обаждане - нищо.
И понеже исках да купя нещо, водихме преговори по телефона (не стана от първия път), все едно извършвам някаква тайна сделка на черния пазар.

Щеше да е хубаво да направят като някои други и да предложат продуктите си в Озон, за да не се налага да се занимавам пряко с тях.

Вчера порисувах с тези от Тему, мисля, че са си пастели - едва ли ще изсъхнат някога (би трябвало - ако са маслени стикове, трябва да изсъхнат като маслени бои).

# 102
Мисля люлякът да остане така - може и да променя още нещо (стената не може да се променя много, защото има много сиво и бяло и са запълнили грапавините на листа, но може да се добавят акценти.
Снимката е с малко усилен цвят, защото стана прекалено светла (не мога да си настроя фотото), в действителност е по-тъмна и  цветовете са малко по-различни:

Една новина - Слънчоглед са започнали да предлагат Панпастел - май за първи път на българския пазар. По принцип искам, но не ми се дават по 17 лв на цвят... Може и да взема в някакъв момент.

# 103
  • София
Супер е станала! На мен ми харесва 💐

Уф. Добре,  че не ползвам и пастел - 17 левови цветове само ми липсват в съкровищницата

# 104
Благодаря Simple Smile
Скрит текст:
Питах Гпт за мнение - каза ми да подсиля сенките и ми изкара изображение - неговата версия е почти черна, не знам какво му стана... Само цветчетата са светли...
Сега видях, че в Мюзикер са пуснали повече цветове пан пастели, но по-скъпи, а и на тях доставката им е скъпа (по принцип поръчвам само от сайтове, които имат безплатна доставка над определен праг).

Скрит текст:
Ауу, какъв комплект... https://www.muziker.bg/panpastel-color-set-portrait-20-pcs
В Амазон са по-евтини. Ще изчакам да се появят в друг магазин - такъв, който прави намаления и има БД.

Общи условия

Активация на акаунт