Как се справяте с дългата коса на детето ви?

• 1 487
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви! Някои от бюджетните решения си набелязах, за скъпи продукти, колкото и да са хубави, няма да мога. Шапка също не мисля, че ще търпи.

# 16
При моята дъщеря дължината ще стигне тази на вашата може би към края на годината (на 4г е, не дава да се реже)

За момента Бочко за лесно разресване върши чудна работа.

За бъдещ момент планирам едни “нощни шапки”, които съм виждала из нета 🤔от някскъв сатен , може би?.. носят се точно с тази цел да не се оплита косата при сън 🤔

Не съм ги ползвала лично (моята коса е къса, на таралеж 🤭), но за децата мисля да опитам (голямата също има дълга коса, но периодично й “прищраква” и я реже)

ПП: бюджетен и ефективен продукт е да намажа леко косата с кокосово масло по връхчетата, където главно е заплитането

Набрала съм от съседите розмарин и ще правя отвара, но тя май е за стимулиране на растеж 🤔

# 17
То и аз искам да я пострижа поне 2 педи, но тя явно помни и си мисли, че пак ще я оставя с 1 пръст коса на главата Simple Smile)
Скрит текст:
Тази коса (поне в горния пласт) не изглежда никак здрава, а суха и изтощена (може светлият цвят да допринася малко). Не разбрах на колко години е детето, но опитвали ли сте по подходящ за възрастта начин да обясните и да убедите относно необходимостта и ползата от периодично подстригване (за да не изтънява и да не се заплита косъмът)?

# 18
  • София
Аз предлагам два варианта.
1. Намери начин да я заведеш на фризьор. Много вероятно ще има повече доверие на чужд човек да скъси малко косата. До средата на гърба поне.
2. Класиката - плитки. Особено като спи.

# 19
То и аз искам да я пострижа поне 2 педи, но тя явно помни и си мисли, че пак ще я оставя с 1 пръст коса на главата Simple Smile)
Скрит текст:
Тази коса (поне в горния пласт) не изглежда никак здрава, а суха и изтощена (може светлият цвят да допринася малко). Не разбрах на колко години е детето, но опитвали ли сте по подходящ за възрастта начин да обясните и да убедите относно необходимостта и ползата от периодично подстригване (за да не изтънява и да не се заплита косъмът)?

Да, така е, и мен това най-много ме притеснява, че горният пласт изглежда много изтощен. Моята коса е същата като структура и имам същия проблем с горния пласт на косата, там където спи и се натиска косата, и нищо не го оправя, никакво подстригване, просто е по дължината на целия косъм.

За миене на косата сигурно ми е основната грешка, че не слагам само в корените шампоан, от притеснение, че няма да се измие.

# 20
Аз самата имах много проблеми с дълга коса и трудно разресване, сушене, което отнема часове.
Проблемите поне с разресването си разреших с арганово масло за коса - в началото пробвах с най-обикновено от Avon, после купувах и други марки.
Капва се на дланта и се разтърква между двете ръце, а да се загрее малко и след това нанасям на косата, която е от шията и надолу, като затърквам, прокарвам пръсти. Ако отново седи суха, повтарям. Маслото попива идеално в косата - не остава мазно. Косата става по-блестяща и се разресва много лесно. Никога повече скубане и възли.
Вашето дете има прекрасна коса , но по дължината си личи, че се по-суха и това масло ще свърши чудеса. Може да използвате и други подобни продукти, които са без изплакване - слагат се на вече измита и леко подсушена коса.
Използвайте шампоани с кератин или най-нежните детски шампоани.
Маска за коса - но не тези, които сте споменали - те са гадни и не вършат никаква работа.
Търсете маска за коса с кератин или арган.
Това са начините да избегнете ножицата.

# 21
Не прави моята грешка, слагай само в корените и масажирай. Измива се много добре даже. При моята коса проблема е, че е с мазни корени и сухи краища, отделно е много тънък косъма. В стремежа си да я измия също като теб слагах шампоан навсякъде и да не казвам какви кръгообразни и търкащи движения правех. Откакто се отказах от тази практика и започнах да слагам малко шампоан, само в корените и с масажиращи скалпа движения косата ми се подобри осезаемо.

# 22
Моята коса е силно чуплива, със сравнително тънък косъм, по-мазна в корените и по-суха по краищата. Оставяла съм я без подстригване максимум 4 месеца, но не го препоръчвам. Иначе като шампоан съм доволна от марката Bioblas (не правя реклама, споделям опит), най-вече вариантите с коприва и с чесън. Води се медицинска козметика. Предлага се например в Лили.
От моята фризьорка, към която имам голямо уважение и доверие като специалист, знам, че по принцип при всяка коса горният пласт е най-податлив на увреждане.

# 23
Не прави моята грешка, слагай само в корените и масажирай. Измива се много добре даже. При моята коса проблема е, че е с мазни корени и сухи краища, отделно е много тънък косъма. В стремежа си да я измия също като теб слагах шампоан навсякъде и да не казвам какви кръгообразни и търкащи движения правех. Откакто се отказах от тази практика и започнах да слагам малко шампоан, само в корените и с масажиращи скалпа движения косата ми се подобри осезаемо.

О, и аз със сигурност много масажирам и търкам, едно хубаво да се покрие с пяна,  все едно пера овча вълна на реката. Уж за хубаво, че нали постоянно пръскам с някакви спрейове и балсами без отмиване да реша, да измия хубаво тая химия, все пак детски шампоан, а пък то активно ѝ увреждам косата.

# 24
Разбирам те, и аз така правех. Ще видиш промяна щом спреш.

# 25
  • София
При такава коса е по-добре направо да минете на продукти за възрастни. Например прозрачният шампоан на Пантен и маска на Пантен.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 17:15 от Rockstar

# 26
Моята дъщеря също е с коса под кръста, през годините е имала такива заплитания, като захарен памук и е ставала косата и то само от едно спане вечер. Реша и ревем и двете, тя защото я скубя, аз защото изглежда невъзможна работа.
Като бебе и взимах Себа мед, като стана малко по - голяма и ѝ порасна косата почнах да и взимам Бочко или някой шампоан с картинка от Ейвън, нооо много се заплиташе, сресвам на единия ден, на другия е ужас.
После купих на Хип, той се водеше някакъв такъв за заплетена коса или да не се заплита, родихме се с него. Много рядко ако се получи някое малко заплитане.
Четки сменях, докато беше с Бочко - тангъл тийзър, няколко модела, Оливия Гардън, с глигански косъм, други препоръчвани - нямаше голяма разлика, среша я и на другия ден...захарен памук.
Години изкара на Хип, стана на 8-9 и реших, че ще и взема за "големи" шампоан, викам си тя вече не и се заплита косата. Взех Нивеа, хвана пърхот от него( аз също като съм го пробвала преди години ми докарваше пърхот), на Балеа взимах някакви, на Велнеа, минаха се някакви месеци и изведнъж гледам тази коса пак започва да става захарен памук. Маска ползва още от малка, бях харесала една от Лили дрогерии, няколко години и я взимах, купувала съм и на Гарние.
След поредната вечер на скубане, ресане, реване след къпане с шампоан за " големи". Отидох до аптеката да търся Хип, нямаше взех на Джонсънс пак против заплитане(не исках тази марка, но нямаше друг освен този и Бочко) и реших, че не искам още веднъж да повтаряме онова със сълзите и скубането и го взех.
За сега върши работа, ползва го от месец може би.
Реших да сменям детския с "обикновен" по съвет на фризьорката, ама или трябва да намеря подходящия за нейната коса или ще се къпе с бебешки.

# 27
Силно препоръчвам този гребен, купих го преди време от Lilly и оттогава се реша само с него. Не е скъп, нито някакъв специален, но ресането е песен с него. С дълга коса съм, под кръста.

# 28
Little Queen, и аз ползвам точно този гребен на Парса, даже показах някъде линк, просто илюстративен, не че съм го купила онлайн.

# 29
Моята дъщеря не е с коса чак като вашата, но също много се заплита. Аз я реша в банята докато е с балсам и след това изплаквам внимателно без да разрошвам. Използвам продукти за възрастни, харесвам шампоана на Гарниер Фруктис с алое и балсама от същата серия. Конкретно с алое, добре измива и лесно се разресва. От другите видове не съм толкова доволна. Другия много хубав е на Елсев хиалурон пюр - лилавия с тюркоазена капачка. Мия й косата през ден с някой от тези. Извън миенето - сутрин и вечер реша, ако има нужда пръскам от спрейовете на Глис. И аз от години и за себе си, и за нея използвам четките на Тенгъл тийзър. И максимално време през деня се стремя да прекарва с вързана коса/прическа - всевъзможни опашки и плитки, особено навън и особено ако е ветровито. Подстригвам я през няколко месеца, но винаги при фризьор, не бих посмяла да си правя експерименти.

Общи условия

Активация на акаунт