Банята - тема 49

• 29 533
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
AuroraBB, точно това ще се получи и сякаш ще отпадне идеята тази стена да бъде с рибена кост.
drago_88, благодаря за пояснението за епоксидната фугираща смес, тъкмо си мислех  как ли се мажат само фугичките с тая смола. Голям майстор е твоя мъж, щастливка си Simple Smile

# 181
  • София
MayBach, първоначално тръгнах и аз от само една стена рибена кост, даже сега точно обмислям коя точно да оставя - стената с мивката и смесителя  или стената насрещно срещу вратичката на душ кабината?

Стената с мивката в душ зона ли продължава? Би стояло интересно, ако е възможно ъгълът на "костта" да следва ъгъла на скоса...

# 182
  • София
MayBach, да, стената с мивката продължава в душ зоната. Седи интересно наистина, но знам ли колко е прав трегера и дали би съвпаднал ъгъла на трегера с ъгъла на “костта”? Май, ако реша да оставя стена с рибена кост, най-безопасно ще е това да бъде единствената правоъгълна стена в тая баня 🤨

# 183
Трябва да имаш предвид, че рядко стените и ъглите са "правилни" - т.е. дори правоъгълна на пръв поглед стена не е с прави ъгли и равни страни. Подобни разминавания ги елиминират с гипскартон, но това е винаги за сметка на размерите, т.е. смаляват помещението. Просто го имай предвид.

# 184
  • София
man_darin_ka, аз съм далеч от мисълта, че този трегер е прав, имайки предвид колко са прави другите стени. И, да, гипскартонът много смалява и ще гледам да се избягвам, че съвсем ще се смали и без това малката баня.

# 185
  • Варна
dutci, на мен много ми харесва комбинацията, която си избрала. Като най-много ми допада така.

Обаче, шеврон на цялата баня идва твърде много, особено с неправилните форми. Избери стена, която да бъде акцент. Зад мивката е най-логично, но трябва да се прецени според помещението. За душът нямам никакви притеснения с поддръжката. Аз имам мозайка на пода в моята баня и никога не съм страдала, като имате предвид, че си спестявам всякакъв домакински труд, ако може. Поддържам бързо и лесно с онзи скрабър (машинката), за който все апелирам тук.
И сега едно НО - вече има разни благинки на пазара и е добре, ако може да си позволите в душ-зоната, вместо обикновена фуга, да сложите епоксидната фуга. Но с тези малки плочки фугите са доооооста. Трябва да си сметнеш колко точно по-скъпо излиза и да прецениш дали да не останат само навън тези плочици.
Може вътре в душ-зоната да сложиш хубави големи бели плочи, имитация на камък, на пода черно-белите и на стените извън душа - малките. Имам едни любими набелязани. Споделям ти ги като вариант. Tubadzin Torano White.

Сегаааа, ако някой ме е дочел докрая, да ми помогне. Харесах си смесители на марката Cisal. Харесах си ги по цвят. Разкошен е на живо. Италиански са, което е накак успокояващо. Но все пак не са Грое, Рока и т.н. На всичкото отгоре ще трябва да направя компромис с така желаните от мен вградени смесители, защото вкусът ми явно не отговаря на възможностите ми. Та, се чудя д се мятам ли на този Cisal или не. Някой да е чувал нещо за тях?

# 186
  • София
Лейди, дочетох те докрая.  Wink Не мога да взема отношение за смесителя, нооо тези плочки като ги видях, повече нищо не гледах, взехме тях. С тюркоазените малките беше по-трудно. Ще видим какво ще сътворим.

# 187
  • София
Лейди, точно тази комбинация бях харесала и аз в началото, но наистина тези малките зелени (Brunei sage се води цвета) плочки ще дойдат много на цялата баня, та сега се спрях да бъде само едната стена в душ кабината с тях (правоъгълна е, даже е права, мерих я отвсякъде 😂). За пода още не съм взела решение, лутам се между много варианти о се обърквам още повече. Другите стени ще бъдат с големи светли неутрални плочки, но още съм в процес на избиране. Ще видя тези, които предлагаш, мерси! Относно фугите 1 благодарение на drago_2008 разбрах за тази нова епоксидна фуга. Няма да отиде чак толкова много, че да ме разори с една стена и щом по-лесно се чисти си струва.
Относно тези смесители, които си споменала - за първи път ги чувам, та не мога да помогна с мнение.
sofyia, твоят проект наистина много ми хареса. Успех с ремонта! 🙂

# 188
  • София
dutci, в твоя случай бих направила акцентна стена тази с мивката и душа. Щом ти харесва на рибена кост, направи ги така. Обикновено първото харесване и впечатление остава най-трайно и вярното за всеки Simple Smile Останалите стени - с неутрални плочки, за пода ти ще решиш кой вид ти харесват най-много.
Някой назад беше писал за ъгъла на разположение на плочките и трегера. При плочките няма как да бъде различен от 45 градуса, а колко е скосяването, ти може да кажеш. На проекта изглежда да е същото, или поне няма дразнеща разлика.

# 189
dutci, с епоксидна фуга се работи по-трудно и не всеки майстор се наема,  добре е предварително да питаш твоя. Трябва и да се слага и чисти много по-прецизно от обикновената, защото засъхне ли, няма махане.
И аз исках такава, но майсторът ми не е правил и ме достраша да не ми оплеска баните.

# 190
  • София
Сегаааа, ако някой ме е дочел докрая, да ми помогне. Харесах си смесители на марката Cisal. Харесах си ги по цвят. Разкошен е на живо. Италиански са, което е накак успокояващо. Но все пак не са Грое, Рока и т.н. На всичкото отгоре ще трябва да направя компромис с така желаните от мен вградени смесители, защото вкусът ми явно не отговаря на възможностите ми. Та, се чудя д се мятам ли на този Cisal или не. Някой да е чувал нещо за тях?

Cisal e от сравнително известните марки с история в Италия, техни дизайнери са създатели на един от най-популярните типове батерии за мивка в баня с една ръкохватка, а серията им Arcana от 80-те години е копирана сигурно от всички други големи производители (една комбинирана класически стил батерия за вана, на която слушалката стои отгоре като телефонна слушалка - навремето имах точно такава, изкара 20 години).  Сега са собственост на Хубер - немските термостати, така че не би трябвало да има притеснения за  качеството.

# 191
  • Варна
MayBach, е, толкова ми трябваше. Решено е. InnocentInnocentInnocent

# 192
  • В небето

Cisal e от сравнително известните марки с история в Италия, техни дизайнери са създатели на един от най-популярните типове батерии за мивка в баня с една ръкохватка, а серията им Arcana от 80-те години е копирана сигурно от всички други големи производители (една комбинирана класически стил батерия за вана, на която слушалката стои отгоре като телефонна слушалка - навремето имах точно такава, изкара 20 години).  Сега са собственост на Хубер - немските термостати, така че не би трябвало да има притеснения за  качеството.

Абсолютно невярно твърдение. Huber са италиански производител на термостатични смесители. Нищо общо с ФРГ, а дори и да имаха, това не е предпоставка за качество.

https://en.huberitalia.com/company/history

https://en.cisal.it/company/history

# 193
  • София
Тоест, имате информация, че не са качествени ли? Ако е така, споделете я, аз казвам, каквото помня.
Мислех, че са купени от немския Хубер, моя грешка, не съм ровила по сайта им. Имах предвид, че си останаха европейска компания, не са ги глътнали китайци например.

# 194
Здравейте!
Търся надежден майстор за цялостен ремонт на баня – планирах ремонта за август, но днес се спука тръба и няма как да чакам два месеца.
Налага се спешна реакция или поне човек, който може да започне в най-кратки срокове.
Ако някой има добър майстор, който работи качествено и може да се включи скоро – много ще съм благодарна за координати или препоръка!

Банята е в София.
Благодаря предварително! 🙏

Общи условия

Активация на акаунт